• Anonym (testosteronbrist?)

    Testosteronbrist

    Testosteronbrist ger ju ofta minskad lust hos män.


    Nån man här eller partner med erfarenheter som kan berätta om hur ni började misstänka testosteronbrist.


    Hur fick ni hjälp?
    Var det krångligt?

    Misstänker ev att jag kan ha det då mkt symptom stämmer in, men kanske inte helt.
    Men berätta om era erfarenheter.

  • Svar på tråden Testosteronbrist
  • Drmogge80

    Hej, testosteronbrist är väldigt vanligt bland män i din ålder (73) , men ja har goda nyheter, du kan lösa detta genom att acceptera dig själv som en homosexuell man och avvika från dessa löjliga normer vi har i vårt kära samhälle, du kan även öka ditt testosteron med 175% genom att masturbera , du kan sätta upp ett schema där du följer ditt humör efter handtrallan så att säga , se efter hur du mår efter 6-7 pass . Hoppas att ja gav dig lite mer insyn kring detta. Lycka till !! Med vänlig hälsning, Dr.Morre

  • Anonym (Johanna)

    Det blir allt vanligare med testosteronbrist hos yngre män och även kvinnor kan drabbas av testosteronbrist.

    Hoppas du får lite seriösa svar!

  • Domino

    Jag kör med Tongkat Ali, inte för att jag behövde förbättra sexlusten, utan för att jag ville ha en testoboost när det gäller träning + att det är en östrogen-blockare och hjälper vid viktnedgång. Men som sagt, testoboost blev det och i och med det så blev lusten ännu större. Är piggare än nånsin och alert. Rekommenderas starkt :)

  • Anonym (testosteronbrist?)
    Anonym (Johanna) skrev 2015-01-12 01:55:27 följande:

    Det blir allt vanligare med testosteronbrist hos yngre män och även kvinnor kan drabbas av testosteronbrist.

    Hoppas du får lite seriösa svar!


    Verkar dåligt med det
  • Amomym

    Hej! Jag har testosteronbrist, vet inte hur länge jag dragits med det men jag misstänker att det kan handla om drygt 10 år, kanske 15. Jag är 45.


    Förändringar kommer ju så sakta så det är svårt att märka tecken på brist från en dag till en annan men ser jag tillbaks 20 år och ser en kille som tränade 4-5 ggr/v och var pigg och glad och social jämfört med en soffpotatis som aldrig tränar, är trött, nedstämd och introvert så hade ju helt tydligt något hänt med mig.


     


    Jag hade googlat en del om symptom och många stämde in på mig så som trötthet, koncentrationssvårigheter, dålig initiativförmåga, svårt att somna och sov oroligt, ganska olustig och dyster i sinnet, uselt minne. Dessutom hade jag flera gånger per år försökt att komma igång med träning men det slutade alltid på samma sätt, med all luften går ur en. Finns ingen ork.


    Anledningen till att jag verkligen började misstänka att något var galet var att jag börjat känna mig så svag, dessutom blev svettig för minsta ansträngning och det var något jag lidit av sedan många år men det blev bara värre och värre år för år. När jag stod på bussen eller tunnelbanan och höll i mig så hade jag ingen kraft, armen började skaka. Skulle jag skruva ihop en bokhylla eller bära något lite tyngre så blev jag sjöblöt av svett, att åka kommunalt på sommaren var en pina. Jag klarade inte värmen utan satt där och led med svett rinnande i floder nedför tinningen.


     


    Kontaktade vårdcentralen för en kontroll. Man skulle ta alla möjliga prover sa man och jag lyckades få ett testosteronprov gjort också. Det var det enda som avvek och var mycket lågt, läkaren erkände att allmänvården inte vet så mycket om det här och remitterade mig vidare.


    Här får man nog se till att ta initiativet att ett sådant prov tas och sedan kunna tolka värdena. Ligger man kring 10-11 så är man på gränsen, under har man brist. Men man ska vara medveten om att värdet kan fluktuera en del så det kan absolut vara värt att tjata sig till en remiss om man tycker sig ha symptom men ligger på gränsen. Så får en specialist kolla.


    I höstas började jag med en testosteronkräm som ska smörjas på huden en gång om dagen. Det tog några veckor men sen började jag känna mig piggare och gladare och sexlivet blev mycket bättre, nu efter några månader börjar lite av kroppsbehåringen komma.

  • Domino
    Anonym (testosteronbrist?) skrev 2015-01-12 09:49:48 följande:
    Verkar dåligt med det
    Finns andra alternativ än att gå till läkaren och få syntetisk hormonbehandling. Googla, gör lite research. Finns hur mycket som helst där ute som kan hjälpa dig stabilisera dina hormoner naturligt. 
    Vi lever i en värld där vi omringade av stress,bekämpningsmedel och andra kemiska substanser i vårt vardagliga liv som påverkar kroppen. i grund och botten handlar det om en kemisk obalans . De finns studier som visar hur vi män blir alltmer feminina i dagens samhälle. Det går att ändra på vissa saker för att återställa hormonnivåerna genom att äta rätt och träna. Bara att göra det kan göra underverk.
  • Anonym (Dolph)
    Domino skrev 2015-01-12 02:07:20 följande:

    Jag kör med Tongkat Ali, inte för att jag behövde förbättra sexlusten, utan för att jag ville ha en testoboost när det gäller träning + att det är en östrogen-blockare och hjälper vid viktnedgång. Men som sagt, testoboost blev det och i och med det så blev lusten ännu större. Är piggare än nånsin och alert. Rekommenderas starkt :)


    Vi började prata om situationen, testade parterapi och ge varandra tid och fokus.
    Sen kör jag också tongkat ali här ifrån, samt ökat min träning. Vilket gjort att jag känner mig snyggare och mer maskulin/har testosteron. Så var flera saker, bara testa och ge det tid!

    Hoppas det går bra och lycka till!
  • XDX

    Kolla testonation.com - framför allt de naturliga lösningarna genom kost och livsstil. Han finns även på Youtube, sök Hans Amato. Fantastisk resurs.

  • Lyse52

    Min kropp producerar ingen testosteron fick jag reda på av läkare som tog prover på mig. Jag får spruta med full dos var tredje månad med testosteron. Har du frågor skriv till mig privat🙂👍

Svar på tråden Testosteronbrist