Inlägg från: Birgitta2 |Visa alla inlägg
  • Birgitta2

    Rottweiler/Amstaff?

    De är båda ganska kraftfulla raser, och dessa kräver att du verkligen tar ledarskapet när hunden börjar komma i slyngelåldern och vill bli herre på täppan.

    Jag har haft en blandning av rottweiler/s:t bernhard, och den var oerhört jobbig. Den krävde en väldigt fast hand.

  • Birgitta2

    Som jag sa ovan är båda raserna kraftfulla raser. Och när man blandar såna raser, kan deras gener bli förstärkta. Jag skulle själv inte ta en sån hund, med den erfarenheten jag hade av min egen blandras. Det kan bli en riktigt tuff period nu under könsmognaden.

  • Birgitta2

    Två raser med starkt psyke, som blandas, kan bli katastrofal när det gäller ledarskapet. En aggressivitet mot främlingar är inte ovanlig. Hunden skall socialiseras ordentligt redan som valp för att kunna umgås med alla sorters människor. En icke socialiserad stark hund, kan bli farlig.

    Umgås med hunden mycket under några veckor och se hur hans psyke är innan ni bestämmer er. Märker ni tendenser att jycken försöker ta över ledarskapet, visa aggressivitet osv, så måste ni antingen vara starkare än hunden och visa var skåpet skall stå, eller så bör ni avstå från köp.

  • Birgitta2
    Caylinn83 skrev 2007-08-04 17:17:36 följande:
    Jag har en hund som bland annat har rottweiler och pitbull i sig och får väl säga att hon är ett heltidsjobb, fruktansvärt skarp hund som kräver enormt mkt jobb och träning. Älskar människor och har alltid gjort, både främlingar och bekanta. Hundar däremot går inte alltid lika bra.
    Min var tvärtom.... älskade andra hundar, men gud nåde den främling som närmade sig honom. Han vaktade allt som var hans, vilket innebar sjukhusbesök för den som vågade sig på att klappa honom om han inte kände personen ifråga väl. Jag var verkligen inte den rätta att fostra en så skarp hund-
  • Birgitta2
    Caylinn83 skrev 2007-08-04 19:27:45 följande:
    Min hund vaktar inte ens här hemma, hon är livrädd för konstiga ljud och kissar nästan ner sig för allt konstigt såsom dammsugare, cyklar, takfläktar, stora stenar osv...  Men hon har whippet i sig så det måste vara därifrån hon fått det betéendet. Hon är väldigt osäker, omogen och barnslig.
    Det är nog där skillnaden ligger vad gäller milda och skarpa raser.
  • Birgitta2
    Susiepie skrev 2007-08-04 23:01:18 följande:
    Båda raserna är underbara hundar men ihop skulle jag inte vilja ha dem blandade NEJ tack! Och att ta över en 9 månaders med denna blandning skulle jag ALDRIG göra och inte råda någon annan heller att gööra...
    Nej, det finns nog skäl att de vill lämna bort hunden i den här åldern....
  • Birgitta2

    Hunden har tydligen ännu inte kommit in i tonåren och börjat testa. Det brukar vara runt 9-10 månader. Min åsikt är nog att ni köper grisen i säcken här, med tanke på blandningen av raser. Ägaren säger att han är bortskämd, och det innebär att ni får avprogrammera hunden från vissa saker, såsom att tigga vid bordet och troligen andra småfel.

    Det kan mycket väl vara en jättemysig och trevlig hund, men själv skulle jag nog inte våga ta över den.

Svar på tråden Rottweiler/Amstaff?