• jepe

    levaxin = gravid?

    Jag äter levaxin eftersom en sköldkörtelrubbning upptäcktes då jag blev gravid. Har tagit blodprover 1 gång i månaden under hela min graviditet ( är nu i v39) och ändrat dosen flera gånger för att få rätt balans i kroppen.
    Själva rubbningen gör att ämnesomsättningen sätts i obalans vilket märks i hela kroppen. Är det så att sköldkörteln producerar för lite hormon så får man låg ämnesomsättning ? kroppen saktar ner och systemet ?slår till bromsarna? om man så säger. Ämnesomsättningen påverkar kroppstemperaturen (har själv alltid varit väldigt frusen), aptiten, vikt (har haft lätt för att gå upp i vikt), humöret (vill jag knappt tänka på), menscykeln, sexlusten OCH fruktsamheten (där hade jag tydligen tur).
    Att hitta rätt dos levaxin kan ta tid och bara för att du börjar äta levaxin så ska du inte räkna med att bli gravid med en gång eftersom det tar ett tag för kroppen att ställa om sig - men en underproduktion i sköldkörteln påverkar fruktsamheten och sättet att återställa balansen i kroppen är att äta levaxin.
    Lycka till.

  • jepe

    Snow09 - Man kan läsa hur mycket hemskheter som helst om vad som kan hända med fostret när man är gravid om man har en underproduktion av sköldkörteln - mitt råd är; gör inte det! Läs inte alla skräckhistorier om alla möjliga och omöjliga saker som kan hända. Jag var helt knäckt och livrädd i början av min graviditet men efter att ha pratat med både läkare och barnmorskor som försäkrade mig om att riskerna var minimala om man åt medicin så lugnade jag mig.
    Lycka till!

Svar på tråden levaxin = gravid?