Inlägg från: Anonym (Flitiga Lisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Flitiga Lisa)

    Övervikt bland barn och vuxna

    enfunderandeman skrev 2024-04-26 19:45:50 följande:

    Tråd nummer 27 om detta. Har folk verkligen så tråkiga liv? Det känns som en del är helt besatta av detta.

    Så här, är det omyndiga barn det handlar om. Har föräldrarna ansvar att det inte går för långt. Kan ju bli en fråga om barnmisshandel om det är ignorans t.ex.

    Nu är det ju så att mat är väldigt dyrt för många människor. Och just problem med övervikt hos barn bl.a. är kopplat till låginkomsttagare. Det har såklart inte samma medel som folk som har det bra ställt.

    Bra mat kostar pengar, skit mat kostar mindre pengar. Förenklat. Dom borde vända på det. Så att fler människor kan ta del av det. Det är en win win för hela samhället.

    Men vuxna människor som jag själv, som är över 40 år. Ska du och ni andra enbart skita i. Har inte behövt uppsöka någon läkarvård heller. Om det är skattemedel ni är oroliga över. Även om jag är med betalar för skatt. Och får betala för andras ungar t.ex. Då borde ni engagera er mer i vad politikerna gör med våra skattepengar. Där finns det mycket att dra in på.

    Engagera er lika mycket i miljön, ätstörningar, gängvåld och sådant ockå. Det är precis lika skadligt. Sådana trådar ser man knappt. Medan dessa ploppar upp som ogräs. Hyckleri och oskönt folk numera. Sverige i ett nötskal. Hur orkar ni? Helt ärligt LOL


    Jag är så trött på den här utbredda missuppfattningen/lögnen. Nej, bra mat är inte dyrt. Havregryn, baljväxter, rotfrukter mm är billig mat. Ärtsoppa kostar typ en femma per portion. Hembakat fullkornbröd kostar en bråkdel av vad du får ge för jämförelsevis näringsfattiga frallor. Kranvatten är extremt billigt jämfört med saft, läsk och jos.


    Det är inte en kostnadsfråga utan en fråga om kunskaper om näringslära, hushållsekonomi och matlagning. 

  • Anonym (Flitiga Lisa)
    Anonym (Rob) skrev 2024-04-29 10:41:39 följande:
    Det är övervikten som gör att anorexia ökar. Skulle man se till att barn inte vart tjocka från början hade de inte behövt utveckla ätstörningar.
    Du är helt ute och cyklar nu. Anorexia handlar till stor del om ångest och kontroll. Inte bantning eller övervikt. 

    https://www.friskfri.se/om-atstorningar/
Svar på tråden Övervikt bland barn och vuxna