• Anonymalillaajag

    Två valpar samma kull bra eller dåligt?

    Hej, jag och min sambo har nyligen skaffat en liten valp som nu är 15 veckor, men vi är sugna på att köpa en till av valparna som är kvar! Tror de hade blivigt roligt för vår lilla att få en liten kompis som han ? känner?, är de dumt att skaffa valpar från samma kull, fast vid olika tillfällen? någon Som gjort något liknade? kom gärna med för o nackdelar! valpen vi har just nu är väldigt social o älskar andra hundar, haft flera hund sen liten samma med sambon så vi vet hur man sköter flera hundar men endå skönt med lite tipps!
    kan tillägga att de är två chihuahua valpar båda är hanar!

  • Svar på tråden Två valpar samma kull bra eller dåligt?
  • Anonym (Littermate)

    Du kan läsa på om littermate-syndrom. Rekommenderas ej.

  • Dexter dot com

    Fördelen är att dom oftast har roligt ihop och att ni har 2 individer att träna och utvecklas ihop med. Nackdelen är ju att det blir dubbelt så dyrt, tar väldigt mycket mer tid med separata promenader/träning, dom blir självständigare och tuffare tillsammans dvs har mindre behov av er, att dom inte kommer överens när dom blir äldre.
    Ni måste lägga mycket tid på ensamhetsträning en och en dvs inte tillsammans, träna och promenera med hundarna ensamma så dom får utvecklas utan att vara beroende av varann. 

Svar på tråden Två valpar samma kull bra eller dåligt?