Ingredienser (Portioner: 8 bitar)

4 ägg

3 dl råsocker eller vanligt strösocker 

2 dl majsmjöl eller mandelmjöl

1,5 dl kakao

1 tsk vaniljpulver

2 dl kokosolja


Så här gör du: 

- Först är det viktigt att du sätter på ugnen på 200 grader.

- Sedan vispa ihop ägg och socker pösigt och sedan blanda i kokosoljan.

- Blanda sedan i majsmjöl, kakao och vaniljpulver i en separat bunke. Blanda ner den torra blandningen med ägg och sockret.

- Om man vill så bröa formen använd då kokosolja och kokos. Eftersom oljan finns i smeten så är detta inte nödvändigt.  

- Häll över blandningen i en ugnsform och placera den i mitten av ugnen. Det blir bäst att låta den stå inne ungefär 9 minuter, (alla ugnar är ju olika men den är klar när den precis har stelnat). 

- Förvara kladdkakan i frysen ungefär 20 minuter och servera sedan med havregrädde eller bär som passar dig. Hallon eller jordgubbar är supergott till!

Foto: Pexels/ Pixabay 


/
stats