• Anonym (Orolig)

    10 månaders åksjuk

    Varje gång vi åker bil så kräks hon ner hela sig. Missnöjd hela färden. Hon är definitivt åksjuk och det verkar inte jättevanligt när man är så liten. 


    Sen hon var tre månader har vi gått på regelbundna kontroller till ögondoktorn då hennes ögon vibrerar/fladdrar till ibland. Man har inte hittat något konstigt. Hon har även varit hos neurologen och där har man inte hittat något konstigt heller utan säger att hon utvecklas som hon ska.

    Men lär ju inte vara en slump med ögonen och denna åksjuka. 


    Nögon som har erfarenhet av detta? 

  • Svar på tråden 10 månaders åksjuk
  • Blåbil

    Åksjuka är väl jättevanligt? Min dotter spydde jämt i bilen, från att hon var tre månader och vi åkte bil flesta gången, förutom hem från bb. Nu är hon snart tio år och i somras spydde hon både i bilen och på flyget (hon brukar kräkas när planet ska landa och det guppar). Förhoppningsvis blir det bättre för din dotter, men det kan nog sitta i länge.

  • Anonym (Vanligt)

    Det är väl som Blåbil skriver vanligt med åksjuka. 

    Sedan kan det bero på era vägar också. Har en kompis som har en väg där kompisens barn alltid blev åksjuka på upp tills en viss ålder. När de var små kräktes de alltid på den vägen och det var en väg de var tvugna att åka.

    Mår barnet illa på en rak motorväg kanske man ska kolla upp det men är vägen kurvig och svängande så är det inte alls konstigt. Kan bli bättre när barnet åker framåtvänt om några år. 

Svar på tråden 10 månaders åksjuk