Inlägg från: Anasha |Visa alla inlägg
  • Anasha

    Vilken hund är farligast?

    Den hund som är farligast är den hund som inte har en tillräckligt erfaren och ansvarsfull ägare med starkt ledarskap. Spelar ingen roll vilken ras, en tax kan vara mer livsfarlig med fel ägare i jämförelse med en ansvarsfull ägare till en i allmänhetens ögon sett "farligare hund".

    Trollet85, anser du vargar vara aggresiva?
    Naturligtvis föds hundar med jakt, försvar, vakt och överlevnadsinstinkter, det gäller att kontrollera dem därför att hundar föds just med dom instikterna mer eller mindre präglade. Den stora faran är ägare som inte förstår det utan lullilulljämför mot människor. Det är inte barn vi pratar om, det är djur.

  • Anasha

    Trollet85, det gäller att förstå att hundar har sin natur och människor en annan. Ett av de absolut största misstagen är att förväxla detta. Du verkar ha förståelse för vargar, omsätt då detta på hundar utan att blanda in människor så kommer du sanningen lite närmare på spåret.

  • Anasha

    Det finns visst hundar som föds med kraftiga vakt- och kampinstinkter, dessa är i mänskliga ögon aggresiva vare sig du vill det eller inte. Men de kan med rätt ägare som har kompetens och erfarenhet tämjas och kontrolleras, men det är ett dagligt arbete som aldrig kan sättas på semester ens en kvart.
    Alla djur föds inte som goda, nu menar jag den mänskliga aspekten på godhet. Ett lejon som sliter itu ditt älskade barn är inte ond, det lejonet gör bara det som ligger i dess natur, så är det också med hundar.
    Sen när du pratar om kor, de är inte att leka med i vissa sammanhang, kossor i grupp har haft ihjäl mer än en bonde i sina dar. Men onda? näe

  • Anasha

    Sen måste man vara medveten om att det är djur man har att göra med. Att jämställa med människor är det farligaste. En söt god valp kan bli väldigt aggressiv när den kommer in i puberteten. En sjukdom kan förbises då djuren inte talar och kan orsaka utfall som man inte är beredd på osv.

    När mitt ena barn låg på sjukhus så kom det in en liten kille som var helt sönderbiten, det var bara halva hans ansikte kvar och ryggen var helt uppfläkt. Hans bästa vän, familjens golden retriever hade gjort en helt oprovocerad attack mot sin "kompis", föräldrarna hade problem att hinna och att klara att gå emellan.
    Att hunden blivit sjuk fanns det ingen tvekan om och han avlivades direkt efter. Hunden föddes naturligtvis inte som ond men han reagerade efter sin natur och sina förutsättningar.

    Min hund väger 45 kg och har cirka 75-80 kilos tryck i sin käke, det är inte att leka med och jag måste som hundägare vara medveten om att det inte är en liten leksak jag har att göra med, hur snäll hon än är enligt mig.

  • Anasha

    Draghundar kan vara svåra, speciellt malamute, en ras jag beundrar men jag inser min begränsning då det krävs väldigt mycket av hundägaren.

  • Anasha

    Vad menar du med aggressivitet?
    Att ett djur har ett aktivt vaktbeteende kan tolkas i mänsklig jämförelse som aggressivitet, ändå föds vissa djur med den betingelsen, det är inget som de formas till.
    Att ett djur föds med en stark kampinstinkt kan tolkas i mänsklig jämförelse som aggressivitet, ändå föds vissa djur med den betingelsen, det är inget som de formats till.

    Min pappa föder upp jakthundar och har de inte rätt betingelser från födseln så är det svårt att forma till det efteråt.

    Att förstå djurens natur och förutsättningar är jätteviktigt, det farliga är det flummiga lull lull om att alla föds goda men formas felaktigt. Det förekommer visserligen vid misskötsel men man kan inte bortse från det faktum att hundar från födseln har med sig betingelser som man som ägare måste klara av att hantera, annars kan de bli väldigt farliga djur.

  • Anasha

    Alla hundar är farliga vid fel tillfällen, det är den insikten som är farligast om den förbises.

  • Anasha

    Du tangerar det jag vill beskriva Jomppelina. Belgiska vallhundar är inte heller raser för en oerfaren hundförare.
    Det handlar mycket om att vara en stark ledare och ta ansvaret från hunden, visa den och göra den säker på att någon annan fixar det. Men om man ska klara en sådan sak så måste man inse att det är ett djur som man har att göra med och att ha kunskap om dess natur. De farligaste hundarna innehas av ägare som tror att de kan omsätta mänskliga aspekter på sina hundar, de har tyvärr inte förstått ett dyft.

Svar på tråden Vilken hund är farligast?