• Student2023LNU

    Förlossningsdepression; finns det ett samband till sociala medier

    Hej,

    Vi är tre kvinnor som studerar psykologi B vid Linnéuniversitetet. Vi skriver vår B-uppsats och har valt att fokusera på samband mellan förlossningsdepression och sociala medier hos kvinnor som fött sitt första barn.

    Vi söker kvinnor mellan 20-30 år som har upplevt en förlossningsdepression vid första barnet. Viktigt att det inte är en pågående depression. Undersökningen är helt anonym och kommer endast att användas till vår uppsats och inte vidare. Detta innebär att vi inte kommer att be om personuppgifter från dig som väljer att delta.

    Enkäten är helt frivillig. 

    Tack för att du tog dig tid att läsa, vill du delta i enkäten följ länken nedan!

    https://www.webbenkater.com/s/gfr7ris

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2023-05-09 19:47
    Lite mer info:

    Vi är tre kvinnor som studerar vid Linnéuniversitetet. Vi läser för närvarande psykologi B och genomför nu vår B-uppsats. Tanken är att sedan gå vidare och läsa psykologi C för att ta ut en kandidatexamen med inriktning mot psykologi.
    För närvarande arbetar vi inom statlig myndighet och kommunal verksamhet med inriktning omsorg.

    Vi har valt att titta på förlossningsdepression hos förstföderskor i ålder 20-30 och om det finns ett samband/påverkan från sociala mediers eventuella inflytande.
    Anledningen till att vi valt att smalna ner åldersintervallet till 20-30 är för att eventuellt kunna jämföra det mot hur pass vanligt sociala medier var vid tidpunkten.
    Vi ser därför gärna att du som svarar idag inte är äldre än 30 och att du fått ditt första barn de senaste 10 åren där du fått en förlossningsdepression. Viktigt är att det inte är en pågående depression.

    Undersökningen är helt anonym och kommer endast att användas till vår uppsats och inte vidare. Resultaten kasseras när uppsatsen är färdig. Detta innebär att vi inte kommer att be om personuppgifter från dig som väljer att delta. Enkäten är självfallet helt frivilliga att delta i. Vi skulle dock uppskatta om ni tog er tid att svara då undersökningen blir mer sanningsenligt ju fler svar vi får in.

    Om ni vill ta del av resultatet finns möjlighet att vi mejlar den till dig här eller skickar den via mejl om du har en privat mejladress.

  • Svar på tråden Förlossningsdepression; finns det ett samband till sociala medier
  • Student2023LNU

    Nej, det är inget virus.
    För oss är undersökningen viktig och ämnet känns aktuellt utifrån att få bort skammen från att må dåligt när man fött sitt efterlängtade barn. Skulle uppskatta om vi fick göra undersökningen utan att människor förstör genom att trolla och ljuga om virus.
    Tack på förhand

  • Anonym (Obegripligt)

    HUR skulle en förlossningsdepression kunna ha ett samband med sociala medier?
    Förekom det inte innan sociala medier fanns? 

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Obegripligt) skrev 2023-05-09 11:53:11 följande:

    HUR skulle en förlossningsdepression kunna ha ett samband med sociala medier?
    Förekom det inte innan sociala medier fanns? 


    Det kanske har ökat sen vi fick sociala medier?
  • TvillingmammaVästgöte

    Jag googlade lite och hittade en Stude från USA, de kom fram till att stress under graviditeten, särskilt social stress, ökade sannolikheten för förlossningsdepression. 

  • Student2023LNU
    TvillingmammaVästgöte skrev 2023-05-09 12:21:24 följande:

    Jag googlade lite och hittade en Stude från USA, de kom fram till att stress under graviditeten, särskilt social stress, ökade sannolikheten för förlossningsdepression. 


    Intressant! Vill du lägga en länk här till studien?
Svar på tråden Förlossningsdepression; finns det ett samband till sociala medier