• Svar på tråden Katt i koppel på tåget?
  • Soligakatten

    Det var en bra fråga!! Det borde de ju få eftersom hundar är fria med koppel. Har faktiskt aldrig tänkt på det som ett alternativ. Antagligen för att det är svårare för en katt att gå i koppel? Och då blir allt otymligt.

  • Daisy28

    Vill man ha en katt i bara koppel på tåg? Risken att bli trampad på eller sparkad är nog inte obefintligt. Speciellt om katten blir rädd och sticker i väg åt något håll.

  • callmepreggoornot

    Tänk på om det händer något, jag skulle ha med en kattväska för säkerhetsskull. Den ska inte gå omkring så att ha en väska blir ungefär samma sak som att ha den i knät utan väska ;)

  • Jemp

    Regelmässigt vet jag inte, men hade absolut tagit bur av säkerhetsskäl. Hundar får inte sitta på sätena. 


    Vissa andra bolag kräver biljett för djur i koppel, men inte just SJ och SL.

  • Mortiscia80
    app-api.sj.se/allt-om-resan/resa-med-djur

    Djur får följa med i 2 klass och du bokar särskild plats i avdelning Djur tillåtet. Reser du med ett tåg där du inte kan boka platsbiljett så sätter du dig i den djurtillåtna vagnen. På utsidan av vagnen ser du att det är Djur tillåtet.


    Reser du med dagtåg får du ta med dig två sällskapsdjur så länge de får plats på golvet vid din sittplats. Tar de mer utrymme behöver du boka en plats extra genom att lägga till en ungdomsbiljett (16 år) på din resa.


    Mindre sällskapsdjur t ex fågel, kanin och marsvin räknas som ett djur per bur. Buren får inte vara större än vanligt handbagage och ska tillslutas så att djuret inte kan ta sig ur.


    Burar får placeras på säten så länge du lägger ett skyddande underlag under buren. Djur utan bur ska vistas på golvet och får inte vara uppe på sätet. Detta gäller även om du har bokat till en extra ungdomsbiljett för mer utrymme.


    sl.se/vanliga-fragor/villkor/djur-i-sl-trafiken

    Ja, du får ta med dig djur ombord på våra fordon utan extra kostnad om djuret är kopplat eller är i en väska eller bur.
Svar på tråden Katt i koppel på tåget?