• Papasito

    Skyddas föräldrapenningen?

    Hej,

    Vi har en dotter på 13 månader och väntar nu ännu ett barn som ska födas i slutet av detta år. Min fru har inga föräldradagar kvar (bortsett från lägstanivån om 45 dagar).

    Just nu har hon inga planer på att gå tillbaka till arbete då jag arbetar på heltid och vi ser inget behov av att lämna henne på förskola vid en så tidig ålder.

    Kommer frugan behöva att återgå till arbete för att skydda sin SGI och få nya föräldradagar för vårt kommande barn eller kommer hon inte att behöva jobba överhuvudtaget tills dess att hon föder vårt andra barn?

  • Svar på tråden Skyddas föräldrapenningen?
  • Anonym (Myran)

    Eftersom hon blivit gravid innan älsta är 18månader behåller hon nivån för föräldrapenning även för barn nummer 2. Hon får alltså lika mycket föräldrapenning för det barnet. Dock om hon inte jobbar eller tar ut 5 dagar föräldrapenning i vekcna nu när första barnet är över 1 år nollan hennes SGI dvs skulle hon bli sjukskriven så står hon utan inkomst. 

  • TvillingmammaVästgöte

    Därför skall man ta ut så lite dagar som möjligt första året, under första året är SGIn skyddad utan att man tar ut dagar. Kan ni tänka på till nästa barn. Nu kan hon ju bara vara hemma i nio veckor till med skyddad SGI 

Svar på tråden Skyddas föräldrapenningen?