Inlägg från: Anonym (peter) |Visa alla inlägg
  • Anonym (peter)

    Lägst barnafödande sedan 1700 talet. Varför?

    Tänker väl att landet inte utvecklas mot rätt håll just nu. Mycket som känns mer och mer otryggt. Visst det har varit värre i historien, men då fanns inget preventivmedel, och man var tvungen att ha barn som en pensionsförsäkring.

    Själv har jag valt bort barn och är ofta glad över att inte behöva känna den oro som jag tror många föräldrar behöver hantera.

  • Anonym (peter)
    Pixxel skrev 2024-04-28 17:25:58 följande:

    Det finns flera orsaker till lång barnafödande, och detta är inte bara i Sverige utan hela världen.

    - Dyrt att skaffa barn. Inflationen förvärrar detta.
    - Människor idag är själviska och lägger hellre pengar på sig själv.
    - Otrygghet i samhället
    - Svindyra boendekostnader
    - Unga människor är lata. Det är jobbigt med barn.


    Huruvida det skulle vara mer eller mindre själviskt att avstå barn, så är det en icke-fråga. Egoismen finns både hos de som skaffar barn och de som inte skaffar barn. Det är bara ett argument båda sidor använder för att döva sitt samvete.
  • Anonym (peter)

    Ja just det, hela det där "kriget mellan könen" är nog en stor påverkan på barnafödandet. Känns ju inte så kul att bli ihop med någon som generaliserar ens kön och ser ner på en, oavsett om man är man eller kvinna. Sen kanske det är tydligare på internet där folk är mer benägna att bete sig som spån visserligen. Men får man bilden att han/hon tycker att kvinnor/män är allmänt kassa så blir det ju inte lockande att ingå i förhållande direkt.

Svar på tråden Lägst barnafödande sedan 1700 talet. Varför?