Inlägg från: LillaLulla |Visa alla inlägg
  • LillaLulla

    Rottweiler/Amstaff?

    Varför har inte ägaren tid med den mera? Just vid nio månader går hunden in i könsmognaden och en sådan hund kan visa sig vara en betydligt större utmaning än ni hade räknat med från början, eftersom ni inte vet vad den har varit med om eller hur den är uppfostrad!

    Har ni haft hund förut? Har du mycket erfarenhet? Annars skulle jag faktiskt avråda dig från att ta just den hunden om du inte är helt säker på att ägaren inte vill ha den längre bara för att den inte lyder.

  • LillaLulla

    Blåbäret - jag skulle gärna vilja se en bättre statistik. Att man istället skulle reda ut hur många PROCENT av t.ex. alla registrerade goldens som biter. Det finns ju mycket, mycket fler renrasiga goldens än renrasiga pitbulls i sverige! Då först vore det en statistik som man kunde jämföra raser på.

  • LillaLulla

    Blåbäret - ja, men det finns betydligt fler springer spaniels och labradorer än renrasiga pitbulls. Därför är det vanligare att de biter också, eftersom det finns så många av dem. Jag menade att det vore intressantare att se en statistik typ att 4% av alla registrerade labradorer biter och 6% av alla registrerade pitbulls biter. Förstår du? Då skulle man ha något att jämföra med istället för att bara titta på siffror som "50 labradorer och endast 2 pitbulls bet i fjol!"

  • LillaLulla

    Blåbäret - nu är det ju så att vissa hundar är framtagna av människan till olika behov. Taxar är grythundar, till exempel. De har korta ben för att komma in i gryten, hängande öron för att ingen smuts ska komma dit in.

    Landseerer är byggda för att simma ut i vattnet och rädda människor. De har till och med simhud mellan tårna, om jag inte minns fel!

    Och så har vi kamphundsraserna. Deras kroppar är muskulösa och deras käkar är oerhört kraftiga. Enda orsaken till att dessa framavlades var att slåss mot andra hundar. Deras lynne är stabilt, det är trevliga hundar men de kampar gärna. Likaså jagar taxen gärna. Och du skulle se en landseer som får syn på vatten!

    Så jag är inte särskilt påläst om just rottweilerns historia, men att säga att en tax gör en lika god kamphund som t.ex. en pitbull är fel, okunnigt och dessutom farligt eftersom man aldrig bör ignorera en ras historia.

  • LillaLulla

    qenzo - håller med, sällan man ser blandisägare som inte bara starkt håller fast vid att hunden baaara är så söt och jättejättesupergullig!

Svar på tråden Rottweiler/Amstaff?