• Tessla

    Otrevlig husse till min daghund

    Jag har under ca 12 års tid varit dagmatte till flera hundar. När jag lämnat den hos husse/matte har vi alltid pratat om vad som hänt under dagen, vad vi gjort, har hunden ätit? bajsat? osv. Lite prat om väder och vind. Aldrig blivit bästa vänner men iallafall haft bra kontakt. Har sedan ett år hand om en flat, vi kan kalla henne Emma. Tycker jättemycket om henne men hennes husse gillar jag inte. Han är väldigt nedlåtande mot mej. Säger jag tex att Emma varit trött under dagen säger han "Det är klart hon är. Det är ju varmt ute" i nedlåtande ton. Tittar på mej som om jag vore dum i huvudet! Kan ibland nästan putta ut mej när jag berättar om vad som hänt under dagen. Jag vill inte bli hans bästa vän men vill att vi ska ska kunna prata om Emma. Jag och min sambo hade hand om Emma hela helgen gratis för att vi gillar henne. Skickade sms med bilder vad vi gjorde under dagarna. Inget svar. När vi lämnade henne frågade han ingenting vad vi gjort, vi fick inte ens ett tack. Ville som vanligt bara bli av med mej så fort som möjligt!  Gillar Emma men funderar nu på att sluta som dagmatte. Känner mej helt nedtryckt i skorna av honom! Vad tycker ni andra?

  • Svar på tråden Otrevlig husse till min daghund
  • Lönnsirap

    Jag tycker snarare tvärtom. Om du inte gillar hundägaren, så är det inte rimligt att passa hunden. Att ta hand om någons djur kan ju innebära att man plötsligen behöver ha kontakt med ägaren p.g.a. hundens plötsliga sjukdom, eller en olycka och då vill man väl för tusan ha förtroende för ägaren.

    Bara för att du slutar vara dagmatte till Emma, så behöver du ju inte sluta helt och hållet. Det är faktiskt inte så att man MÅSTE vara dagmatte till folk man inte gillar.

  • Illusioner74

    Emmas husse verkar ha lite svårt för att förstå sociala koder och han verkar vilja att social kontakt med andra människor ligger på ett minimum. Kanske har han autism, eller iallafall drag av det. Jag förstår att du blir frustrerad, dock är mitt råd till dig att inte ta hans beteende personligt. Han pallar helt enkelt inte att socialisera, och när han väl gör det har han en tendens till att låta nedlåtande. Det här med hans bristande sociala förmåga är nog inte så mycket att göra åt. Men snälla straffa inte söta, snälla Emma för det genom att sluta vara dagmatte till henne. Hon behöver ju dig <3 gör hon inte det?

    Fortsätt att vara dagmatte till Emma och strunta i hennes husses sociala inkompetens. Håll kommunikationen med honom sparsmakad. Han är som han är och jag lovar att det inte är något personligt mot dig. Kram till en fin djurvän

  • Litorina

    Han är ju väldigt tydlig med att han inte är intresserad av samtal, bilder mm, så jag föreslår att du slutar med det. Jag skulle gissa att han tycker att du är pladdrig och påträngande och kanske blir han trevligare om du backar lite. 


    Annars är väl den enklaste lösningen att du slutar passa hunden i fråga. 

  • Mortiscia80

    Jag tycker att du ska respektera att han inte vill stå och småprata om väder och vind. Utöver det verkar han otrevlig också, men sluta tvinga på honom information som han tydligen inte är intresserad av. Om inget har hänt så räcker det med att säga att det har varit en bra dag, eller ingenting alls om hunden utan bara lämna över henne med några korta ord, ses imorgon t ex. Och du ska självklart inte passa hunden gratis även om du tycker om henne!

Svar på tråden Otrevlig husse till min daghund