• Anonym (Hjälp)

    Vem kan hjälpa om inte gynekolog?

    Har varit hos gyn ca 5 ggr det senaste halvåret pga problem i underlivet. 


    Senast jag var där fick jag förklarat att jag har smärta genom menscykeln pga äggblåsor som spricker vid ägglossnings och enda som kan bota det är p-piller. Vilket jag inte vill äta. 


    jag har haft helt galna flytningar. Rikliga och konstiga och de har testat för allt möjligt och det enda som blir positivt är svamp. Jag har ätit diflucan som inte hjälpt så nu fick jag sporanox utskrivet som jag skulle äta två veckor och gynekologen var helt säker på att det skulle hjälpa men det har inte blivit några förbättringar? 

    vad gör man om gynekologen inte hittar någon förklaring till ens problem men man har uppenbara besvär? Jag kan inte ens ha sex pga mina slemhinnor är så röda och känsliga och jag känner mig så äcklig av alla flytningar. 

  • Svar på tråden Vem kan hjälpa om inte gynekolog?
  • Anonym (tipset)

    Jag hade samma problem som du, men även klåda, och jag skrev ett inlägg här i ren desperation. Jag fick massor med tips, vilket var jättesnällt, men det enda som fungerade för mig var tipset om Cortimyk. Det är egentligen en kräm mot fotsvamp och det står till och med att det kan irritera slemhinnor, men gud vad glad jag är för det tipset. Klådan lade sig genast och efter typ en vecka-tio dagar hade mitt underliv återgått till ett mer normalt tillstånd. Jag tog slut på tuben med cortimyk på ca 20 dagar och sen dess har det varit bra.

  • Anonym (Hjälp)

    Men wow! Är detta en receptfri produkt? Hade du också problem med äckliga svamp-flytningar? Hur funkade den med redan torra slemhinnor?

    Jag har tidigare testat daktakort, för många år sedan. Den är också mot fotsvamp men upplevt att den hjälpt. Inte denna gången dock ☹️

  • Anonym (tipset)
    Anonym (Hjälp) skrev 2024-02-25 21:30:31 följande:

    Men wow! Är detta en receptfri produkt? Hade du också problem med äckliga svamp-flytningar? Hur funkade den med redan torra slemhinnor?

    Jag har tidigare testat daktakort, för många år sedan. Den är också mot fotsvamp men upplevt att den hjälpt. Inte denna gången dock ☹️


    Ja, den är receptfri. Jo, jag hade problem med flytningar också, och var i övrigt snustorr, och cortimyken hjälpte mot båda för mig. Jag varvade lite med locobase repair för torrheten. 

    Jag tänker att för 57 kronor som den kostade på mitt apotek kan det kanske vara värt att testa för dig? 
  • Anonym (Hjälp)

    Ja det ska jag verkligen göra. Man testar ju typ allt i detta läget? känt mig så besviken nu när jag snart ätit hela kuren av sporanox och det inte blivit bättre och gyn ej hittat några andra svar 

  • Anonym (Hjälp)

    Nu har jag testat cortimyk utan resultat. Har även behandlats lokalt med antibiotika. Det blev bättre ett par dagar men sedan kom smärtan i magen tillsammans med rikliga, klumpiga, gröna flytningar tillbaka. Min gynekolog sa att jag fortfarande testar positivt för svamp och kan inte se annat på ultraljud eller andra prover och skrev därför ut borsyra som jag nu beställt! Hoppas verkligen detta funkar? 

    har precis börjat dejta en person som jag mer än gärna vill ligga med men det känns avlägset med tanke på hur mitt underliv mår. Det är så jävla äckligt och mentalt påfrestande. 

  • Florali

    Usch, det låter verkligen besvärligt.

    Tyvärr har jag inget tips åt dig, TS, men vill bara i all välmening påminna dig och andra som läser om att det är bra att kolla ATC-koden i FASS när man får tips om ett läkemedel.
    Där kan man, om man scrollar ner lite, se vilka synonympreparat det finns, dvs läkemedel med exakt samma ATC-kod.

    Då slipper man prova något i onödan och bli besviken. Dactacort och Cirtimyk är samma läkemedel, bara olika tillverkare.

    Jag hoppas verkligen att du får hjälp att hitta en bot för dina besvär i snar framtid.

Svar på tråden Vem kan hjälpa om inte gynekolog?