Inlägg från: Anonym (Tubbe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tubbe)

    Hantera barnskrik, trot, test av gränser osv...

    DET MÅSTE UPPHÖRA GENAST! 


    Börja med att prata med BRIS vuxentelefon för att få råd om hur du ska göra för att skydda barnen. Att separera och han får vv är så klart extremt olämpligt. 

    Dokumentera vad han gör. Du kan tex spela in ljud med mobilen. Spela in flera gånger så att det blir tydligt att det är hans vanliga sätt. 


    Till sist: du är så himla bra som reagerar! Nu behöver du agera också, så att barnen kan få en trygg uppväxt. 


    Har han liknande beteenden mot dig? Åsikter om vem du umgås med eller vad du har för kläder tex? Säger att det alltid är ditt fel när det blir gräl? 


     


    BRIS stödtelefon för vuxna om barn


    Telefon: 077 - 150 50 50
    Öppettider: vardagar 09.00 - 12.00


    Samtalet kostar som ett vanligt samtal och du kan självklart vara anonym. Vi som svarar är erfarna kuratorer som dagligen stöttar barn och unga som kontaktar Bris. Av oss får du stöd och vägledning om hur du kan förändra ett barns situation till det bättre.


    Kvinnofridslinjen är alltid öppen

    Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer. Ring 020-50 50 50.

  • Anonym (Tubbe)
    Anonym (L) skrev 2024-05-07 15:59:55 följande:
    Det är nog för att du kunde kommunicera på hans nivå redan från början. Det kan inte barnen. Jag tror att det är det som stör honom. Av någon anledning vill, kan eller orkar han inte möta dem på deras nivå och sätta sig in i hur de tänker och känner.
    Eller så är det så de flesta i hans släkt uppfostrar barn. :/
  • Anonym (Tubbe)
    Anonym (L) skrev 2024-05-07 17:10:32 följande:
    En liten varning där. Att filma, istället för att ingripa, när han behandlar barnen illa kan göra att TS själv blir anklagad för att inte kunna ge sina barn en trygg tillvaro. 

    Japp. Jag ska inte ta över tråden med vad vi råkat ut för, men baserat på våra erfarenheter är det här ett råd TS absolut bör ta till sig. 

  • Anonym (Tubbe)

    Du behöver inte göra orosanmälan eller ringa och prata med en handläggare för att ni ska kunna gå tex Komet-utbildning (eller vad de kör med i er kommun). Det är bara att anmäla sig. Vem som helst som är förälder får gå (iaf i vår kommun). 


    Jag har fasansfulla erfarenheter av Soc och ska anmäla dem för vad de gjort, men det lilla jag har sett av deras utbildningar (som var helt fel för oss) tror jag skulle vara bra för din man. Vi sa när vi tvingats iväg på en sån att det här var ju inte alls riktat till oss utan till folk som inte alls förstår hur barn fungerar. För vanliga människor var det extremt grundläggande, men någon i din mans situation (han har kanske aldrig upplevt eller sett ett bra förhållningssätt till barn i hemmiljö) tror jag att det vore jättebra. 

    Och det är bäst om ni kan gå tillsammans, för då kan ni diskutera lättare sen iom att ni har samma material att utgå ifrån. Det kommer att vara fullkomligt självklara grejer för dig som de tar upp, men du får tänka att du är där för att förenkla samtalen med din man. 

  • Anonym (Tubbe)
    Anonym (soc) skrev 2024-05-09 01:24:34 följande:

    Hej igen,


    Jag förstår att din tilltro till socialen har fått sig en törn i och med tidigare bemötande. När man är desperat och bor i en husvagn med sitt barn, så vill man att socialen ska kunna hjälpa till. Problemet är att socialen nu för tiden inte bryr sig om ifall man bor i en husvagn med barn. Socialen har inget uppdrag att hjälpa hemlösa barn att bo i lägenhet, till skillnad från hur det var förr, hur sjukt det än är. Det finns barn som inte har haft en fast adress på flera år, utan flyttar runt med sin förälder på vandrarhem, andrahandslägenheter, på soffor hos bekanta. Det är inte klokt, men socialens uppdrag är inte att lösa så kallat "social hemlöshet."


    Men det gräsliga soc gjorde var väl inte att ts bodde i husvagn utan att de bestämde att barnen skulle bo hos den våldsamma pappan och ts uppmanades att inte ta med dem därifrån?! 
Svar på tråden Hantera barnskrik, trot, test av gränser osv...