Jag saknar bröd
Och pasta. Och potatis. Och pannkakor. Och att vara hungrig. Och att inte må illa.
Jaja, jag får väl äta en lågkolhydratkokosboll till.
Och pasta. Och potatis. Och pannkakor. Och att vara hungrig. Och att inte må illa.
Jaja, jag får väl äta en lågkolhydratkokosboll till.
10.8
Jag anade att det skulle ligga under 12 för jag fryser.
9.4 före middag pm jag minns rätt. Tog 12 enheter snabbverkande, åt 2 potatisar, 1 dl lohilo glass och 4 fingrar. 2 timmar senare, blodsocker 14.4.
Jag ger upp.
Är det 40-50-60-70 gram kolhydrater du åt? Det verkar inte som att de 12 enheter du tagit räcker helt för det du åt? Om du hoppat över glassen och fingrarna hade det kanske varit annorlunda?
Att blodsockret går upp i upp till 2 timmar efter måltid beror väl på att det tar då lång tid för maten att passera magsäcken. Sen beror det väl på hur snabba kolhydrater man stoppar i sig. Å andra sidan verkar måltidsinsulinet i 3-4 timmar?
Själv har jag upptäckt med allt mitt mätande att det ger mig lite mer frihet i vad jag äter om jag börjar med gröna blad och vitkål tex. En potatis påverkar blodsockret mindre om jag äter den efter allt det andra. kall kokt potatis ger mindre höjning av blodsocker än kokt eller potatismos eller bakad potatis.
Halva tallriken grönt, 100 gram protein och 10-20 gram kolhydrater, helst långsamma kan kolhydrater. Sen finns det viktiga fettsyror som kroppen inte kan skapa själv. Fet fisk, oljor och sen animaliska fetter som grädde eller smör i måttliga mängder.
Är det 40-50-60-70 gram kolhydrater du åt? Det verkar inte som att de 12 enheter du tagit räcker helt för det du åt? Om du hoppat över glassen och fingrarna hade det kanske varit annorlunda?
Att blodsockret går upp i upp till 2 timmar efter måltid beror väl på att det tar då lång tid för maten att passera magsäcken. Sen beror det väl på hur snabba kolhydrater man stoppar i sig. Å andra sidan verkar måltidsinsulinet i 3-4 timmar?
Själv har jag upptäckt med allt mitt mätande att det ger mig lite mer frihet i vad jag äter om jag börjar med gröna blad och vitkål tex. En potatis påverkar blodsockret mindre om jag äter den efter allt det andra. kall kokt potatis ger mindre höjning av blodsocker än kokt eller potatismos eller bakad potatis.
Halva tallriken grönt, 100 gram protein och 10-20 gram kolhydrater, helst långsamma kan kolhydrater. Sen finns det viktiga fettsyror som kroppen inte kan skapa själv. Fet fisk, oljor och sen animaliska fetter som grädde eller smör i måttliga mängder.
9.4 före middag pm jag minns rätt. Tog 12 enheter snabbverkande, åt 2 potatisar, 1 dl lohilo glass och 4 fingrar. 2 timmar senare, blodsocker 14.4.
Jag ger upp.