• ts123

    Bonuspappa vill inte betala hyra

    Jag vet inte alls om jag lagt tråden rätt men hoppas på de!

    Jag är sambo med en man som inte har några barn, själv har jag två.
    Jag tjänar mer än min sambo jag får ut ca 35k imånaden(då har jag räknat med b-bidrag och underhåll), sambon får ut ca 20-25.
    Iaf så har vi nyligen flyttat till en lägenhet med en hyra på 12k, men min sambo tycker inte att han ska behöva betala något i stortsett eftersom jag tjänar så mkt.
    Jag har sagt att jag tycker det är rimligt att han betalar minst 4k imånaden till mig, då jag också är den som åker och handlar maten.
    Jag förstår att vi inte kan dela 50/50 då jag tjänar mer + som han säger att det är ju mina barn.
    Men jag blir så trött när jag känner att jag får betala så mycket men han ingenting?!

    Hur har ni andra som bor med en partner som inte har barn gjort?
    Är jag knäpp som ber om 4k i månaden? 

    På två månader har han veckohandla 2 gånger och det är rekord, men sen när det gått 5 dagar så blev han skit sur för att yoghurten som han köpt under veckohandlingen var slut. När jag handlar klagar jag aldrig om han äter av maten jag köpt🤦?♀️ blir helt matt.

  • Svar på tråden Bonuspappa vill inte betala hyra
  • Anonym (Kr)

    Såg att det inte funkar att bio ihop och att ni får bli särbos.

  • Anonym (Nja)

    Släng ut parasiten! Ni ska dela på hyran och om man ska gå utifrån era inkomster för rättvisa så kan du betala 7000:- och han 5000:- men inte en krona mindre!

  • Hellishen

    Grattis det verkar som om du har en bonusson i alla fall. Nä ärligt talat, ska den mansbäbin bo med dina barn? Sparka ut idioten, det där kommer aldrig bli bättre. Varför skulle du betala hans hyra? Är fan din hemmafru?

  • Aliona
    Anonym (Nja) skrev 2024-02-16 10:40:41 följande:

    Släng ut parasiten! Ni ska dela på hyran och om man ska gå utifrån era inkomster för rättvisa så kan du betala 7000:- och han 5000:- men inte en krona mindre!


    Varför ska han betala för TS barns boende?
  • Anonym (Nja)
    Aliona skrev 2024-02-16 10:43:00 följande:
    Varför ska han betala för TS barns boende?
    Det är inte frågan om antal barn utan antalet vuxna.
  • Anonym (Fia)

    Jag bor med en man som har utvuxna barn. Jag har två som bor varannan vecka hos oss. Vi tjänar i stort sett lika och delar också lika på nästan alla utgifter. Jag betalar lite mer av maten och givetvis det som enbart rör barnen (telefon, försäkringar mm). Jag har velat betala mer men han tycker det är onödigt och att det är viktigare att vi har ungefär samma pengar att röra oss med. Vi sätter också av en stor del av lönen på ett gemensamt konto.


    Jag tycker det låter helt orimligt att din sambo inte betalar någonting bara för att du tjänar mer. Det är synd att ni inte hade den diskussionen innan ni flyttade ihop. 

  • Anonym (A)

    Varför i hela friden tror han att han ska få bo och äta gratis? Är hans lön bara nöjespengar tänker han? Fy fan.

  • Mandel

    Pratade ni inte igenom detta innan ni flyttade till lägenheten?

    Hur mycket betalade han för boende när han bodde själv innan i flyttade ihop? Och hur mycket betalade du för ditt?
    Är inte rimligt att han ska bo och äta i princip gratis bara för att ni bor tillsammans likväl som det inte ska bli dyrare för honom för att du har 2 barn - om han inte vill vara med och betala för dina barns yta och mat osv. för att han ser er alla som en familj och vill spendera livet med er.

    Jag sa till min fd särbo att det finns inte på världskartan att jag vill flytta ihop för det hade blivit dyrare för mig att betala hälften hos honom mot att bo i mitt eget hus med mina barn varannan vecka.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Anonym (rättvist)

    Låter helt sjuk TS! Sedan ska du självklart betala mer eftersom du tjänar mer och det är dina barn. Jag antar att hyra, mat, hemförsäkring och wifi sammanlagt landar på 20 000 kr i månaden ca. Och eftersom du får underhåll har du barnen så gott som på heltid. Jag tänker att det är logiskt att han betalar 1/3 av hyran = 4000, och 1/3 av maten 2 600, så cirka 6 600 i månaden, och sedan betalar du 6 600 för dig själv och 3 300 för varje barn, dvs barnen räknas som halva, men även bara dina. Så 6 600 betalar han, 13 200 betalar du. Då har han ändå en rätt billig månadskostnad. 

Svar på tråden Bonuspappa vill inte betala hyra