Serien ”Börje” berättar om Börje Salmings liv och hans resa från Kiruna till Toronto.
Serien ”Börje” berättar om Börje Salmings liv och hans resa från Kiruna till Toronto. - Foto: Foto: Stina Stjernkvist/TT

Då har serien om Börje Salmings liv premiär

Nu har dramaserien ”Börje”, som berättar om hockeylegendaren Börje Salmings liv, fått ett premiärdatum på Viaplay och TV3.


Dramaserien "Börje" kommer i sex delar och berättar om Börje Salmings NHL-karriär och resan från Kiruna till Toronto tillsammans med dåtida frun Margitta Wendin. Serien regisseras av Amir Chamdin som han har arbetat med projektet i åtta år. I huvudrollerna finns Valter Skarsgård som porträtterar Börje och Hedda Stiernstedt som gör rollen som Margitta.

Valter Skarsgård porträtterar Börje Salming

Börje Salming är en av Sveriges främsta hockeyspelare och största idrottsikoner genom tiderna. Börje var själv väldigt involverad i serien innan han gick bort förra året.

Valter Skarsgård berättar i ett pressmeddelande att han blev tränad av Börje Salming både innan och under inspelningen.

– Rollen var en stor utmaning, inte minst fysiskt. Jag kunde inte stå på ett par skridskor när vi började så det var två års hård träning. Det var en lång resa men värd det alla gånger. Börje var helt otroligt och livsviktig för mig i det här projektet, säger Valter Skarsgård.

Då har "Börje" premiär

"Börje" har premiär den 19 november på Viaplay och TV3.

/
stats