VV Recept Rostbiff
I samarbete med WW ViktVäktarna
Här är en busenkel rätt som går snabbt att laga, drygt en halvtimme med en förberedelse på 25 minuter. Snabbt har du rört ihop fyra goda portioner till dig och familjen.
Ingredienser
Lök 1 st, röd/röda
Cocktailtomater 250 g
Fyra pitabröd
Ärtskott 100 g
Rostbiff 200 g, skivad
Kikärter, konserv 200 g
Matlagningsyoghurt 8% 1 dl
Vitlök 1 klyfta(or)
Persilja 1 knippe(n)
En halv citron
Spiskummin ½ tsk
Paprikapulver ½ tsk
Persilja 1 knippe(n)
Koriander 1 knippe(n)
Vitlök 2 klyfta(or)
Rödvinsvinäger 1 msk
Olivolja 1 msk
Chili flakes 1 tsk
Instruktioner
Kör sköljda och avrunna kikärter i en mixer och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Tillsätt hackad persilja och blanda runt. Smaka av med citronsaft, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Finhacka persilja och koriander. Blanda ihop med pressad vitlök, vinäger, olja och chili flakes. Skala och skiva lök. Halvera tomater. Blanda ihop med ärtskott, rostbiff och chimichurri. Halvera bröden och fyll med hummus, rostbiff och sallad.