Inlägg från: Missmissmiss |Visa alla inlägg
  • Missmissmiss

    Distansarbete

    Jag arbetar som utredare inom statlig myndighet och haft förmånen att arbeta distans upp till 49% baserat på årsbasis. Nya riktlinjer träder i kraft till hösten där det kommer bli aktuellt med arbete på kontoret 3dagar per vecka. Jag lider av migrän och när det har funnit möjlighet att styra när jag varit inne på kontoret har gjort det  betydligt enklare för mig. Försäker göra allt i min makt för att undvika anfall men inte så lätt och det känns nu stressande att tvingas in varje vecka istället för att kunna sprida ut kontorsdagarna. Någon som har tips på vad jag kan göra för att få möjlighet att inte vara inne på kontoret varje vecka? Något slags medicinskt intyg? 


     


     

  • Svar på tråden Distansarbete
  • Missmissmiss

    Jag ska ta upp detta vid samtal. Dock är det chefens chef som beslutar om det finns sk. särskilda skäl. Men absolut, jag ska föra det på tal. 

  • Missmissmiss

    det är så stressande med att inte få ha en egen plats och ljudnivån. Vår hägsta chef hr gått emot allt vad medarbetarna tycker och det känns som han njuter av att få bestämma. De har minskat frislvårdbidrag, 0 frukt, inget julbord, pga kostnadsbesparingar villet är tråkigt med förståeligt för att spara pengar. Dock var distansarbetet och dess utformning det enda som fanns kvar som var positivt, men nu kontorsnärvaro med 60% istället för 51% som tidigare. 


    man väljer ju inte när får sina attacker och känner sådan stress att behöva åka in 3 dagar per vecka från och med 1 mars. Har börjat titta efter andra arbeten trots att jag tycker om min tjänst mycket. 


    Det är chefens chef som beslutar om man kan få mer distansarbete och denna person kommer garanterat inte ha någon förståelse för min migrän känns det som. Men ska lyfta det senare i denna veckan

  • Missmissmiss

    det har varit dålig uppföljning och jag tycker det är synd att dem inte skött det bättre och tagit upp det med dem som inte följt 49% gränsen och nu blir vi andra straffade. 


    vår chef berättade att hen kommer göra uppföljning från 1 september så det blir nog svårt att inte vara på plats 3dagar per vecka. Det jag opponerar mig emot är att det nya är just veckobaserat och inte på årsbasis. Chefen sade att det nästimtill är omöjligt med särskilda skäl. Känner en sådan stress inför september. När jag jobbar hemma kan jag vila enatumd/ ta en promenad och ta igen det senare på dagen osv och vi har levererat mycket goda resultat.

    Så förlegat med denna generaldirektör som fullständigt struntat i medarbetarnas åsikter. Men kanske får man rösta med fötterna?.  


     

  • Missmissmiss

    var inte tvungen med 2 dagar per vecka eftersom det inte var på veckobasis utan årsbasis. Brukade vara inne mer frekvent i perioder osv men såg till att jag höll procenten. Tyvärr fanns det ju endel som typ aldrig var inne och det borde cheferna följt upp mer noggrant. Att vara inne varje vecka är ingen fördel alls. Önskar det gick att avsätta högsta chefen som kört över så många personers åsikter. 0 förtroende för denne person. 

Svar på tråden Distansarbete