Hjälp jag bor i ett vegetariskt kollektiv och jag svälter snart ihjäl..!!!
Jag är och volontärjobbar mot mat & husrum på en community farm någonstans i Europa. Jag gör tungt byggarbete 8 timmar om dagen - river väggar, bär tunga saker och bygger tak mm.
Problemet är tjejen som har som uppgift att planera och laga maten åt oss. Vi ska äta lakto-ovo vegetariskt men hon verkar inte ha någon kunskap om hur man lagar allsidig och tillräckligt näringsrik vegetarisk mat.
Maten består i princip av sallad (sallad, tomater, gurka, paprika typ), bröd, pasta, rotfrukter och potatis. Aldrig bönor & linser. Sällan ägg (för ingen orkar leta rätt på äggen som hönorna lägger lite varstans)
Jag behöver hjälp att vässa argumenten för att vi måste äta mer baljväxter, tofu mm eller animaliska produkter och undrar också hur snabbt man märker av t.ex proteinbrist, B12-brist mm som är i riskzonen med dåligt sammansatt vegetarisk kost. Tar det veckor eller månader och vilka är de tidigaste symptomen?
Jag är konstant hungrig, känner mig svag och trött. Känner mig diffust småsjuk och försvagad men kan man få symptom redan efter några veckor, eller inbillar jag mig? Har absolut inget emot att äta veganskt/vegetariskt men det funkar liksom inte att äta pasta pesto och mackor och göra tungt fysiskt arbete på det, jag är rädd att jag kommer att skada mig pga att jag blir ofokuserad och svag av näringsbrist.