• Klas Andersson

    Avsäga sig faderskapet

    En vän sedan många år frågade mig om jag skulle vilja hjälpa henne att bli gravid. Hon vill skaffa barn nu själv innan det är för sent. Vi vill båta två att hon ska stå som enda förälder. Hur ska vi göra?

  • Svar på tråden Avsäga sig faderskapet
  • Ego Lovers

    Gör det inte för du kan råka ut att betala underhåll i 18 år. Dvs 1500kr x 12månader x 18 år. Det är en del pengar.

    Hon kan åka till Danmark och inseminera sig. Då slipper hon en fader.

    Finns ett rättsfall där två kvinnor tog hjälp av en vän för att bli föräldrar. De fick två barn. Tyvärr gick de isär och eftersom bara den ena kvinnan var biologisk mor och hon ville ha barnen själv så angav hon fadern. Han fick betala tillbaka allt underhåll till försäkringskassan och åkte på underhåll tills barnen fyller 18år. Den andra kvinnan som hade varit mamma2 fick inget umgänge så det var pga mamma2 krav på umgänge som mamman angav fadern för att bevisa att barnen hade sin pappa i närheten.

  • Fjäril kär

    Spontant är det oschysst mot barnet eftersom ni är minst två som vet vem som är den egentliga fadern.  Ska ni se barnet växa upp och fortsätta servera "fader okänd" som sanningen och kunna se det i ögonen? 

    I dont think so... 

    Barnet kan ju dessutom bli väldigt lik dig och folk i omgivningen kan lägga ihop ett plus ett . 

    Vill hon vara ensam förälder fine, men då kan hon väl inseminera sig istället med en äkta fader okänd. Tex i danmark.    Eller gå ut och ligg runt ett par kvällar på krogen och bli gravid. 

Svar på tråden Avsäga sig faderskapet