• Tilda

    Det krävs en hel by för att fostra ett barn, men vågar du hjälpa till?

    Jag är bara så himla upprörd just nu för att det finns så många bråkiga barn som ingen vågar säga till. Man får inte vara rädd för en tioåring för då brakar hela samhället åt skogen. Men vad gör man när man hör "jävla hora" efter att man precis passerat ett gäng killar i yngre tonåren?
    Vad gör du?
    Jag skulle helst av allt vilja vända mig om säga hörrudu och dra snorvalpen i örat. Jag blir arg på mig själv när jag bara biter ihop och går vidare. De testar gränserna och det krävs att vi vuxna visar vart gränsen går. Man kallar inte främmande kvinnor med barnvagn för jävla hora. Då måste man säga ifrån. men hur?

    Läs gärna mer i uinlägget i min dagbok idag och kom sen med bra tips på hur man säger ifårn på ett bra sätt utan att det blir en massa käbbel.

  • Svar på tråden Det krävs en hel by för att fostra ett barn, men vågar du hjälpa till?
  • maj72

    Intressant fråga som jag också funderar på, hur gör man. Visst, jag skulle förmodligen skälla ut de, men risken är ju att man blir utskrattad och även om jag själv inte skulle bryr mig så mycket om det så kommer man ju inte fram med sitt budskap.
    Hmm, kanske ett fräckt svar tillbaka typ "...." hmm, jag vet inte heller...
    Hur gör man?

  • Tilda

    Jag tänkte på..

    "om du vill va tuff kan du ju säga det till nån som ser farligare ut än jag"

    ...men jag vet inte om det skulle funka.

  • Linelus

    Man måste nog visa dem att an är en vuxen person, inte käbbla tillbaka. Jag skulle nog gå fram och fråga vad han kallade mig (med en arg min) och be honom förklara för mig vad det ordet betyder. Jag tänker att man måste markera för dem, speciellt om de står i gäng, att de är barn och skall respektera andra människor!

  • Tilda

    Linelus
    ja. Det är nog precis så man måste göra. Det tjänar ingenting till att få honom att känna sig dum inför sina kompisar. Då kommer han bara att bete sig ännu värre. Man får nog ta ett hånflin när man säger till.

  • Måsen

    Måste erkänna att jag i vissa situationer skulle välja att ignorera såna kommentarer, men tycker egentligen att man alltid ska säga ifrån, oavsett om man sen blir bemött med ett hånflin.
    På nåt sätt måste vi alla hjälpas åt med att sätta gränser för alla de barn och ungdomar som verkar sakna det.

  • Jennaz

    Det var det som vi diskuterade på vägen hem igår eller? Jag är inte förvånad! Sätt in början av ditt dagboksinlägg i lokaltidningen!!!

  • twentyone

    pröva med "det skulle inte finnas några horor om det inte fanns idiotiska killar som betalade för tjänsten".

  • AA aa

    Man kallar inte någon kvinna för hora, främmande eller inte, med eller utan barnvagn...

  • Korallen

    Ojojoj om en lite skitunge skulle säga något sådant till mig. Jag skulle reagera direkt! Han skulle få sig en omgång som han antagligen aldrig hört förut.
    Jag har gjort det förr och jag kan garantera att de blir spaka! De blir tysta som lamm för det är antagligen första gången någon säger till på skarpen.
    Snälla, backa inte för det utan markera direkt att det inte är acceptabelt, ni gör dem en tjänst i förlängningen.

  • Maggis

    Blev kallad "j-a hora" av en full 16-17 åring en gång och visst sade jag ifrån! Han var 1.80 och en kraftig bit, själv är jag 1.60 lång...

    Höll nästan på att åka på däng där, men tusan heller att jag tar sånt från en liten snorvalp som inte är torr bakom öronen!

    Detsamma gäller andras barn oavsett om de är 2 eller 6 eller 10 år gamla. Om föräldrarna blir sura så kontrar jag med att de i så fall borde säga något själva. Lite grundläggande hyfs borde de väl ändå föregå med?

    Visst väljer man sina strider men om ett barn på besök slår ett annat barn, dunkar och slår på TV och dator eller pratar fult till andra så säger jag ifrån. Man gör inte ungarna någon tjänst genom att fega ur och backa undan.

Svar på tråden Det krävs en hel by för att fostra ett barn, men vågar du hjälpa till?