• Jensu

    Utredning/insemination/ivf 2023

    Hejsan, 

    jag tänkte att fler som är igång med utredning eller redan är under behandling för att bli gravida vill joina denna tråd. 


     vet att det finns en sjö av dessa trådar men blir tokig på att de flesta är inaktiva🥹😂 

    jag och sambo ska träffa läkare på farten i Västerås nu i veckan. Jag har tagit en del blodprover som jag antar att läkare kommer att ge svar på.. 
    vad är det som händer på detta möte, vad diskuterar man mer? Hur snabbt får man börja med behandling? 

  • Svar på tråden Utredning/insemination/ivf 2023
  • Mathilda88
    Vickan31 skrev 2024-01-09 09:27:54 följande:
    Mathilda88 skrev 2024-01-04 15:04:14 följande:
    Pratade i förmiddags med en barnmorska på CFC, hon ansåg inte att det behövdes någon karyotypning eller annan utredning utan bara att vi skulle köra på med fler äggplock och att guldägget då skulle dyka upp tillslut med tanke på senaste plocket. Hon var positivt inställd till möjligheterna med att lyckas få fram ngt bra bland alla fragmenterade embryon. Förklarade för henne att jag gärna vill ha ngn form av djupare utredning innan vi går vidare då jag inte vet hur mkt längre min sambo orkar kämpa med detta. Kände inte att jag fick ngt gehör för det utan hon ville bara att jag skulle motivera honom till att chanserna var goda, 25-30% vid varje återföring beräknade hon det som utifrån min ålder och omständigheter. Låter fint men är rädd för att det kan bli flera plock där vi är osäkra och slutar i att sambon inte orkar längre, istället för att kanske kunna veta mer säkert och göra åtgärder från start. Om inte annat så iallafall utesluta så många frågetecken som möjligt även om det är fint av henne att tänka att inte lägga mer pengar än nödvändigt. Hade kunnat köra på med det om vi hade haft bättre resultat och haft konkretare svar på orsak och verkan..

    Hoppas du med haft en fin jul och nyår!

    Mathilda88: Hej fina du, har tänkt på dig och hur du mår? Hjärta Det gör ju så ont att se hur alla andra (ja, det känns iallafall som alla andra), har det man själv längtar och kämpar så hårt för att få, som t.ex. på kalas så där. Hur gick det på julen med bebisen du skulle träffa då? Glad att höra att du hört av dig till nya kliniker nu, någon av dem kommer att hjälpa er att få ert efterlängtade barn och jag hoppas att det inte ska dröja alltför länge nu. Väldigt intressant det du skriver att båda klinikerna tror att den manliga faktorn är avgörande i ert fall, tänk om de faktiskt kan lyssna och göra någonting annorlunda där så att ni kommer framåt! Man vill ju så gärna veta orsaken för att känna att man går rätt väg i behandlingen, men det var ju knepigt då att barnmorskan på CFC sa att ni inte behöver någon vidare utredning? Vad säger Vitanova? Har ni bestämt er för klinik eller vad händer nu framåt?

    Jag vill ju också tro och hoppas att ju fler äggplock ni gör desto större är chansen att ni hittar guldägget, men jag förstår om det känns jobbigt att fortsätta på samma sätt med tanke på tidigare resultat, så det hade ju varit skönt att veta att någonting gjordes annorlunda nästa gång för att förbättra chanserna ytterligare. Vi har ju följt varandra så länge nu Mathilda, och jag är säker på att jag kommer att få följa dig hela vägen till en fullgången graviditet och ert efterlängtade barn Hjärta  


    Hej fina du! Hjärta Jo jag mår fint tack Hjärta Hur mår du?
    Julen gick fint, bebisen var väldigt skrikig och inte riktigt på humör, så var lättare att distansera sig när man såg hur tufft det kan vara att ha bebis. Fick myst lite också! Så jättefin jul Hjärta 

    Ja visst är det intressant! Känns väldigt lovande! Om inte annat så i alla fall finns ett intresse för att försöka utesluta att där är problem och komma vidare! 

    Har haft kontakt med Vitanova. Triangeln, Copenhagen Fertility Center och Sellmer som jag har fått återkoppling och förslag på olika behandlingsupplägg. Haft kontakt med CVL men inte med en läkare än. Olga-kliniken har seminarie i Malmö 18/1 så tänkt gå dit och planerat in att få rådgivning då samtidigt av en av deras läkare.

    - CFC rekommenderar Menopur 150 i kort protokoll med mål på 5 ägg ut. Inget behov av karyotypning. De föreslår 3-pack, men kan även börja med 1 försök och konvertera till 3-pack sen. ICSI.

    - Vitanova rekommenderar kort protokoll med Menopur. Karyotypning innan. Göra split med 50/50 sambons sperma och donator-sperma, återföring på dag 3 eller 5. Om färre än 8 ägg ut - enbart donatorsperma. ICSI. 

    - Triangeln rekommenderar kort protokoll. Göra karyotypning då de uppgav att det inte var ngt ovanligt fel som de fann hos sitt klientel, att det är vanligare än man tror. 

    - Sellmer rekommenderade långt protokoll med Synarela, Fostimon 150 och Menopur 75. Split med 50/50 sambons/donatorns sperma, ICSI. Läkaren hade läst på värdena ordentligt i våra sperma-analyser och Danmark har andra, lägre gränser än Sverige. DNA-fragmenteringen som ligger på 19% var ok i Sverige (<25%), men högt i Danmark (<15%). Även morfologin var på gränsen till ej godkänd på 4%, vilket de aldrig sagt i Sverige utan där sa man bara att det ser bra ut. För att försöka optimera sambons sperma så vill de genomföra TESA på honom för att bla sänka mängden fragmentering ordentligt. De har gjort det en hel del med bra resultat. I samband med befruktningen rekommenderar de att tillsätta calciumjon, som boost då ägg och sperma tydligen kan ge ifrån sig det. Genomföra ett försök och utvärdera resultatet från det innan vi går vidare - om vi lyckas få rätt på våra egna gemeter eller om donation av ena eller andra delen. Doktorn såg ingen mening med karyotypning i dagsläget. Ville vi ta det så får vi, men inget läkaren ansåg nödvändigt. 

    Kände ett stort förtroende för Sellmer efter deras grundliga genomgång och förslag på optimeringar som skulle kunna passa vår situation. Så därför har vi valt dom! De enda som var intresserade av långt protokoll också av klinikerna. Hade dessutom cykeldag 20 i söndags under mötet, och om vi ville gå med deras plan så kunde vi få börja med Synarela igår - vilket vi har gjort!! Känns så skönt att vara på gång igen. En plan och försök till uteslutningsmetod! 

    Nu är jag igång med sprayen och även att söka efter klinik som kan översätta de danska recepten för oss här i Skåne.. Fått 5 nej hittills.. Hoppas på bättre lycka imorgon! Är beredd att åka lite längre också om man hittar på annan ort. Hörde om en klinik i Stockholm som gick om man flög upp, undersöktes och fick recepten, sen räckte det med telefonkontakt för kommande recept. Så finns med som plan C, men minns inte vilken klinik det var. 
  • Pollt

    Vickan: Jo men det känns mest bra och positivt! Jag är så redo att komma igång! Men är ju såklart samtidigt lite nervös och rädd.. 
    Min sambo kommer nog få ge mig sprutorna i början. Jag har inte kommit så långt i min kbt att jag har börjat sticka mig själv.. Men jag har fått stick i magen och blev förvånad över hur lite det kändes! Sen kanske det känns mer när man ska ta spruta och ibland flera sprutor varje dag, men jag hinner nog vänja mig, hoppas jag! Tyst  
    Jag ska börja med sprutorna nu i slutet på januari Glad 
    Vad skönt att du fick så lite biverkningar! Och jättefint att din syster hjälpte dig i den delen av processen! Hjärta

    Mathilda: Vad skönt att ni har hittat en klinik som kan hjälpa er som ni tycker känns bra! Hoppas det går bra för er där! Och hoppas ni hittar en klinik som kan kan hjälpa er med recepten! Skönt att det finns en plan c för det iaf! Men hoppas ni hittar någon närmare, det vore ju skönt Glad

  • Mathilda88

    Pollt: Tack så mycket ❤️ Ser tyvärr inte ut att gå tag i ngn klinik för receptomskrivning, så lär bli fullpris om mss san inte drar norrut. Finns värre saker, hade bara varit tacksamt 😊. 

  • MalinJ

    Hej alla,

    Nu har vi fått vårat första besök inbokat den 27e februari, fick egentligen en tid den 7e men fick boka om för att jag låg lite fel i min cykel då. Precis haft ägglossning då nämligen.

    På besöket kommer vi gå igenom alla våra prover mer specifikt, vi har bara fått höra att all prover är bra men inget mer än så.
    Jag kommer även få spolas vilket är med blandade känslor eftersom alla upplever det olika, vissa känns det knappt på medans andra får ont som fasen. 


    Jag som redan har problem med att dom pysslar där nere ibland är livrädd men ser samtidigt fram emot det. Äntligen är det igång.

    Och som hon sa när detta blev bestämt så blir vi inte gravida efter spolningen så kommer vi bli godkända IVF.

    Fattar knappt att vi får börja redan, att det äntligen händer något. Som man väntat! 


    Idag är jag på äl+9, så det fanns ingen tid tidigare så därför får vi vänta ut lite men fan, det är drygt en månad och lite till. Det är ingenting, jag var beredd på att dom skulle återkomma med en tid under våren. 

  • Vickan31
    MalinJ skrev 2024-01-16 11:43:05 följande:

    Hej alla,

    Nu har vi fått vårat första besök inbokat den 27e februari, fick egentligen en tid den 7e men fick boka om för att jag låg lite fel i min cykel då. Precis haft ägglossning då nämligen.

    På besöket kommer vi gå igenom alla våra prover mer specifikt, vi har bara fått höra att all prover är bra men inget mer än så.
    Jag kommer även få spolas vilket är med blandade känslor eftersom alla upplever det olika, vissa känns det knappt på medans andra får ont som fasen. 


    Jag som redan har problem med att dom pysslar där nere ibland är livrädd men ser samtidigt fram emot det. Äntligen är det igång.

    Och som hon sa när detta blev bestämt så blir vi inte gravida efter spolningen så kommer vi bli godkända IVF.

    Fattar knappt att vi får börja redan, att det äntligen händer något. Som man väntat! 


    Idag är jag på äl+9, så det fanns ingen tid tidigare så därför får vi vänta ut lite men fan, det är drygt en månad och lite till. Det är ingenting, jag var beredd på att dom skulle återkomma med en tid under våren. 


    MalinJ: Vilka glada nyheter att ni har fått en tid nästa månad! Så bra att de ska gå lite mer på djupet och att ni, om ni inte blivit gravida efter spolningen, kommer att bli godkända för IVF då. Det känns alltid mer hoppfullt när det händer någonting med vården tycker jag, för att kanske få lite mer klarhet och hjälp Hjärta
    Mathilda88 skrev 2024-01-09 19:03:45 följande:
    Hej fina du! Hjärta Jo jag mår fint tack Hjärta Hur mår du?
    Julen gick fint, bebisen var väldigt skrikig och inte riktigt på humör, så var lättare att distansera sig när man såg hur tufft det kan vara att ha bebis. Fick myst lite också! Så jättefin jul Hjärta 

    Ja visst är det intressant! Känns väldigt lovande! Om inte annat så i alla fall finns ett intresse för att försöka utesluta att där är problem och komma vidare! 

    Har haft kontakt med Vitanova. Triangeln, Copenhagen Fertility Center och Sellmer som jag har fått återkoppling och förslag på olika behandlingsupplägg. Haft kontakt med CVL men inte med en läkare än. Olga-kliniken har seminarie i Malmö 18/1 så tänkt gå dit och planerat in att få rådgivning då samtidigt av en av deras läkare.

    - CFC rekommenderar Menopur 150 i kort protokoll med mål på 5 ägg ut. Inget behov av karyotypning. De föreslår 3-pack, men kan även börja med 1 försök och konvertera till 3-pack sen. ICSI.

    - Vitanova rekommenderar kort protokoll med Menopur. Karyotypning innan. Göra split med 50/50 sambons sperma och donator-sperma, återföring på dag 3 eller 5. Om färre än 8 ägg ut - enbart donatorsperma. ICSI. 

    - Triangeln rekommenderar kort protokoll. Göra karyotypning då de uppgav att det inte var ngt ovanligt fel som de fann hos sitt klientel, att det är vanligare än man tror. 

    - Sellmer rekommenderade långt protokoll med Synarela, Fostimon 150 och Menopur 75. Split med 50/50 sambons/donatorns sperma, ICSI. Läkaren hade läst på värdena ordentligt i våra sperma-analyser och Danmark har andra, lägre gränser än Sverige. DNA-fragmenteringen som ligger på 19% var ok i Sverige (<25%), men högt i Danmark (<15%). Även morfologin var på gränsen till ej godkänd på 4%, vilket de aldrig sagt i Sverige utan där sa man bara att det ser bra ut. För att försöka optimera sambons sperma så vill de genomföra TESA på honom för att bla sänka mängden fragmentering ordentligt. De har gjort det en hel del med bra resultat. I samband med befruktningen rekommenderar de att tillsätta calciumjon, som boost då ägg och sperma tydligen kan ge ifrån sig det. Genomföra ett försök och utvärdera resultatet från det innan vi går vidare - om vi lyckas få rätt på våra egna gemeter eller om donation av ena eller andra delen. Doktorn såg ingen mening med karyotypning i dagsläget. Ville vi ta det så får vi, men inget läkaren ansåg nödvändigt. 

    Kände ett stort förtroende för Sellmer efter deras grundliga genomgång och förslag på optimeringar som skulle kunna passa vår situation. Så därför har vi valt dom! De enda som var intresserade av långt protokoll också av klinikerna. Hade dessutom cykeldag 20 i söndags under mötet, och om vi ville gå med deras plan så kunde vi få börja med Synarela igår - vilket vi har gjort!! Känns så skönt att vara på gång igen. En plan och försök till uteslutningsmetod! 

    Nu är jag igång med sprayen och även att söka efter klinik som kan översätta de danska recepten för oss här i Skåne.. Fått 5 nej hittills.. Hoppas på bättre lycka imorgon! Är beredd att åka lite längre också om man hittar på annan ort. Hörde om en klinik i Stockholm som gick om man flög upp, undersöktes och fick recepten, sen räckte det med telefonkontakt för kommande recept. Så finns med som plan C, men minns inte vilken klinik det var. 

    Mathilda88: Hej fina du, hur mår du nu? Hjärta Är det bättre med sömnen och så? Verkligen bra kämpat med alla barn- och bebismöten, de gör så ont i hjärtat men jag blev glad att det ändå gick bra med julafton och att du fått uppleva fina stunder också. Otroligt intressant vad de här danska, privata klinikerna säger och vad de kan undersöka om man jämför med den hjälp man fått via landstinget där det känns mer som en basutredning för lite ytligare och tydligare saker men liksom inte på djupet. Så spännande att ni valt klinik nu och redan kommit igång dessutom! Glad Men så frustrerande att det ska vara så svårt att hitta någon som kan ordna receptomskrivning! Hur ser tidsplanen ut nu? Härligt att det blev det långa protokollet, det kändes ju som att det gav bättre effekt Glad Jag kanske inte skriver här så ofta men jag tänker på dig ska du veta!
    Pollt skrev 2024-01-14 10:11:38 följande:

    Vickan: Jo men det känns mest bra och positivt! Jag är så redo att komma igång! Men är ju såklart samtidigt lite nervös och rädd.. 
    Min sambo kommer nog få ge mig sprutorna i början. Jag har inte kommit så långt i min kbt att jag har börjat sticka mig själv.. Men jag har fått stick i magen och blev förvånad över hur lite det kändes! Sen kanske det känns mer när man ska ta spruta och ibland flera sprutor varje dag, men jag hinner nog vänja mig, hoppas jag! Tyst  
    Jag ska börja med sprutorna nu i slutet på januari Glad 
    Vad skönt att du fick så lite biverkningar! Och jättefint att din syster hjälpte dig i den delen av processen! Hjärta


    Pollt: Vad härligt att höra att du har den inställningen, jag är övertygad om att det kommer att gå bra med sprutorna och allt Glad Perfekt att din sambo kan hjälpa dig med sprutorna, det är ju fint för ens partner att få vara delaktig i det också tycker jag, precis som att min syrra fick ge mig ett par sprutor som sagt Glad Du får jättegärna uppdatera med hur det går när du börjat med sprutorna, nära nu ändå och jag håller tummarna stenhårt för dig! Hjärta
  • Mathilda88
    Vickan31 skrev 2024-01-17 13:28:33 följande:
    Mathilda88: Hej fina du, hur mår du nu? Hjärta Är det bättre med sömnen och så? Verkligen bra kämpat med alla barn- och bebismöten, de gör så ont i hjärtat men jag blev glad att det ändå gick bra med julafton och att du fått uppleva fina stunder också. Otroligt intressant vad de här danska, privata klinikerna säger och vad de kan undersöka om man jämför med den hjälp man fått via landstinget där det känns mer som en basutredning för lite ytligare och tydligare saker men liksom inte på djupet. Så spännande att ni valt klinik nu och redan kommit igång dessutom! Glad Men så frustrerande att det ska vara så svårt att hitta någon som kan ordna receptomskrivning! Hur ser tidsplanen ut nu? Härligt att det blev det långa protokollet, det kändes ju som att det gav bättre effekt Glad Jag kanske inte skriver här så ofta men jag tänker på dig ska du veta!

    Hej fina! Hjärta Jo jag mår bra utöver lite huvudvärk till och från sista dagarna - troligen pga Synarelan och en mindre förkylning med viss hosta. Ja sömnen är bra efter att äggplocken är utförda och med hjälp av akupunktur under tiden av stimuleringen och mindfulness. 
    Tack så hemskt mkt Hjärta. Ja det lindrar oron att få mer kött på benen och plan B för framtiden. Ja visst är det fascinerande. Och igårkväll var jag på seminarie för Olga-kliniken. Intressant att lyssna på och framförallt att få den individuella konsultationen efteråt. Hade turen att få prata med en embryolog angående vårt fall. Jag som har äggdonation nära till i tankarna var rätt inställd på att de skulle på snabbt in på det spåret eftersom de är kända för att vara förespråkare för det. Men tvärtom. De tyckte att jag hade en bra ålder, bra amh och hennes sammanställning var i kort drag att vi inte är ett komplicerat fall utan hon såg goda möjligheter till att med ett annat upplägg av protokoll så skulle de kunna lösa det! Då de kör på FET och inte ET så kan man ex börja stimuleringen efter ägglossningen för att på så vis få en annan respons från äggen som kan vara gynnsam. Stimulera längre för att få i stort sett alla stora o mogna (längre än man kan göra som vid ET då livmoder-slemhinnan då är för gammal för att ta emot ett färskt embryo). Upplägget känns lovande och lockande att prova, men är långt att åka, mkt pengar och dessutom skattar dom till Ryssland vilket bidrar indirekt till kriget. Så frågan är om det finns fler kliniker som kör som dom? 

    Har fått löst med recepten! Fick ta en tur och returresa till Göteborg för det men nu är det fixat, så tacksam! m jag ska prova denna gången är bra för äldre kvinnor, får se om det kan hjälpa äggen. Börjar med det plus Menopur på tisdag efter VUL! 

  • Vickan31
    Mathilda88 skrev 2024-01-19 23:38:26 följande:

    Hej fina! Hjärta Jo jag mår bra utöver lite huvudvärk till och från sista dagarna - troligen pga Synarelan och en mindre förkylning med viss hosta. Ja sömnen är bra efter att äggplocken är utförda och med hjälp av akupunktur under tiden av stimuleringen och mindfulness. 
    Tack så hemskt mkt Hjärta. Ja det lindrar oron att få mer kött på benen och plan B för framtiden. Ja visst är det fascinerande. Och igårkväll var jag på seminarie för Olga-kliniken. Intressant att lyssna på och framförallt att få den individuella konsultationen efteråt. Hade turen att få prata med en embryolog angående vårt fall. Jag som har äggdonation nära till i tankarna var rätt inställd på att de skulle på snabbt in på det spåret eftersom de är kända för att vara förespråkare för det. Men tvärtom. De tyckte att jag hade en bra ålder, bra amh och hennes sammanställning var i kort drag att vi inte är ett komplicerat fall utan hon såg goda möjligheter till att med ett annat upplägg av protokoll så skulle de kunna lösa det! Då de kör på FET och inte ET så kan man ex börja stimuleringen efter ägglossningen för att på så vis få en annan respons från äggen som kan vara gynnsam. Stimulera längre för att få i stort sett alla stora o mogna (längre än man kan göra som vid ET då livmoder-slemhinnan då är för gammal för att ta emot ett färskt embryo). Upplägget känns lovande och lockande att prova, men är långt att åka, mkt pengar och dessutom skattar dom till Ryssland vilket bidrar indirekt till kriget. Så frågan är om det finns fler kliniker som kör som dom? 

    Har fått löst med recepten! Fick ta en tur och returresa till Göteborg för det men nu är det fixat, så tacksam! m jag ska prova denna gången är bra för äldre kvinnor, får se om det kan hjälpa äggen. Börjar med det plus Menopur på tisdag efter VUL! 


    Härligt att höra att du överlag mår rätt bra, men jobbigt med huvudvärken och förkylningen. Så bra att du går på både akupunktur och mindfulness! Alltid bra med en plan B, och Olgakliniken låter ju helt klart intressant med nya idéer och så värdefullt att du fick en konsultation med en embryolog! Det låter ju som att både den personen och de danska klinikerna ser goda chanser för dina ägg, och jag hoppas att Sellmer hjälper er att bli gravida nu under våren så att ni inte ens behöver tänka på en reservplan Hjärta Ååh men vad skönt att det löste sig med recepten! Spännande att prova något nytt och att ultraljudet närmar sig med stormsteg! Ser fram emot fler uppdateringar från dig och håller som alltid tummarna stenhårt Hjärta
  • Mathilda88
    Vickan31 skrev 2024-01-22 09:28:14 följande:
    Härligt att höra att du överlag mår rätt bra, men jobbigt med huvudvärken och förkylningen. Så bra att du går på både akupunktur och mindfulness! Alltid bra med en plan B, och Olgakliniken låter ju helt klart intressant med nya idéer och så värdefullt att du fick en konsultation med en embryolog! Det låter ju som att både den personen och de danska klinikerna ser goda chanser för dina ägg, och jag hoppas att Sellmer hjälper er att bli gravida nu under våren så att ni inte ens behöver tänka på en reservplan Hjärta Ååh men vad skönt att det löste sig med recepten! Spännande att prova något nytt och att ultraljudet närmar sig med stormsteg! Ser fram emot fler uppdateringar från dig och håller som alltid tummarna stenhårt Hjärta

    Har inte kört akupunktur sedan i november då det är så dyrt plus långt att pendla tyvärr. Har tre behandlingar kvar på senaste 10gg-kortet, planerar spara de till inför kommande äggplock när jag lär få jobbigt igen med sömn och svullen mage. 


    Ja känns bra att kika på plan B. Ska samtala med Carl von Linné nu i veckan med, så hoppas få hoppingivande samtal därifrån med så man kanske kan hålla sig inom landet om vi inte når i mål hos Sellmer. Men hoppas och håller alla tummar och tår nu för detta försöket hos dom 🙏❤️. Upplever även en nytändning hos sambon med motivation både för detta försök, men även för att kunna åka längre för en ev plan B vilket ger mig en helt annan ro och tilltro till resan igen. ❤️
    Tack så mkt fina! Ja nu är första ultraljudet bara ett par timmar bort! 
    Hur är det med dig? ❤️

  • Vickan31
    Mathilda88 skrev 2024-01-23 01:26:22 följande:

    Har inte kört akupunktur sedan i november då det är så dyrt plus långt att pendla tyvärr. Har tre behandlingar kvar på senaste 10gg-kortet, planerar spara de till inför kommande äggplock när jag lär få jobbigt igen med sömn och svullen mage. 


    Ja känns bra att kika på plan B. Ska samtala med Carl von Linné nu i veckan med, så hoppas få hoppingivande samtal därifrån med så man kanske kan hålla sig inom landet om vi inte når i mål hos Sellmer. Men hoppas och håller alla tummar och tår nu för detta försöket hos dom 🙏❤️. Upplever även en nytändning hos sambon med motivation både för detta försök, men även för att kunna åka längre för en ev plan B vilket ger mig en helt annan ro och tilltro till resan igen. ❤️
    Tack så mkt fina! Ja nu är första ultraljudet bara ett par timmar bort! 
    Hur är det med dig? ❤️


    Hej fina Mathilda! Jag har tänkt på dig men inte varit inne här och skrivit: hur går det för dig? Hur mår du och vad sa de på första ultraljudet? Hjärta Hoppas verkligen på det här försöket, men jag förstår såklart att du samtidigt vill börja kika på plan B redan nu. Har ni någon känsla där nu, om CvL eller annan plan B? Klokt att spara de kvarvarande akupunkturbehandlingarna till kommande äggplock och fantastiskt att höra att sambon verkar ha fått en nytändning! Jag tycker att du gör det fantastiskt bra som sköter all research, vårdkontakter, planering, själva behandlingarna förstås och dessutom håller honom uppdaterad och motiverar honom ? herregud vilken stark kvinna du är! 💪


    Det känns så fel att prata om mig själv i den här tråden egentligen, men vi har ju följts åt så länge så eftersom du frågar vill jag ändå säga att jag just nu mår hyfsat bra fysiskt men framför allt väldigt bra psykiskt eftersom vi var på rutinultraljud för bara några dagar sedan och då fick se en energifull, frisk liten flicka som växer så fint här inne Hjärta 

  • Mathilda88
    Vickan31 skrev 2024-01-29 15:37:29 följande:

    Hej fina Mathilda! Jag har tänkt på dig men inte varit inne här och skrivit: hur går det för dig? Hur mår du och vad sa de på första ultraljudet? Hjärta Hoppas verkligen på det här försöket, men jag förstår såklart att du samtidigt vill börja kika på plan B redan nu. Har ni någon känsla där nu, om CvL eller annan plan B? Klokt att spara de kvarvarande akupunkturbehandlingarna till kommande äggplock och fantastiskt att höra att sambon verkar ha fått en nytändning! Jag tycker att du gör det fantastiskt bra som sköter all research, vårdkontakter, planering, själva behandlingarna förstås och dessutom håller honom uppdaterad och motiverar honom ? herregud vilken stark kvinna du är! 💪


    Det känns så fel att prata om mig själv i den här tråden egentligen, men vi har ju följts åt så länge så eftersom du frågar vill jag ändå säga att jag just nu mår hyfsat bra fysiskt men framför allt väldigt bra psykiskt eftersom vi var på rutinultraljud för bara några dagar sedan och då fick se en energifull, frisk liten flicka som växer så fint här inne Hjärta 


    Jo det går fint tack Hjärta. Jag känner av hur äggstockarna växer, redan påverkad av den svullna känslan och tryck/lite ont till och från. Så här händer grejer! Viss oro för överstimulering längre fram, men lugnar mig med att jag trodde det med förra gången men blev inget, så mer teoretisk oro snarare än emotionell {#emotions_dlg.flower}

    Ja jag behöver alltid en plan B som mitt säkerhetsnät ifall det går dåligt och man "faller", så fallet inte blir så djupt. Också i åtanke att isåfall lär det bli en lite paus med kromosomtest, invänta svar och låta kroppen vila lite mer. Denna runda påbörjade vi nedregleringen mellan blödningen efter äggplock och första riktiga mensen. 

    Nej har inte bestämt plan B än. Just nu funderar jag mest mellan CvL, Olga eller en av klinikerna i Malmö - Nordic eller Livio. CvL helt enkelt pga deras resultat. Men de har inte ngt annorlunda upplägg utan bara att stimulera fram så mkt som möjligt. Glömde nämna att mina kropp går på högvarv av medicinerna och svårt att sova när jag pratade med dom, om det påverkar ngt. 

    Tänker därefter att ska vi ändå inte göra ngt annorlunda så kan man lika gärna skippa resorna med de extra kostnaderna och lika gärna göra samma sak hemma i Skåne. Sen är frågan om de skånska labben kan mäta sig med CvL? Eller om där är ngn större skillnad? 

    Eller så är där Olga. Anledningen till att jag överväger dom trots omständigheterna med resor, recepten och betalar skatt till Ryssland och Putins krig - så har de ett helt annat upplägg för att medvetet försöka optimera mina ägg och på så vis komma runt fragmenteringen. Detta genom att stimulera under betydligt längre tid, ge dom chans att lagra upp mer energi så de orkar dela sig på ett hälsosamt sätt, vilket är deras bedömning är problemet i vår situation. Inte hittat ngn annan klinik närmare till som varit intresserad av det upplägget hittills. Så får se hur detta försöket går och ta det därifrån. Förhoppningsvis behöver vi inte gå vidare med någon plan B! Hjärta

    Var på Sellmers i förrgår (söndags) för blodprov, fick då samtidigt ett ultraljud pga min oro för överstimulering då jag redan sen i lördags (efter 4 sprutdagar) känner tryck och obehag i magen från äggstockarna. Ultraljudet visade lite snabbt på 10 små ägg upp till knappt 10mm! På dag 5! Tidigare stimuleringar har på dag 8 visat 6 ägg (som nästa VUL var 11 och resulterade i 17 och överstimulering), 5 ägg (som ökade till 12 och blev 15 ägg ut) samt 8 ägg (som ökade till 14 och resulterade i 16 blåsor, 11 ägg). Vid VUL under nedregleringen så såg läkaren i Göteborg 8 + 14 små blåsor! Så det kan bli många! 

    Tack så mycket Hjärta När du radar upp det sådär med all research, vårdkontakter, planering, behandling, lösa problem som uppstår för oss båda, stöttning och peppning etc så låter det väldigt mkt och tungt, har inte tänkt så mkt på det (mer än att jag såklart önskat han kollat upp en del saker själv så man sluppit pusha ibland), men tack ja känner mig väldigt stark när man ser det ur denna vinkeln! Hjärta{#emotions_dlg.flower} 

    Ledsen för långt svar, hoppas du orkar läsa allt Hjärta
  • MalinJ

    Och här börjar första mötet närma sig, på tisdag är det dags för ett besök i Borås och där kommer vi gå igenom alla mina prover och hans sperma bland annat. 


    Sen görs en spolning på mig och den delen börjar jag bli sjukt nervös över. Jag vet att det är blandade känslor här, vissa känner ingenting medans andra får ont osv. 


    Jag är mest rädd för just själva spolningen, alla grejer som dom ska hålla på med eftersom jag fått en del skräck ifrån när provtagning från när jag hade cellförändringar togs, och det gick inte bra.
    Efter det har jag svårt och slappna av, går inte liksom. Allt gör i princip ont där nere när dom håller på med verktyg osv. Så detta börjat ta på mig nu.

    Men jag har min sambo med mig Och tabletter tas innan så jag hoppas det ska gå bra. 


    Vet inte riktigt vad jag ville med detta inlägg mer än att jag kanske behövde skriva av mig lite kanske.

    Vi kommer nog också prata om hur vi kommer gå vidare efteråt eftersom dom sa att fungerar inte spolningen så ska vi få IVF.

    Men vet ju inte mer än så!

    Jag borde också fråga om varför jag får mina missfall hela tiden också. Alltid i tidigt skede eller mellan vecka 5-10.

    Har alltså inte gjort en missfallsutredning utan dom valde bort den och gav oss detta istället. Vilket jag såklart är tacksam för men hade varit bra och veta, om det går och få veta vad som är ?problemet?.

    Är ju livrädd för att vi inte är en match för varandra tex. Många tankar som snurrar såklart! 


    Är idag på cd2 så kommer vara på cd8 när spolningen görs. Sen brukar jag ha ägglossning på dag 14, däromkring. 


    Spännande Ja men också läskigt! Haha 

  • Mathilda88
    MalinJ skrev 2024-02-21 11:14:10 följande:

    Och här börjar första mötet närma sig, på tisdag är det dags för ett besök i Borås och där kommer vi gå igenom alla mina prover och hans sperma bland annat. 


    Sen görs en spolning på mig och den delen börjar jag bli sjukt nervös över. Jag vet att det är blandade känslor här, vissa känner ingenting medans andra får ont osv. 


    Jag är mest rädd för just själva spolningen, alla grejer som dom ska hålla på med eftersom jag fått en del skräck ifrån när provtagning från när jag hade cellförändringar togs, och det gick inte bra.
    Efter det har jag svårt och slappna av, går inte liksom. Allt gör i princip ont där nere när dom håller på med verktyg osv. Så detta börjat ta på mig nu.

    Men jag har min sambo med mig Och tabletter tas innan så jag hoppas det ska gå bra. 


    Vet inte riktigt vad jag ville med detta inlägg mer än att jag kanske behövde skriva av mig lite kanske.

    Vi kommer nog också prata om hur vi kommer gå vidare efteråt eftersom dom sa att fungerar inte spolningen så ska vi få IVF.

    Men vet ju inte mer än så!

    Jag borde också fråga om varför jag får mina missfall hela tiden också. Alltid i tidigt skede eller mellan vecka 5-10.

    Har alltså inte gjort en missfallsutredning utan dom valde bort den och gav oss detta istället. Vilket jag såklart är tacksam för men hade varit bra och veta, om det går och få veta vad som är ?problemet?.

    Är ju livrädd för att vi inte är en match för varandra tex. Många tankar som snurrar såklart! 


    Är idag på cd2 så kommer vara på cd8 när spolningen görs. Sen brukar jag ha ägglossning på dag 14, däromkring. 


    Spännande Ja men också läskigt! Haha 


    Hoppas det går bra för dig och går smärtfritt ❤️

    Spontant lät det lite omvänt, hade nog rekommenderat en missfallsutredning istället - så ni inte gör IVF, återför, blir gravid men fortsätter förlora graviditeterna om igen på samma tid. ❤️ Tänker så de kollar upp hur det ser ut med progesteronnivåer, hur livmodern ser ut, bakterier/virus etc. Tänker att det är bra att ta upp också på mötet, så de inte glömmer det och bara kör på utan en anpassad plan. Stort lycka till! ❤️
  • MalinJ
    Mathilda88 skrev 2024-02-22 04:02:20 följande:
    Hoppas det går bra för dig och går smärtfritt ❤️

    Spontant lät det lite omvänt, hade nog rekommenderat en missfallsutredning istället - så ni inte gör IVF, återför, blir gravid men fortsätter förlora graviditeterna om igen på samma tid. ❤️ Tänker så de kollar upp hur det ser ut med progesteronnivåer, hur livmodern ser ut, bakterier/virus etc. Tänker att det är bra att ta upp också på mötet, så de inte glömmer det och bara kör på utan en anpassad plan. Stort lycka till! ❤️

    Tack!

    Och ja, det känns lite omvänt för tycker precis som du att man bör kolla en utredning först med tanke på att jag fått 6 missfall nu på 1år.

    Men vi får se helt enkelt. Tror jag tagit alla dessa prover redan och enligt läkaren ser allt bra ut. Men vi ska gå igenom dom mer noggrant nästa vecka som sagt.
    Så får man se då.

    Men jag kommer ta upp det utan tvekan, för jag har tänkt på det också. Att det blir IVF och dom återför och så blir det samma visa igen.

    Jag är så rädd för och bli gravid men det enbart för att ni oro för missfall igen är stor. Väldigt stor!

    Men i det stora hela så är jag mest rädd för själva spolningen just nu. Usch! 


    Måtte jag vara frisk tills dess! Har någon rejält seg förkylning. 

Svar på tråden Utredning/insemination/ivf 2023