• Anonym (Hmm)

    Vi som äter Citalopram (eller medicinerar på annat sätt) mot svår pms

    Kryper in med en liten parentes. Min pms var hemsk när jag var yngre. Nu i efterhand ser jag att det beror på den partner jag var tillsammans med då... Efter att vi skilde oss har jag aldrig varit så snäll och rar som under pms-perioden! Och nu när jag skriver det här inlägget så slog det mig också att jag aldrig hade särskilt svår pms innan den killen heller...

    Förstår att det så klart inte är svaret för er i tråden, men det kanske finns någon annan som läser och får en tankeställare ändå.

    På samma sätt har min ångest som jag levt med i många många år så gott som försvunnit efter skilsmässan. Ännu ett symptom på att livet var i obalans. Nu har jag en ordnad tillvaro på alla sätt och även om livet aldrig blir perfekt så känner jag mig tydligen inte vilsen längre på samma sätt som förut.

    Menar bara att det kanske finns saker som man kan göra för att förebygga lite grann, sånt som annars stressar en och förvärrar symptomen. Förstår så klart att det finns de med riktigt svår pms som beror på rent fysiska/kemiska saker, men kan ändå försöka förbättra det som går :)

  • Anonym (Hmm)
    MajaEve skrev 2024-05-05 09:11:57 följande:
    Jag tror absolut att det kan påverka, speciellt om man har svår pms och inte får bra stöd av sin partner. Det får inte jag nämligen och visst gör det saken ännu svårare. Men min pms har också blivit sämre efter att jag fött två barn och ju äldre jag blir. Så jag tror att det kan ha med förklimakteriet att göra också då jag är 42 år nu. Oavsett så kan ju ssri hjälpa till att skapa lite mer lugn och ro och det i sig kan vara värt hur my som helst.❤️🥰
    Ja den relationen var kantad av bråk och svårigheter... Och det var så klart bara mig det var fel på. Men jag tror helt på att hormoner mm i kroppen kan förändras efter att man har fött barn! Min menscykel är inte som innan t ex, blöder färre dagar numera och jag som är nästan lika gammal som du är väl på väg in i förklimakteriet snart också så alla gamla regler inte gäller längre :) Man får hålla i sig och göra det bästa av saken!

    SSRI kan absolut hjälpa många :) Sedan undrar jag om någon i tråden testat s.k. naturläkemedel? Jag tänker på örter från naturen då, eller som man kan köpa i hälsobutiker, inte piller eller så.
Svar på tråden Vi som äter Citalopram (eller medicinerar på annat sätt) mot svår pms