• Alvalie

    Göra barnrum i en 2:a??

    Vi bor i en tvåa med vår bebis som föddes i höstas. Vi har inte möjlighet att flytta till en större lägenhet i nuläget men skulle ändå vilja göra ett barnrum i lägenheten. Gärna i vardagsrummet med nån avskärmning från resten av rummet.

    Någon som gjort så o man kan få se bilder! Eller någon som har nån idé?

    tack på förhand!

  • Svar på tråden Göra barnrum i en 2:a??
  • Mia m Rasmus

    Beroende på hur stort vardagsrum ni har, så skulle ni ju kunna sätta upp en skiljevägg i en del av rummet och där bakom inreda som ett barnrum.

  • Miamaria77

    Kan ni kanske fixa en hörna? Med annorlunda tapet eller tyg på väggen, några hyllor etc?

    I vår tvåa på 49 kvm leker sonen, nu 8 mån, på en matta i mitten av vardagsrummet. Han sover i vår säng, vaggan är förvaring

  • Alvalie

    tack för svaren.
    den är 60 kvm. vill gärna att han ska få eget rum pga att vi tror alla tre skulle sova mkt bättre då! samtidigt vill man ju ha lite mysigt o inte bara sätta in sängen i vardagsrummet!

    ingen som gjort nåt liknande o har bild?

  • Ulrisa

    vi har precis gjort iordning ett rum till pojken i vårt vardagsrum, vi köpte två bokhyllor/rumsavdelare på Ikea, har grejat å donat nu i två dagar jag har satt tyg på utsidan av hyllorna eftersom vi har vårt "finbord" i samma rum..
    Vi letar förbrilt efter hus och har gjort det i 4 år nu, vår son har haft ett litet rum förut men nu har hans lilla syster fått d eftersom hans grejer inte får plats och vi var tvungna att ha nåt utrymme för hennes grjejer me.. ja detta med trångboddhet är inte roligt, men vad gör man! men hyllorna ska vi ha i barnas framtida rum så småningom så vi har inte köpt dom i onödan!

  • Sanniii

    Hej.

    Vi bor också i en 2:a dock väldigt stor på 90kvm och väntar barn till hösten.
    De finns ingen som har någon aning om vad någon slags vägg skulle kosta att slå upp?

  • SupersurasunkSara

    Här är ett tips som jag såg någonstans, minns dock inte var tyvärr.

    På detta vis gör man ju bara hål i väggen, inte i golvet och det är ju bra om man hyr.

  • KrystynaEko

    Beroende på hur stort ditt vardagsrum är kan du placera en våningssäng på övervåningen som ditt barn kan sova i, och du kan till exempel placera ett skrivbord på nedervåningen. Sådana kit är lätt tillgängliga i olika butiker. Jag beställde dem på wnm-groups hemsida och de är fantastiska. Du kan också ställa en vanlig enkelsäng, men då tar den mycket plats. Måla också rummet i ljusa färger, det kommer visuellt att förstora rummet, du kan också lägga till en spegel.Glad


    Kristina
  • Friger

    Nu är det ju lite gammalt...

    Men såg på bilden ovan att det ser ut som ventilation saknas. Bygger man egna rum, särskilt om de är små så måste man bygga någon form av ventilation. Luften blir väldigt dålig och inte alls så bra för hälsan annars.

Svar på tråden Göra barnrum i en 2:a??