Inlägg från: Anonym (Ellabella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ellabella)

    Är man "sträng" förälder när man har gränser för barnen?

    Tycker det låter som ni är vettiga föräldrar. 

    Vi har liknande, men jag kan ju säga att i takt med egna pengar och håltimmar så har ena barnet (högstadiet numera) i ett par år smygköpt godis och gömt papper sedan. Jag vet inte HUR mycket jag hittat de senaste åren. 

    Vi begränsar även skärm men det är svårare ju äldre de blir. 

    Vi försökte få dem göra läxorna direkt när de kom hem (jag har jobbat hemifrån så jag har haft koll på dem). Läxor först - spela sedan. Dock går alla andra hem och spelar direkt så det har varit hopplöst. När mina varit klara med läxor har kompisarna slutat spela. 

    Ang skärmtider hörde jag i går i P1s Kropp och själ en intressant tanke. Man kan gå igenom dygnets timmar med barnen. Ett dygn har 24 timmar. Av de så sover man ca 7-10 timmar (beroende på ålder och sömnbehov), man är på skola/jobb, tränar, åker till och från aktiviteter, lagar mat, äter, läser böcker, umgås med vänner osv. Räkna ut ungefär hur lång tid en hyfsad standard dags aktivieter tar. Det som är över av tiden kan man bland annat spendera på olika skärmaktiviteter som telefon, tv mm. Det brukar inte bli så mycket tid kvar och en liten ögonoppnare förhoppningsvis. 

    En liten kommentar till - ena barnet var på väg upp i vikt skrev du. En del barn blir lite rundare innan tonåren kommer för att kroppen ska fixa tillväxten som kommer. Det behöver inte alls vara något att oroa sig för. Har en vän som har ett sådant klockrent exempel. Idag är barnet en 16 årig "lång och smal som en pinne" som äter som en häst! 

Svar på tråden Är man "sträng" förälder när man har gränser för barnen?