Inlägg från: Rottis77 |Visa alla inlägg
  • Rottis77

    Rottweiler/Amstaff?

    Båda raserna är trevliga, men var för sig! jag tycker verkligen inte att man ska blanda dessa raser, och hade själv aldrig köpt denna hunden.

    Vet ni varför han ska göra sig av med hunden??

    Det är ju en himla känslig ålder för hunden, så om ni köper den måste ni vara bereda på att ni kanske får lägga ner massvis med tid på honom.

  • Rottis77
    0 Blåbäret 0 skrev 2007-08-04 15:21:14 följande:
    jo, jag förstår.. men man skulle ju lika bra kunna börja kalla taxar och labradorer farliga mördarhundar också eftersom dom med biter.det är inge roligt kan jag säga med dessa fördomar som folk har om rottisar.När vi hade våran rottis och fick man ständigt höra att man skaffat en farlig hund. när han var valp och man gick på stan kom människor fram o ville klappa och tyckte att man hade en så fin hund, och så när dom frågade vad det var för ras och man svarade så ettdera blängde dom på en och gick utan att säga något eller så fick man höra att den söta lilla hunden som just stått o klappat och tyckt att va fin inte var någon bra hund alls.Jag är så innerligt förbannat trött på hur vissa raser utmålas i media!!
    Kan bara hålla med dig. Folk har gjort likadant när jag skaffat mina rottisar, helt sjukt.
  • Rottis77
    LillaLulla skrev 2007-08-04 16:09:15 följande:
    Blåbäret - nu är det ju så att vissa hundar är framtagna av människan till olika behov. Taxar är grythundar, till exempel. De har korta ben för att komma in i gryten, hängande öron för att ingen smuts ska komma dit in.Landseerer är byggda för att simma ut i vattnet och rädda människor. De har till och med simhud mellan tårna, om jag inte minns fel!Och så har vi kamphundsraserna. Deras kroppar är muskulösa och deras käkar är oerhört kraftiga. Enda orsaken till att dessa framavlades var att slåss mot andra hundar. Deras lynne är stabilt, det är trevliga hundar men de kampar gärna. Likaså jagar taxen gärna. Och du skulle se en landseer som får syn på vatten!Så jag är inte särskilt påläst om just rottweilerns historia, men att säga att en tax gör en lika god kamphund som t.ex. en pitbull är fel, okunnigt och dessutom farligt eftersom man aldrig bör ignorera en ras historia.
    Hoppas att du inte menar att rottisar är framavlade som kamphundar!!
Svar på tråden Rottweiler/Amstaff?