Inlägg från: Anonym (Bleep) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bleep)

    Dottern utnyttjad

    Anonym (....) skrev 2024-05-10 09:30:37 följande:
    Så det är uppdelat, alltså? Sexualbrott misstänktes även i Z:s fall, då hon hade svåra skador i underlivet. Men sedan valde åklagaren att kalla alltihopa för misshandel. Jag tänker att det är lika kränkande för henne ändå, att hela Sverige har kunnat läsa om dessa skador...
    Ja det är priset vi får betala för vår offentlighetsprincip och rättssäkerhet. Det hela bygger på att man tror att människor har nog med egen integritet att INTE söka upp dessa handlingar för sin egen underhållnings skull. Som tur är har den stora majoriteten av befolkningen den integriteten (avsaknad av intresse för att gotta sig i andras lidande) att låta bli att begära ut handlingar som man egentligen inte har med att göra. 
  • Anonym (Bleep)
    Anonym (....) skrev 2024-05-10 09:54:59 följande:
    Allting finns ju på Flashback nu, så folk behöver inte begära ut något själva. Det är så enkelt att gå in och läsa där (även om man kanske inte borde, precis som du säger).
    Ja det är ett problem och om man ska vara pessimist kan man nog på sikt räkna med att detta beteende kommer att skada offentlighetsprincipen och därmed också vår rättssäkerhet. 
Svar på tråden Dottern utnyttjad