Inlägg från: Litetdahl |Visa alla inlägg
  • Litetdahl

    Hur ser städrutinerna ut där hemma? Lite frågor!

    Hur ser städrutinerna ut där hemma? Nyfiken i en strut har sammanställt några frågor:

    * Hur ofta dammsuger ni?

    * Hur ofta våttorkar ni golvet?

    * Hur ofta dammar ni?

    * Hur ofta städar ni badrummet?

    * Hur ofta byter ni handdukar?

    * Hur ofta byter ni lakan?

    * Hur många är ni i familjen och hur bor ni?

    * Hur många timmar i veckan lägger ni på städning? Försök att uppskatta!

    * Är det något ni är extra noga med att städa? Hur ofta gör ni detta?

    * Är det något ni slarvar med att städa? Hur ofta gör ni detta?

    Svara gärna så gott ni kan och berspara mig eventuella pekpinnar om t.ex. ofullständiga frågeformuleringar. Jag jobbar inte på SCB.

  • Svar på tråden Hur ser städrutinerna ut där hemma? Lite frågor!
  • Litetdahl

    * Hur ofta dammsuger ni? Dammsuger hela lägenheten två gånger i veckan.

    * Hur ofta våttorkar ni golvet? Slarvar verkligen med detta... Kanske fem gånger per år...

    * Hur ofta dammar ni? Dammar alla ytor (hyllor, tavlor etc.) ungefär en gång i veckan. Dammar vissa ytor (dator, tv-bänk) två gånger i veckan. Gillar inte synligt damm....

    * Hur ofta städar ni badrummet? Två gånger i veckan.

    * Hur ofta byter ni handdukar? En gång i veckan.

    * Hur ofta byter ni lakan? Var annan till var tredje vecka.

    * Hur många är ni i familjen och hur bor ni? Två vuxna och en liten i magen som beräknas komma om en vecka. Bor i lägenhet, 2 rok 63 kvm.

    * Hur många timmar i veckan lägger ni på städning? Försök att uppskatta! Total dammsugning: 1 timme. Total dammning: 1,5 timme. Övrigt samt "plock": 1 timme. Totalt blir det väl alltså 3,5 timma i veckan på städ! Inte så farligt tycker jag.

    * Är det något ni är extra noga med att städa? Hur ofta gör ni detta? Dammar tv-bänk, TV, dator två gånger i veckan. Torkar ytor i köket flera gånger per dag.

    * Är det något ni slarvar med att städa? Hur ofta gör ni detta? Våttorka golven är min akilleshäl.....

  • Litetdahl

    Oj du måste ha ett väldigt rent hem!


    buffe skrev 2008-09-09 14:14:40 följande:
    * Hur ofta dammsuger ni? 1 ggr per dag.* Hur ofta våttorkar ni golvet? 1 ggr per dag.* Hur ofta dammar ni? 1-2 ggr i v* Hur ofta städar ni badrummet? skuras 1 ggr i v, torkar av toa å handfat 1 ggr per dag.* Hur ofta byter ni handdukar? 2 ggr i v i samband med tvätt.* Hur ofta byter ni lakan? 1 ggr i v* Hur många är ni i familjen och hur bor ni? 2 vuxna 1 liten. lgh.* Hur många timmar i veckan lägger ni på städning? Försök att uppskatta! 7 tim* Är det något ni är extra noga med att städa? Hur ofta gör ni detta? Allt är städ galen..* Är det något ni slarvar med att städa? Hur ofta gör ni detta? tyvärr balkongen. suck
  • Litetdahl

    VAAA??? Vem syftar du på då?? Och jag som tycker att folk här är asduktiga på att städa!! Med undantag för hur ofta jag torkar golven vill säga.....


    Filippa06 skrev 2008-09-09 14:23:46 följande:
    Förvånades över hur många som städar så sällan
  • Litetdahl

    Ja har man djur blir det ju fortare smutsigt, det är sant. Jag tror annars att det handlar om en prioriteringsfråga. Jag personligen skulle ju självklart inte tacka nej till ett renare hem, men jag väljer att lägga den tid jag i så fall skulle lagt på städning på något annat som betyder mer för mig, t.ex. min familj. Tror att vi endast lever ett liv och vill ta tillvara på dagen. Det väger mer för mig än ett ännu renare hem, men där är vi ju alla olika vad gäller prioritet.

    Däremot håller jag inte med dig om att det är ohygieniskt att "endast" byta lakan var annan till var tredje vecka. Så har vi t.ex. alltid gjort i min familj och jag eller mina närstående är aldrig sjuka och har inga allerigier. Den erfarenheten baserar jag på min närmiljö, sen finns ju tydligen också forskning som bevisar att ett "smutsigare" hem inte kan kopplas till allergier.

    Jaja.. Tur att vi alla får välja själva hur mycket vi vill städa! Du har säkert ett jättetrevligt hem!


    Filippa06 skrev 2008-09-09 14:45:14 följande:
    jag syftar på nästan alla! Folk som har djur dammsuger inte ens varje dag, jag utan djur gör ju tom det för det behövs!Byter sänglakan är inte många som gör varje vecka och det kan inte var hygieniskt alls
Svar på tråden Hur ser städrutinerna ut där hemma? Lite frågor!