• Isabelle33

    Hypertyreos

    precis gått över i v 12 första barnet.
    När jag lämnade rutin prover hos mödravården i veckan som visar överproduktion av sköldkörteln. ska därför ta nya prover nu på måndag. 


    Jag har många symtom på hypertyreos som diarré, ökad puls och andning, nattsvettningar, ökad oro.

    Har läst om att hcg värden ger likande symtom och är som högst v 10-12 sen går ned och blir därför ingen hypertyreos.

    Någon som haft likande? blir ni bättre med medicin? 

  • Svar på tråden Hypertyreos
  • MrsDatta

    Jag är också i vecka 12 nu och har genomgått tre blodprover för sköldkörteln hitills. Första gången (v5-6) var det förhöjt värde. Andra gången de tog det (v8) så hade det sjunkit inom normala intervallet. Ska snart få resultat på 3e (v12) och sista för att läkaren ska kunna göra bedömning om det behövs medicin eller ej. Men verkar som att det kan variera rätt mycket. Kan tillägga att jag varit omedicinerad hela tiden.

  • Isabelle33

    Jag har fortfarande högt värde och symtom men inget på TRAK så ska inte vara bestående och förhoppningvis sjunka till v 15. 


    Skönt för dig! 

  • Tusse89

    Jag hade värden som visade på överfunktion i sköldkörteln och väldigt många symptom. Takykardi, andfådd, oro etc. Blev remitterad till specialistmödravården och hade symptom egentligen från v.8-v.20 ungefär innan det började bli bättre. Så min va graviditetsinducerad hypertyreos. Mina järnvärden var lite låga och efter egen research så hittade jag att lågt järn kunde påverka sköldkörteln, så jag bad om järninfusion, som faktiskt hjälpte en hel del.


    Nu är jag i v.23 och känner knappt av symptomen längre :) 

Svar på tråden Hypertyreos