Carina Berg om relationen med äldsta sonen Holger
Carina Berg om relationen med äldsta sonen Holger - Foto: Instagram/@carinalillyberg, Christine Olsson/TT

Carina Berg om relationen till äldsta sonen Holger

Carina Berg har tre barn. Äldsta sonen Holger är numera tonåring, nu berättar Carina om relationen till honom.


Programledaren Carina Berg, 46, är en riktig veteran i tv-rutan. Hon har lett stora program som "Kristallen" och "Melodifestivalen", och har blivit en mycket populär profil, bland tv-tittare, följare på Instagram och poddlyssnare. 

Carina driver tillsammans med Carolina Gynning podcasten "Gynning & Berg" som släpper avsnitt varje vecka. Duon delar med sig om allt mellan himmel och jord i podcasten och det är inte ovanligt att de berättar om stora familjehändelser. Carina är gift med maken Erik Berg och tillsammans har de två barn, Otto och Juno. Tillsammans med ex-maken Kristian Luuk har Carina även sonen, Holger

Carolina Gynning och Carina Berg har jobbat ihop i många år. Foto: STELLA Pictures

Carina och Carolina om föräldraskap

I podden ”Gynning och Berg” delade duon nyligen med sig av sina känslor att vara förälder. Carolina påpekade att hon känner att hon befinner sig i ett mellanläge, att det blir hela ens liv att vara mamma och ha barn, men är det en ganska kort stund som man får ha barnen hemma, innan de blir stora och flyger ut. Och Carina instämmer: 

– Ja, man får 18 år med barnen men de sista åren innan de flyttar hemifrån så lever de sitt eget liv och är ju inte hemma särskilt mycket. Någon annan tonårsförälder som känner igen sig?, säger hon i podden. 

Carinas sorg när sonen valde bort henne 

Carina berättar om att det kom som en chock för henne när Holger helt plötsligt började välja bort familjen för att göra sitt, hon blev till och med kränkt när det hände. 

– Det smög sig på från att han var 13, helt plötsligt kände jag på mina veckor: Jag har knappt sett honom och då är det jätteviktigt att man inte går in i något martyrskap, säger Carina och fortsätter:

– Men ens lilla jävla jag, ens sämsta jag blir ju ledsen och kränkt och känner sig bortvald.

Carina försöker dock hålla huvudet högt och vara positiv för sonens skull. Hon berättat att hon säger att hon haft en dialog med sonen och sagt att han alltid får göra som han själv vill, men att hon saknar honom. 

– Men jag kommer aldrig att vara ledsen på honom för att han väljer någonting annat, martyrskap har ingenting i föräldraskapet att göra, säger Carina till poddkollegan Carolina.

Holger syns sällan till på föräldrarnas sociala medier, men då och då dyker det upp en bild på honom. 

Missa inte:

TV4-profilen Filippa Fernqvist visar upp 8 år yngre kärleken Wiktoria

40 spanska namn – perfekta för din son eller dotter

/
/
/
stats