Inlägg från: Meah |Visa alla inlägg
  • Meah

    Djurplågeri att klippa klorna på kattunge?

    Det är INTE djurplågeri att klippa klorna på katter som är innekatter, våran katt vässar klorna iaf. Att klippa klorna på katter är väl lika som att klippa klorna på hundarna. Ingen skillnad alls.
    Skulle katten vara ute, är en annan sak, då används klorna på ett helt annat sätt och slits på ett helt annat sätt.

  • Meah
    Hallonböna skrev 2008-11-22 20:37:47 följande:
    hundar klättrar ju inte som en katt, så det tycker jag är väldigt stor skillnad.Våran kisse var iaf. lite "handikappad" till hans klor hade vuxit ut igen. Nu kan han göra riktiga rivstarter och vända snabbt på mattan, som han inte kunde förut.
    Har man innekatter växer klorna likadant som en hunds klor. Vår katt klättrar INTE inne iaf. Den hoppar mest. Klipper man intill pulpan blir de inte handikappade. Vår katt gör rivstarter och allt vad en innekatt kan göra. Klorna växer ut pricis som på hundarna. Alltså är det inte ngn skillnad i min mening. Kan tillägga att vår katt vässar klorna fast klorna är klippta.
  • Meah

    Har man innekatter och de har för långa klor är det inte bra. De kan fastna med klorna i tyg, mattor mm och göra illa sig mer än de borde om klorna inte klipps. En gång klippte vi inte klorna på ett bra tag och vår katt fastnade med klorna lite här o där, vilket man såg var obehagligt för honom. Det gör "ju" ONT att fastna för dem. Nä, jag klipper!!

  • Meah
    Hallonböna skrev 2008-11-22 20:56:49 följande:
    anledningen till att den inte klättrar är ju för att ni har klippt klorna klart att katten kan göra rivstarter men inte tvärvända, som katter normalt kan.
    Vår katt klättrar inte för han är... INNEKATT...
  • Meah

    Förstå mig rätt! Katternas klor blir visst för lång då de är INNE!
    De kan fastna och kan göra sig ordentligt illa om man inte klipper dem. En innekatt lever med helt ANDRA förhållanden än vad utekatter gör. Är katterna ute ska klorna inte klippas.

    Som majsan 70 skriver så är vässning av klorna en revirmarkering inte för att som du sa att de vässar klorna pga att de vill att de ska vara vassa... och vässning av klorna gör de ute pga revirmarkering, det kan jag visa på en av våra syrener som en eller flera katter har gjort på vår syren (som jag älskar).
    Vår katt som vässar klorna på sin klösbräda vässar inte det oftare pga att vi klipper klorna...
    Har du läst ngn kattbok innan du köpte din katt? En liten fundering bara...

  • Meah
    EKJ76 skrev 2008-11-22 21:03:19 följande:
    Mina katter klättrar trots att de är INNEKATTER. Det gäller att förse dem med saker att klättra på.
    VI har intet TRÄD... Det är det jag menar, vi har en klätterställning, men han klättrar inte i den iaf, han tycker det är bekvämast att hoppa...!
  • Meah
    Hallonböna skrev 2008-11-22 20:59:58 följande:
    men hur gammal är katten? en ung katt har ju inga som helst problem med att dra in sina klor.
    Vår katt är 4 år, och han drar in sina klor som normalt. Då han har riktigt långa klor kan man höra klorna då han går på golvet, vilket jag inte tycker är ok. Och som sagt jag har INTE lagt märke till att han vässar sina klor mindre på klösbrädan då han har lååånga klor.
  • Meah
    Hallonböna skrev 2008-11-22 21:15:49 följande:
    du menar för att ni inte har några träd inne? för om ni hade haft det och han hade haft klor så kan jag lova att han hade klättat. Om det inte är någon speciell ras där denna förmåga är bortavlad.
    Vi har en bengal och jag har haft honom i koppel ute och trots att vi klipper klorna så har han, hör o häpna kunnat klättra i träd ute. Men han kom inte så långt upp pga kopplet inte var så jättelångt. Så vår lilla kisse har inte tappat ngr kattkonster.
Svar på tråden Djurplågeri att klippa klorna på kattunge?