• Virris

    Behöver tips på hur jag "låter min hamster somna in".

    Hej.

    detta känns jätte jobbigt att skriva men jag behöver tips.

    Veterinären har stängt och jag måste avliva min hamster.....
    det är en bebis som har gjort illa sig ordentligt och lider...

    varken jag el min sambo el grannarna vet vad vi ska göra!!!
    snälla ge oss tips!! Hur tar vi bort den utan att det gör ont i våra ögon? vill att det ska gå fort....

  • Svar på tråden Behöver tips på hur jag "låter min hamster somna in".
  • Nutz

    Ja,alla tycker vi olika!Jag skulle sätta mej i bilen och åka till närmaste veterinären och låta djuret få en spruta! Självklart kan dom lida,men det kan vi männiksor också göra vid olyckor och inte fasiken är nån så "snäll" då att dom har ihjäl oss..

  • Brittney

    Hur i h*vetet kan man komma med ett förslag som att dränka den???!! sååå sjukt... ska man avliva ett djur ska det gå fort!

    hade en sjuk fågel som jag va tvunget att ta bort, bad en kille som jagar ta bort den, eftersom jag visste att han skulle göra det så snabbt och smärtfritt som möjligt!

  • Rabies

    Nutz: Avlivning är oftast inte ett alternativ för människor, inte heller på sjukhus. Nu var det inte tal om huruvida man skulle avliva eller inte, utan hur man gjorde det på snabbaste sätt, och är veterinären inte det snabbaste sättet är veterinären fel sätt.

  • vikkan

    J sfyy fan ,.. hatar hamstrar döder dom brukar vara så smärtsamma e enrom djurvänn & har aldrig gfråtit så mkt som ina 2 dog ena dog hon hade cancer .,. knölar som sprack.,. & hon skrek varje gång.. sen nästa dag va hon helt förstoppad & ena ögat höll på att ramla bort fats hjärtat var stark det hraö gick fort.. ja tjöt & pappa tog & la ner henne i en plastpåse Hon märkte inget ändå sen ett vedträ' på det hela gick fort... men lå¨ter grymt men vad ska man göra..

  • Japonica

    Givetvis finns det snabba och effektiva avlivningsmetoder som alternativ, till att ge en överdos av narkosmedel hos en veterinär. Men då ska man veta vad man gör, och göra det på ett snabbt sätt. Att dränka eller gasa ihjäl djur, är inte ett snabbt och effektivt sätt.

    Jag anser dock inte att en överdos av narkosmedel hos en veterinär är den enda metoden. Men hos en veterinär sker det under kontrollerade former.

    Detta är inte kritik mot TS, utan mot de som föreslår långsamma avlivningsmetoder, och som inte har kunskap om detta.

  • Nutz

    Rabies;Jag står fast vid det jag skrivit och kan inte komma på ett "bra" sätt att fixa avlivning i hemmet. Jag anser fortfarande att veterinär är det bästa alternativet.

  • Kenzie

    Nutz: Fast ibland finns det inga alternativ, utan man måste själv avliva djuret. Det är fruktansvärt att låta ett djur lida i så många timmar som det faktiskt kan ta för vissa att åka till en veterinär.

  • Jessica24

    Det absolut värsta jag kan höra är folk som försöker sig på att avliva djur när dom inte vet hur man gör eller är kunniga inom området.
    Att man ens kan dränka ett djur? Det kommer garanterat att LIDA. SkrikandesNä, man bör alltid åka till en veterinär eller kontakta någon annan kunnig som vet vad dom pysslar med och ser till så att djuret inte lider.

    TS
    Skönt att det löste sig för er lilla hamster, så h*n får somna in lugn och utan att behöva lida i onödan.

  • Nutz

    Kenzie

    Vi tycker så himlans olika i den här frågan så jag ger mej inte in i någon mer diskussion.

  • anezka

    tycker inte ni ska känna att ni är fega vissar bara att ni värkligen bryr er om era djur och att dom ska få ett värdigt slut

  • mitt nya liv

    Får man inte tag på en veterinär så lider djuret mer om man väntar än om man gör som min pappa gjorde med vår hamster som redan var döende en spade över nacken han hann inte fundera på vad som hände men det var nog blodigt. Tur att pappa inte är blödig iaf (min pappa är van att avliva djur och tom grannarna ber honom om hjälp ibland)

  • Korpan

    annars är det mycket smidigt att stoppa hamstern/vilket litet djus som helst i en påse/säck och drämma den i något hårt. snabbt, enkelt, smärtfritt, billigt.
    det gjorde alltid vi när det var småfåglar som katterna kommit hem med eller flugit in i någon ruta...
    numera slipper vi då katterna inte ids jaga längre.

  • fantasy

    råttor och möss och andra smådjur har vi alltid avlivat själva hemma, ser ingen anledning att frakta ett så litet djur till en veterinär om man på ett snabbt och smärtfritt sätt kan göra det själv hemma.
    det låter grymt men att linda in djuret i något och sedan snabbt slå till med en klabb rakt över (flera ggr!)är inte djurplågeri anser jag.

    men man är olika på hur man ser på det, visst har jag full förståelse för dom som tar en mus till veterinär för spruta oxå men jag ser det inte som nödvändigt för musens skull. Det kanske är ett "snyggare" sätt ur mångas ögon att avliva på, men i slutändan är det ju ändå viktigast att det för djuret går så fort att det inte hinner lida och helst inte märka så mycket..

    men klarar man inte av det skall man definitivt inte avliva själv det vidhåller jag, då kan man ställa till med mer skada än nytta! och dränkning/gasning och kvävning är djurplågeri i mina ögon!!

    det ska gå så snabbt som bara möjligen! om det sedan blir en blodig historia det skiter jag faktist i så länge jag vet att djuret inte hann lida!

    många tycker säkert att jag låter kallblodig men det är mitt synsätt på saken

  • Aiwendil

    Eter hade ju varit ett alternativ... om apoteket varit öppet förstås...

    det hade vi till våra sjuka fågel.
    Bara låta dom andas in.. så somnar dom.. smärtfritt.
    Vissa har skrivit fruktansvärda förslag i den här tråden

    Dränka i en plastpåse..
    Fruktansvärt i mina öron/ögon/hjärta...

    Usch!

    Skönt att den fick komma till vet.

  • vikkan

    ja håller med fantasy -.- ;men att dRänka i en plastpåse ä'r grymt !!! Vatten tar lång tid & så ska man inte GÖRA:::: dte bä'sta e att slå något hårt FORT & MED KRAFT lr gå till vätrinären

  • Meddelande borttaget
Svar på tråden Behöver tips på hur jag "låter min hamster somna in".