• ellainez

    Gravid med mitt andra barn, första föddes extrem prematur

    Min son föddes i v. 24+1 och man kunde aldrig fastställa någon orsak till varför det blev så. Jag kom in till förlossningen med sammandragningar och lite blödning och när dom undersökte mig var tappen nästan helt gone och det gick väldigt FORT därefter och fick akutsnittas samma kväll trots dropp för att avta värkar m.m.

    Nu till min oro. Jag är nu gravid med mitt andra barn (v. 22+3) Jag har sedan v. 16 gått på kontroller på specialistmödrarvården var 2-3veckor för att kolla så tappen inte minskat, för två veckor sen var min livmodertapp 32mm och i fredags när jag var där så var den nere på 25mm och jag fick läkemedel med progesteron i förebyggande syfte som förhoppningsvis ska få tappen att inte minska.

    Jag undrar om någon varit i likande situation, haft tidigare prematur förlossning och i graviditeter efter det fått äta progesteron samt om det hjälpt? Har ni ändå fött för tidigt?

  • Svar på tråden Gravid med mitt andra barn, första föddes extrem prematur
  • Anonym (Maj)

    Hej!

    hur har det gått för dig? 


    jag är också gravid med nr två. födde första barnet prematurt (men inte så tidigt som du )och nu har min tapp blivit påverkad. Jag blev insatt på lutinus redan innan tappen blev påverkad.

    hoppas allt gått bra för er. 

Svar på tråden Gravid med mitt andra barn, första föddes extrem prematur