Hur går det egentligen för prinsessan Madeleines barn i svenska skolan?
Hur går det egentligen för prinsessan Madeleines barn i svenska skolan? - Foto: Claudio Bresciani/TT Patrick Trägårdh /TT

Så går det för prinsessan Madeleines barn i svenska skolan

Prinsessan Madeleine med familj har flyttat till Sverige efter sex år i USA. Men hur går det egentligen för prinsessans barn i den nya svenska skolan?


Det var i juni 2024 som Prinsessan Madeleine, 42, och maken Chris O'Neill, 50, flyttade tillbaka till Sverige efter att ha bott i Florida i sex år. 

MISSA INTE: Därför kysser Madeleine och Chris inte varandra

Prinsessan Madeleines flytt till Sverige

Det innebär att barnen Leonore, 10, Nicolas, 9, och Adrienne, 6, som växt upp i USA, har en hel del nya upplevelser framför sig. De har exempelvis börjat svenska skolor för första gången.

Att prinsess-familjen valde att flytta sitt pick och pack till Sverige var för många en överraskning, eftersom Madeleine och Chris under större delen av sin relation varit på resande fot. Endast under en kortare period under 2015 bodde paret i Sverige – annars har de bott i New York, London och slutligen Miami, Florida. 

Enligt källor till Svensk Damtidning längtade Madeleine tillbaka till Sverige, vilket är en av anledningarna till beslutet. 

Hon har tröttnat på att sitta hela dagarna hemma i sin 80-miljonersvilla utan större socialt umgänge. Alla hennes närmaste väninnor lever sina liv hemma i Stockholm – Madeleine har en hel Atlanten mellan sig, vännerna och resten av familjen”, skrev Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i samband med flytten.

Prinsessan Madeleine visar upp dotterns nya upplevelse

Sedan flytten har mycket förändrats för Madeleine och Chris, men även för barnen. På Instagram har prinsessan Madeleine berättat att hennes yngsta barn för första gången upplever den svenska hösten.

"Adrienne och Teddy upplever en krispig och kall höst för första gången!", skrev Madeleine i inlägget. 

LÄS MER: Prinsessan Madeleine visar privata stunden med dottern

Prinsessan Madeleine, maken Chris och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hur går det för prinsessan Madeleines barn i svenska skolan?

Den kanske största förändringen för barnen är att lämna sina gamla vänner i Miami och istället börja en svensk skolgång, vilket Hänt tidigare har rapporterat om. 

När hovexperten Ebba von Sydow gästade Nyhetsmorgon berättade hon att det är en stor omställning för barnen, men att Madeleine har signalerat att det kommer gå bra. 

– Den äldsta av barnen är tio och den yngsta, lilla Adrienne kommer börja på svensk förskola, hon har hunnit fylla sex år, säger Ebba von Sydow i programmet och tillägger:

– Det här är ju en ålder där man såklart formas väldigt mycket och nu så var det viktigt för prinsessan Madeleine att de just är svenska prinsar och prinsessor, säger hon.

Var barnen går i skola är däremot hemligt, trots att Madeleine inte är en arbetande kunglighet, som sin syster Drottning Victoria

Foto: Jonas Ekströmer/TT

LÄS MER: 

Halloween 2024: När går man bus eller godis? Här är svaret!

Kända popsångerskan är Perla Malmbergs mamma

Zlatan Ibrahimovics otäcka skada – se blodiga bilderna

/
/
/
stats