Efter finalen har det inkommit en del kritik mot programmet då en av frågorna är starkt förknippad med en av vinnarna.
Efter finalen har det inkommit en del kritik mot programmet då en av frågorna är starkt förknippad med en av vinnarna. - Foto: Arkivbilder. Foto: Jonas Ekströmer/TT, Björn Larsson Rosvall/TT

Kritik mot På spåret-finalen efter detaljen: "Undrar hur redaktionen tänkte"

Efter fredagens "På spåret"-final har det väckts en del kritik mot redaktionen då en av tävlingens frågor anses ha stark koppling till en av finalisterna.


I fredags vankades det final i tittarfavoriten "På spåret". Finalisterna Marie Agerhäll, Fritte Fritzon, Cecilia Duringer och Jonatan Unge stod inför en tuff final – som de tog sig igenom med bravur. Det vinnande laget blev till slut Marie Agerhäll och Fritte Fritzon som vann med hela 46 poäng mot Duringers och Unges 37.

Tävlingen rullade på och gick till synes som tåget för Agerhäll och Fritzon, men det finns vissa som anser att laget fick en liten extra hjälp på vägen.

Kritik mot detalj i "På spåret"-finalen

Efter att finalen sänts på SVT är det nämligen flera tittare som kommenterat en detalj i en av musikfrågorna – en detalj som kan ses som en stor fördel för vinnarlaget.

"Undra hur redaktionen tänkte när de hade Dips intromusik i en av musikfrågorna.", lyder en av kommentarerna på SVT:s Instagram-konto.

Kompositören bakom vinjettmelodin i Agerhälls serie

Under ett av musikmomentet efterfrågade "På spåret"-programledaren Kristian Luuk och tävlingens domare Fredrik Lindström nämligen en svensk kompositör där det rätta svaret var Hugo Alfvén.

Den musikfrågan hade Marie Agerhäll inga problem att svara på, vilket skulle kunna bero på att Alfvén står bakom vinjettmelodin till humorserien "Dips" – en serie som skapats av just Agerhäll.

Även tv-kritikern Jan Olov Andersson har kommenterat musikfrågan.

"Att Marie Agerhäll kunde Hugo Alfvén på första musikfrågan var ju inte så konstigt, hans 'Roslagsvår' var vinjettmelodi till hennes tv-serie 'Dips'", skrev Andersson i Aftonbladet efter programmet.

Foto: Skärmdump/SVT/Instagram

Det slutliga resultatet, alltså att Marie Agerhäll och Fritte Fritzon tog hem "På spåret"-finalen, hade blivit detsamma oavsett om de kunnat just den musikfrågan eller ej. De vann nämligen med hela nio poäng.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av SVT (@svt)

/
/
/
/
stats