Tareq Taylor och dottern Ellen Taylor.
Tareq Taylor och dottern Ellen Taylor. - Foto: STELLA Pictures/Ida Åkesson och Pontus Lundahl/TT.

Tareq Taylors känslosamma ord om dottern: "Grät"

Tareq Taylors döpte sin dotter till Ellen som en hyllning till sin bortgångna släkting. I programmet Tareq Taylors matresa berättar han om det känslosamma sista mötet.


Folkkära tv-kocken Tareq Taylor fick dottern Ellen Taylor 2003. Ellen, som idag hunnit fylla 19 år, påvisade samma matlagningsintresse som sin far redan som elvaåring då hon briljerade med sina kunskaper i Sveriges yngsta mästerkock. I tävlingen landade hon en tredjeplats och har sedan dess tagit studenten och utbildat sig till flygvärdinna.

Läs mer: Tareq Taylors lycka med 19-åriga dottern: "Så stolt"

Därför döpte Tareq Taylor dottern till Ellen

Ellen syns då och då på Tareq Taylors sociala medier och det är sällan utan en varm hyllning tillägnat henne. Även i kockens tv-program Tareq Taylors matresa kom dottern på tal, men då gällde det varifrån Ellen fick sitt namn.

I programmet reser han nämligen till England tillsammans med Let's dance-jurymedlemmen Tony Irving. Tareq, som har rötter från Storbritannien, berättar då att hans morfar spelat en viktig roll i hans liv.

– Utan honom hade jag inte stått där jag står idag, säger han i programmet.

Tareqs morfar gick dessvärre bort i sviterna av cancer men i deras sista möte hann tv-kocken berätta att hans försa barn, Ellen, skulle namnges efter Tareqs gammelfarmor.

– Jag sa till honom att "morfar, vår dotter kommer heta Ellen precis som din mamma" och så log han och grät en liten tår och frågade om det var sant, säger han och fortsätter:

– Det var hans berättelser som gjorde att Ellen blev ett namn som jag bar med mig, det var nästan som att det var förutbestämt.

/
/
SVT
/
/
stats