• EliseK

    Undersökningar, bäst ersättning?

    Hej på er!

    Letar efter erfarenheter av er som deltar i undersökningar mot ersättning. Vilka plattformar ger idag bäst ersättning/är mest användarvänliga?

    Är det ett bra sätt att tjäna extrapengar när man står i busskön eller slöseri på tid?

    Tack till dig som tar dig tid att svara ????

  • Svar på tråden Undersökningar, bäst ersättning?
  • Anonya

    Man kan förtjäna en del pengar, men då tar det tar en hel del tid. Att göra det i busskön funkar inte, men kanske i bussen. Alla undersökningar går inte att göra i mobilen (har ingen erfarenhet av att använda mobilen till det). Kan tänka att många är svåra att göra. Surfplatta i bussen funkar säkert bra, om man har en sådan. (När det gäller undersökningar kring ännu inte utkomna produkter förbinder man sig till att inte visa sidorna för någon annan eller tala om dem, så då är det inte lämpligt på platta i bussen.)

    De bäst betalda jag hittat är en krona per minut. Andra har lite lägre än det, men det finns också de som har väldigt låga. Fick nyss en förfråga om att delta i 31 minuter för 7,50... De säger inte 7,50 utan 3000 poäng så att inte alla ska fatta hur lite det är. 

    Förutom att titta på hur stor ersättningen är, lönar det sig att kolla på vilket sätt den betalas ut. Du har ingen större glädje av att få presentkort i butiker du aldrig använder. Vissa betalar ut via paypal. Beroende på vad man väljer för ersättning, kan det också vara så att samma antal poäng/kronor är värd olika mycket. T.ex. kan du få en biobiljett för 90 kr, men en biobiljett är ju värd åtm 120 kr. I en panel upptäckte jag att samma antal poäng ger 50 kr för presentkort men hela 100 kr till välgörenhet. Presentkort till Tidningskungen kan också ge mycket valuta för poängen.


    Hur ofta man får enkäter varierar väldigt mycket dels från panel till panel, men också annars. Just nu märks det att det är semester och säkert ett tag till för internationella enkäter/företag.


    Om man gillar att fylla i enkäter och har tid över är det en bra grej, men gillar man inte det ska man verkligen vara i behov av extrainkomsten, som för övrigt är skattepliktig. 

    Finns väldigt många olika paneler, men så här ser det ut med de jag har erfarenhet av:
    Betalar bäst: Norstatpanel, DN-panelen (kräver inte att man läser DN)
    Betalar ganska bra: Panelist, M3-Panel, DinÅsikt
    Betalar sämst: Userneeds och allra värst Toluna

Svar på tråden Undersökningar, bäst ersättning?