Du måste logga in för att svara i en tråd.

Inlägg från: iii |Visa alla inlägg
  • iii

    Vilken hund är farligast?

    TS - Håller med om att st bernard är inte alltid att leka med
    Folk tror de är sååå snälla, och visst är de snälla, men de har samtidigt ett vasst temperament och är grymma vakthundar.
    Min hund blev biten av en st bernard, och det gick inte att få honom att släppa taget. Vilken styrka de har i käftarna!

    Men jag måste ändå hålla med de andra som skriver att den farligaste hunden är den med fel ägare.

  • iii

    Tessan1983 - Har själv haft st bernard, och tyvärr har väldigt många av dom dåligt temperament så jag håller inte med dig. Däremot är ju inte st.bernard jättevanliga hundar precis heller, så därför har man kanske inte heller hört så mycket negativt?
    Självklart är majoriteten av dom urgoa hundar, men rasen som sådan har lite dåligt rykte faktiskt, vilket främst är människans fel pga avel osv.

  • iii

    Man kan inte säga att det alltid är ägaren som är orsaken til en hunds aggressivitet. Hundar kan födas med dåligt temperament till följd av dålig avel, och vissa raser har mer problem med dåligt temperament än andra.

    Det har hänt ett antal raser att de fått sämre temperament bl.a till följd av en oväntad explosiv populäritet, som dalmatinern efter "Pongo"-filmen, och st bernard efter "Beethoven"-filmen. Helt plötsligt vill alla ha en dalmatiner och uppfödarna hinner inte föda upp tillräckligt många valpar vilket leder till att oseriösa människor börjar avla på hundar som inte borde gå i avel av olika skäl, allt för att få fram så många valpar som möjligt.

    Att alltid skylla på ägaren är naivt,för så ser inte alltid verkligheten ut.

Svar på tråden Vilken hund är farligast?