Inlägg från: Anonym (Tacksam om ni delar med er) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tacksam om ni delar med er)

    ADHD

    Hej ! 
    Kan ena förälder godkänna stark medicin utan den andra förälderns godkännande ? Tycker själv att det är tidigt att ge barn stark medicin. Finns insatser man gör och tid att se resultat innan man skynda på och ge sådan stark medicin!

  • Svar på tråden ADHD
  • Anonym (Tacksam om ni delar med er)
    Anonym (medic) skrev 2024-05-06 11:38:46 följande:
    Nej, båda föräldrarna måste godkänna.

    Däremot kan jag starkt rekommendera medicin! Min son fick medicin från ca 6 års ålder, och det vände hela hans situation. med medicin klarade han av att vara i skolan, fick kompisar, klarade av att ara hemma och umgås med familjen utan att få ständiga utbrott. 

    Han är 19 år nu, tar studenten med fina betyg, är en glad, vänlig och fin kille. Behöver inte medicinen dagligen längre, utan tar den när det är prov eller annan lite mer krävande uppgift. Jag tror inte att det hade gått så bra för honom om han inte fått medicinen då när han var liten och inte klarade av impulserna. 
    Hej och tack för ditt svar. Hans mamma är en offerkofta person ( ursäkta att jag dra in henne ) som är alltid vann vid medicin och psykiskt ohälsa. Jag anser att min grabb är frisk. Visst han är pigg och har mycket energi. Liksom alla barn i hans ålder. Tycker att många barn bli efter några år fel diagoniserad och de är trist att man tar fel medicin i årtal. Finns andra insatser som barn kan få istället för att ge de pillar för att ( lugna sig ) om man jämföra Sverige med Finland, eller Frankrike så ser vi skillnaden stor i hur vi / de hantera diagnoser. Jag tycler tyvärr det är överdrivet att klassa barn i olika fack. Och olika diagnoser. 
  • Anonym (Tacksam om ni delar med er)

    Tack för eran svar. Han är sju år gammal. Jag ser inga svårigheter. Hur många barn i dagens skolor som har koncentrationssvårigheter ? Eller är aktiva? Hur vill skolan att barn ska vara egentligen? Vi alla har något slang av något diagnos om man kolla upp det. Hektiskt samhälle. Jobb och barn. Jag menar inte att gnälla men så är de idag. Jag är aktiv med honom när jag har han hos mig. Där vi spelar fotboll. Simma. Klättra och liknande aktiviteter. Han använder inget mobil hos mig eller äter godis. Och de är vi överens om. Insatser menar jag att det ska vara mindre grupper ( som rektorn föreslå ) där mer fokus på honom och de andra barnen. Inte att ge honom medicin vid första tillfället. Jag behöver läsa och få mer info och kött på benen inte neka medicineringen. Men ändå fick han medicin utan min godkännande och de som svider. 

  • Anonym (Tacksam om ni delar med er)

    Ja jag håller med. Det gör vi ofta och jag variera aktivitet med honom så han inte tröttnar. Ja jag var med på möten i skolan och dem säger att han har koncentrationssvårigheter. Även vill ha saker ibland på ett rättvist sätt när han leker med andra. Han är begåvad. Social och omtyckt av hans omgivning, säger de i skolan. Men ibland är han extra aktiv och det vad som stör hans läraren att han är det. Jag tycker att barn i den ålder ( 5, 6, 7 eller 10 ) är ju aktiva, nyfikna av sig och ganska rastlösa. Vi människor skapta av att röra oss och inte sitter i skolbänken i timmar. Så vad säger vi om barn ? Det som stör mig att om ett barn är aktiv så är han ADHD om han är tyst så har han Autism etc ...de ligger alltid i en special fack. Finns tusen andra sätt att behandla barn med istället för att ge dem medicin. Dagens samhälle är mer digitalt än vad de har varit för några år sen ...med alla dessa surfplattor och smarta mobiler och spel och de gör att barn sitter gärna mer och mer framför sina surfplattor eller tv och titta på istället för att fånga dagen! 

Svar på tråden ADHD