• Fjäril kär

    Varför blir jag alltid friendzonad?

    Anonym (Man) skrev 2024-04-30 12:32:50 följande:
    Tack för stöd!
    Jag har skummat igenom dina inlägg och svar här och jag tror liksom nån annan var inne på att du behöver bli bättre på det sociala samspelet när du väl träffar din dejt.  Att helt enkelt bli bättre på att flirta, ge komplimanger, ta för sig osv. 

    Det gör du bäst genom att dejta mer och oftare. Dejta för skojs skull och för att det ger dig ovärderlig kunskap.
    Så gör jag som kvinna.  Jag vet många gånger från början att mannen jag ska träffa inte kommer vara den jag letar efter. Men jag kan ha en jättebra dejt ändå och skaffa mig kunskap och erfarenhet . Jag kan flirta. Jag kan hångla. Ibland kan det bli sex. Ibland händer absolut ingenting alls mer än en fin kväll. Men det bästa är att jag lär mig saker om mig själv. Vad jag tycker om, vad jag vill. Jag upptäcker att vissa saker jag letar efter inte är viktigt,  att andra saker definitivt inte går att kompromissa om, att andra saker måste jag ha ännu större krav på osv..  Samtidigt som jag skaffar mig social kompetens.  Hur man helt enkelt beter sig i vissa sammanhang och i olika situationer med olika människor.  Jag lär mig vad som krävs av mig och vilka krav jag själv kan ha. Man lär sig vad en bra dejt innebär och vilka aktiviteter som verkligen INTE är en bra dejt. Osv..

    Ut och dejta med dig och skaffa dig mer självsäkerhet och bli varm i kläderna. Skaffa dig vana av att dejta. 
  • Fjäril kär
    Anonym (S) skrev 2024-05-01 00:58:05 följande:
    Så roligt att du tänker på dejtandet just ut det här perspektivet; lära dig saker om dig själv om andra, få mer klarhet med vad vill och inte vill, hur en rolig dejt kan se ut osv
    Jag ät 40, har dejtat jätte få ggr o aldrig via nätet. Har varit upptagen m barn, vänner, familj och jobb då hunnit inte riktigt tänka på söka på riktigt.
    vill nätdejta men är så orolig över att träffa nån manipulativ, stalker etc. Börjat läsa och undersöka för att utrusta mig mot sådana typen men anser nu att det största problemet är att jag vill inte slösa tid på en dålig dejt, ( tycker att det tar mycket tid). I bästa  fall om jag träffar nån som jag blir kär i och börja lägga mer tid just på det,  Eller att jag blir ghostad, 
    Får jag fråga hur gammal du är?! Kanske är det just att jag inte 20längre..
    Jag är 47 år , men jag har alltid i alla år  sett dejting som något kul och inte som en jobbintervju med cv som ska checkas av. 
  • Fjäril kär
    Anonym (S) skrev 2024-05-01 10:28:39 följande:

    Men hur gör du när du börja tycka om någon men det inte blir något?(Jag vet att sunt förnuft vill man att ha ömsesidig kärlek men i verkligheten känns det svårt att bli avvisad).
    Bra inställning att man lör känna nya människor och ser om det blir något men tidsmässigt hur gör du så att det inte blir slöseri med tid att skriva, gå ut flera ggr.? Finns det någon praktiskt strategi för det t. Ex välja en dag i veckan att kolla upp appen och chatta? 


    Jag vet att man ska lägga tid och energi för att hitta kärlek men jag har svårt att tänka mig kolla appen typ varje dag bläddra, skriva. Vill hitta nån men vill också hinna göra saker jag tycker om.


    Min strategi är att inte ha någon... Jag dejtar alltid förutsättningslöst .  Den enda regel jag har är att inte slösa tid på meningslöst chattade utan att ses så tidigt som möjligt för att se om kemin stämmer. Gör den inte det blir det inte mer än den träffen. Finns det kemi utforskar jag den och ser vad som kan bli. Ibland har det blivit en kk, ibland en engångsföreteelse,  ibland har han fått mer känslor än mig , ibland är det jag som trillat dit. Shit happens men det kan ju lika gärna hända med en man du möter via kompisar också. 

    Och poängen är alltså att dejta förutsättningslöst, för mig är det ett tidsfördriv på samma sätt som att man plöjer en serie på Netflix,  spelar mobilspel eller läser några sidor i en bok.
    Dejta är inte ett projekt. Jag dejtar aldrig för att hitta kärlek.  Händer det så händer det. Och det gör det också.  Alla mina partners (nästan) har jag hittat via nätet. 
  • Fjäril kär
    Anonym (Man) skrev 2024-05-01 17:50:20 följande:

    Tack alla som försökt vara konstruktiva. Verkade som tråden höll på att spåra ur ett tag. Min egen gissning, baserat på era svar, är att jag ger för mesigt intryck och är dålig på att flirta. Det senare vet jag att jag har svårt med. Det kommer inte naturligt och när jag försöker känns det både krystat och fel. Jag kan ge komplimanger men inte flirta. Har någon exempel på bra flirtande? Det kan förstås finnas andra saker jag fallerar på också men dessa kan jag känna igen mig i.


    Då är tipset bra som jag föreslog. Bästa sättet att öva på att flirta är att just dejta mer och öva mer. Du kan nämligen inte öva på annat sätt . Visst kan du testa att bli bättre på komplimanger mot vänner , kollegor osv men det är stor skillnad på det och att flirta med nån du faktiskt är intresserad av.  
    Ju mer självsäker du blir i dejtingsammanhang ju mer avslappnad blir du och flirtande på olika sätt kommer lättare då. Då kan det till och med kännas lättare att verbalt säga att nån är vacker, att hon har fina ögon eller att du skulle vilja krama henne.  
    Kan du vara ärlig om att du är dålig på att flirta? Då har du en fördel där . Då kan stämningen nämligen bli mer avslappnad om hon får veta att du vill flirta men inte är så bra på det . Det kan göra att fler tjejer faktiskt fortsätter träffa dig. 
  • Fjäril kär
    Anonym (Chiffong) skrev 2024-05-01 18:52:49 följande:
    Håller du med XXX om att det är attraktivt när en kille känner på fönster och dörrar för att säkerställa att ingen kan ta sig in också? (Jösses)

    Fattar inte varför man ska anstränga sig för att inte bli kär i någon. Det är ju det här jag pratar om. Ska allt dejtande degraderas till en teknisk checklista, vad är det för vits att träffa någon då? Det är bara att låta algoritmer berätta vilken din matchning blir.
    Hörrudu... en form av checklista finns redan från början i form av egenskaper man vill ha hos en partner. Med din inställning kan man ju då inte ha nån som helst preferens överhuvudtaget?  
    Viktiga saker man inte kan kompromissa om är givetvis något man redan i sin profiltext har påtalat. Att man på olika sätt förklarar sin vardag och vilka förutsättningar man utgår ifrån. Sunt förnuft. 
    Jag har aldrig nånsin stött på en man som tagit illa upp av synen på barn för den har givetvis kommit upp på initiativ av HONOM många gånger och oftast då man halkat in på sex och prat om preventivmedel kommer upp. 
    Och barnfrågan är precis lika aktuell fast jag är 47 år gammal för väldigt många kvinnor kan fortfarande bli gravid i denna ålder. För ett one-night-stand är det givetvis viktigt att ställa frågan om skydd och vips har man fått inställningen till barn samtidigt... 
Svar på tråden Varför blir jag alltid friendzonad?