Inlägg från: Anonym (Mini) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mini)

    Är det bättre för män att vara singel?

    Anonym (Tripp) skrev 2024-04-28 07:55:12 följande:
    Är det bättre för män att vara singel?

    Såg en annan tråd som handlar om att när helgen kommer så tycker kvinnor att ska man ut på utflykter. Och är det en längre ledighet så ska man resa. 
    Nån svarade att för kvinnor så känns hemmet som ett fängelse som förknippas med allaplikter och måsten, och hon vill få känna sig fri, se nytt. Några svarade att det är en tävling där man gör saker mest för att kunna visa upp sen för andra. På Instagram och facebook. Att det är vanligt att det jämförs med andra par, jämförs med andra kvinnors män. Varför är du så tråkig?
    En svarade att när helgen kommer så ska man göra det som hon tycker är kul. Någon lugn och ro blir det inte. Det är en av anledningarna att han trivs bäst som singel.


    För vissa, inte för andra antar jag. Även män är olika individer.

    Tror inte att kvinnor har hivemind där det går ut en signal att nu är det utflyktsdags. Har manliga ex som aldrig ville ha en lugn stund hemma, det var lite tröttsamt ibland med all aktivitet på bortaplan. Används ens fb fortfarande? Och nej Draken, jag har aldrig sagt "varför är du så tråkig" till någon partner någonsin. Det hade varit riktigt respektlöst, en säker väg till att förstöra relationen och har aldrig återspeglat min syn på en partner, jag har avslutat långt innan jag hunnit dit.

    Jag skulle kunna tänka mig att hemmet är mer förknippat med plikter och vardag för många kvinnor ja. Beror såklart på att vi i heterorelationer generellt har mkt större arbetsbörda pga. bristande teamkänsla hos män.

    Den synen på kvinnor som du beskriver låter som en lågutbildad landsortskvinna, att vi alla skulle vara det. Du får vidga din bekantskapskrets tror jag.
  • Anonym (Mini)
    Anonym (Lule Stairwalker) skrev 2024-04-30 18:19:56 följande:

     Alternativet skulle kunna vara att leva ensam och det är förknippat med förlorare och misslyckade människor. 
    Då är det bäst att skaffa familj för det vet man att andra vuxna förväntar sig av dig. 

    Och självklart drar man sig för att separera, då blir ju ens misslyckande offentligt och alla bekanta, vänner och släktingar får spekulera i vad som gick fel. 


    Sen har man den ekonomiska biten också. Det är dyrt att leva ensam i Sverige idag. 


    Så ser inte jag på det, vissa väljer att satsa på sin karriär, vänner och intressen. Inget fel i det imo. Är inget misslyckande att bryta upp, värre är att leva olyckligt och låta barn lära sig att man ska lida sig igenom det enda liv man har.

    Jo, det är skillnad att leva på en lön. Men å andra sidan köper jag t ex dom bilar jag vill ha idag istället för att vara med nån som tvärvägrar vad jag önskar. Väljer att bo där jag vill, det är värt varenda krona för mig att kunna följa mina egna drömmar.
Svar på tråden Är det bättre för män att vara singel?