Vad är er bästa bjud-dessert?
Ge gärna tips! helst sådant barn också skulle gilla!
Ge gärna tips! helst sådant barn också skulle gilla!
Vardagsdessert:
bananpaj med glass, smakar typ som friterad banan. Banan stekt i farinsocker, serveras med glass. banoffepie.
Chokladrutor (numera ofta kallat Kärleksmums). Falska toscakaka! (även kallad kokostosca)
äppelpaj, knäckig rabarberpaj-barnsligt gott.
glass med varma hjortron och knäckflarn
lite lyxigare: key lime pie.
Cheesecake(ej fryst).
Chokladfondant med glass till.
Fransk Marängtårta med jordgubbar(choklad i marängen)
Känns som du skulle gilla creme brûlé, creme caramel, flan.
Glass brukar alltid funka.
Typ som marängsviss men inte färdigblandad så att säga då alla har lite olika preferenser. Men att ställa fram god vaniljglass, kola/chokladsås, maränger, olika sorters strössel och skivad frukt typ banan, druvor, jordgubbar.. gott!
Och den som inte vill äta glass kan ta frukt utan att det behövs diskussion om det.
Många bra förslag, tack!
Sugen på att göra creme brulee, men vi kommer vara rätt många på lördagen...
Har varit med om att creme brulée har serverats och trots att den har varit välgjord har flera haft svårt att få ner det, både barn och vuxna. Den konsistensen går inte hem hos alla. Samma med pannacotta.
Många bra förslag, tack!
Sugen på att göra creme brulee, men vi kommer vara rätt många på lördagen...
En favorit här, både bland stora och små, är smulade digestive, dulce de leche, vispad grädde och hallon eller jordgubbar. Serveras antingen i glas, eller görs som en tårta. Görs den som tårta bör man blanda smulade digestive med smält smör.
En favorit här, både bland stora och små, är smulade digestive, dulce de leche, vispad grädde och hallon eller jordgubbar. Serveras antingen i glas, eller görs som en tårta. Görs den som tårta bör man blanda smulade digestive med smält smör.
randig Chokladterrin (3 sorters choklad), fast jag gör den i små glas. Är som 3 sorters chokladtryffel, finns recept bla på Arla.
sen är leilas chokladmousse otroligt god och blir mycket. ?Leilas mousse au chocolat? på köket.se
Katrinplommonsuffle'.
En vanlig vaniljpannacotta som man kan göra i förväg. Sedan har man olika topping. Bär med chokladströssel till barn och färska hjortron som fått dra i hjortronkulor till vuxna
Pavlova med antingen en god glass eller vispad grädde och färska bär - hallon, björnbär, jordgubbar...Och det ska vara hembakad maräng, inget fusk med köpta marängbottnar. Pavlova går alltid hem, kan göras för många och snabbt fyllas med frukt och grädde inför servering.
Jag brukar göra detta både till nyår och annan fdt då vi är många,passar både vuxna och barn,enkelt men väldigt omtyckt.
Mascarpone
vispgrädde
digestivekex
strösocker
vaniljarom eller vaniljsocker
smällande karameller ( poppar i munnen,funnits på bla butiken Normal)
en påse frysta trädgårds bär.
gelatinblad
koka bären med socker och blanda i gelatinet.
Vispa mascarponen med grädden och övriga ingredienser till en mjukglassliknande konsistens.
Krossa digestivekex ( kan uteslutas) och blanda med godiset och lägg i botten på tex ett martiniglas.
Lägg ett lager kräm
Toppa med mascarpone krämen upp till kanten.
ringla över tex tårtglssyr på tub.
Allternativ
Gör bara mascarpone krämen
häll upp i martiniglas
skär syrliga gröna vindruvor i skivor och stock ner dem halvvägs runt i glaset så det bildas en labyrint in mot mitten.
På sommaren är det gott med söta jordgubbar och ibland använder vi passionsfrukt överst.
Men krämen är alltid basen ☺️