• Anonym (Kent)

    Avråda granne från att adoptera?

    Alltså de är invandrare och barnet är svensk. Det skulle vara fel att låta barnet växa upp utan svenska värderingar och det blir svårt för barnet att anknyta med någon som tydligen är inte deras biologiska föräldrar. Tänk på alla stackars adopterade barn som har begått självmord pga identitetskris. Hur ska jag avråda dem?

  • Svar på tråden Avråda granne från att adoptera?
  • Lynx123

    Fantastiskt att de vill adoptera! Det finns så många barn som behöver kärleksfulla hem. Genom att vara stöttande, vänliga och empatiska kan alla bidra till barnets lyckliga uppväxt.

  • Drottningen1970
    Lynx123 skrev 2023-09-17 07:46:10 följande:

    Fantastiskt att de vill adoptera! Det finns så många barn som behöver kärleksfulla hem. Genom att vara stöttande, vänliga och empatiska kan alla bidra till barnets lyckliga uppväxt.


    Faktum är att det finns fler som vill adoptera än det finns tillgängliga barn.

    Men med det sagt, så är det inget TS ska lägga sig i överhuvudtaget. Vill man adoptera så utreds man innifrån och ut, och om det på nåt vis skulle vara olämpligt så blir man inte godkänd.
  • Aliona

    Vad vill du uppbå med att avråda dem? Du förstår säkert att de inte kommer ändra sig baserat på din uppfattning, så vad tänker du ska hända? 

  • Anonym (Nja, tänker du hypotetiskt?)

    Har svårt att se att detta är sant faktiskt.
    I Sverige är det anhörig adoption som är det vanligaste, adoption av svenska barn sker annars nästan aldrig utan barnen kommer till fosterfamilj.
    Familjer ta emot fosterbarn och ibland men inte ofta sker det att fosterfamiljen få adoptera efter flera år.
    Det är enstaka barn där ingen familj alls finns alltså varken föräldrar eller andra anhöriga livet som barn blir bort adopterade.
    Om bägge föräldrar verkligen vill adoptera bort barnet sker det ändå inte omedelbart och det rör sig enbart om enstaka barn varje år så om en familj ska adoptera ett svenskt barn liksom andra barn ska dom gå kurser och utredas noga och man kommer att vara väldigt noga vilka familjer som får ta emot barnen.
    Det skulle inte ske att hur som helst så dom kommer att vara utredda och i så fall anses som bra för barnet.
    Naturligtvis får även personer med utländska påbrå adoptera men adoptera svenska barn är väldigt ovanligt om det inte är närstående.

    Det kallas nationell adoption då ett barn adopteras inom Sverige. Du ansöker hos tingsrätten om en nationell adoption av barnet. Tingsrätten ber socialtjänsten att göra en utredning och ge förslag om adoptionen är lämplig för barnet. Det är mycket ovanligt att adoptera barn som man inte har någon nära relation till.

Svar på tråden Avråda granne från att adoptera?