Ingredienser (Portioner: 8 bitar)
4 ägg
3 dl råsocker eller vanligt strösocker
2 dl majsmjöl eller mandelmjöl
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
2 dl kokosolja
Så här gör du:
- Först är det viktigt att du sätter på ugnen på 200 grader.
- Sedan vispa ihop ägg och socker pösigt och sedan blanda i kokosoljan.
- Blanda sedan i majsmjöl, kakao och vaniljpulver i en separat bunke. Blanda ner den torra blandningen med ägg och sockret.
- Om man vill så bröa formen använd då kokosolja och kokos. Eftersom oljan finns i smeten så är detta inte nödvändigt.
- Häll över blandningen i en ugnsform och placera den i mitten av ugnen. Det blir bäst att låta den stå inne ungefär 9 minuter, (alla ugnar är ju olika men den är klar när den precis har stelnat).
- Förvara kladdkakan i frysen ungefär 20 minuter och servera sedan med havregrädde eller bär som passar dig. Hallon eller jordgubbar är supergott till!
Foto: Pexels/ Pixabay