• Anonym (Elsa)

    Letrozol 2024 - följas åt?

    Här är en till som gått på letrozole (första omgången). Var på ultraljud idag, cykeldag 10, och hade två äggblåsor på samma sida som båda va 13 mm. Ska komma tillbaka cykeldag 15 och kolla igen.
    Fick ingen bra känsla, läkaren sa att man måste ha tålamod med letrozole, att jag skulle kunna ev pausa ett tag o försöka gå ned i vikt m.m.
    Nån som vet om 13 mm cykeldag 10 är väldigt litet? 
  • Anonym (Elsa)
    littlewickewire skrev 2024-05-03 09:28:18 följande:
    Hej!
    Välkommen till tråden! Jag tycker 13 mm på dag 10 låter väldigt rimligt! Jag var på ultraljud i CD12 i måndags och hade en blåsa på 15 mm (och en på 12). Enligt min gynekolog växer blåsan ca 2 mm om dygnet, så att du är på 13mm på dag 10 låter lovande 😊
    Hej och tack 😊
    Okej, hade ingen aning om att de växer 2 mm om dygnet. Skönt då kanske det finns chans denna cykel, tack för peppen. Hoppas de går vägen för oss båda 🙂
  • Anonym (Elsa)
    Madelene1989 skrev 2024-05-03 10:17:09 följande:
    Hej! Jag var på ultraljud cykeldag 12 och hade exakt samma som du, 2 äggblåsor på 13 mm, jag fick fast glad gubbe på CBtest på cykeldag 18 :) Så det kommer nog gå bra för dig med :) Nu väntar jag och hoppas att mensen inte kommer som beräknat nästa vecka :)

    Min andra omgång med letrozol, håller tummarna för oss :)
    Hej! Åh, tack för peppen 😊 Härligt att du fick glad gubbe, hoppas det går bra! Vilken dag började du testa? 
  • Anonym (Elsa)
    I fredags (CD10) var jag på ul och hade då två äggblåsor på 13 mm. Idag (CD15) var jag på ul igen, inget hade hänt utan de var fortfarande 13 mm :( Ska dit igen nästa vecka o kolla då detta är min första omgång letrozol, om det inte visar sig så att jag har en väldigt lång cykel så blir det dubbel dos letrozol.
  • Anonym (Elsa)
    littlewickewire skrev 2024-05-08 16:03:59 följande:
    Åh trist :( Hoppas att det ser bättre ut nästa vecka ❤️❤️
    Tack ❤
    TTCBf skrev 2024-05-08 19:13:49 följande:
    Jag vill försöka säga ?oroa dig inte?
    Jag hade en 10mm på cykeldag 13 och cykeldag 17 så var den 16mm och jag ägglossade cykeldag 20, blev gravid med den nu i vecka 3+4

    ❤️
    Så underbart att du blev gravid :) Jo får försöka tänka positivt. Känner mig dock lätt rätt "dålig" även om det inte är mitt fel. 
  • Anonym (Elsa)
    littlewickewire skrev 2024-05-09 09:24:15 följande:
    Åh men så ska du inte känna ❤️ Finns inget du hade kunnat göra, och det är ju bara så det är att det inte alltid funkar, och att man kanske måste gå upp till dubbeldos.

    Nya tag inför nästa omgång ❤️❤️
  • Anonym (Elsa)

    Jag hade min första kur letrozol nu och om jag inte blivit gravid (vilket jag tyvärr inte tror) så blir det uppehåll nu p.g.a. semestertider i juli på mottagningen. 

    Måste ni också ta uppehåll?

    Känns ju rätt jobbigt o vänta med att försöka med letrozol på nytt. 

  • Anonym (Elsa)

    Jag skulle egentligen ta paus nu över sommaren pga mottagningen stängd i juli, men nu fick jag mens idag vilket innebär att jag skulle hinna en omgång till i juni. Vet dock inte hur jag ska göra, har ett bmi på 33 och är 36 år, så både ålder o vikt är högt. Antingen fokuserar jag bara på viktnedgång nu för att öka chansen att bli gravid i augusti (plus att jag vill gå ned i vikt för mig själv oavsett), eller så försöker vi igen nu i juni. Känns stressigt att vänta till augusti, samtidigt känns det lättare att fokusera på viktnedgång om man kan fokusera på bara det ett tag. Känner mig kluven men måste ju bestämma mig nu.. 

    När jag var där sist så sa de att man ska ta ett gravtest 3 v efter man försökt, men nu fick jag ju mens efter 1 v typ. Som jag förstått kan man ju få en blödning även om man är gravid när ägget fäster. Skulle så klart ta ett test innan jag börjar med letrozol men det lär ju inte visa positivt redan även om jag hade varit gravid. Har bara ätit en omgång letrozol så fattar typ inte riktigt, hur vet jag att jag kan börja äta letrozol igen om jag nu bestämmer mig för det. 

  • Anonym (Elsa)
    Jagälskarsommaren skrev 2024-05-29 11:14:30 följande:

    Hej, 
    jag hade tagit ett test och om det visar negativt och du inte har några andra symtom, hade jag kört på med Letrozol. 


    Jag gjorde så, kom också fram till det. :)
  • Anonym (Elsa)

    Jag ska ta dubbel dos nu denna gång. Ni som också tar två tabletter tar ni båda samtidigt eller en på morgonen och en på kvällen? Jag hittar ingen info om det. 

    Varför tar man spruta också utöver letrozole? 

  • Anonym (Elsa)
    MaryTom92 skrev 2024-05-29 16:19:26 följande:

    Hej, 


    jag skulle gärna vilja hänga på denna tråd. Jag startade precis min tredje omgång Letrozol. Tåg även ägglossningsspruta vid förra tillfället, så antar att jag kommer göra det även denna gång. 


     


    Tycker att det är ganska jobbigt nu när det börjar bli sommar och man ser mer folk = massa gravida personer och personer med barnvagnar. Andra delar av året blir det inte lika synligt på något vis? 


     


    Aja. Det är bara att kämpa på antar jag. 


    Är det någon av er som funderat på att göra akupunktur? Läst endel om det och det verkar som att vissa får resultat av det. 


    Jag tycker också det är jobbigt, vet inte om det är årstidsbundet utan går lite i perioder 
  • Anonym (Elsa)

    Jag är på omgång två med letrozol, denna gång med dubbel dos. Var på ultraljud igår och hade en ledande follikel på 18,5 mm. Vi får se om det går denna gång :) 
    Längtat efter barn långt innan vi börjat försöka. Känner mig både otålig, förväntansfull och rädd. Rädd för att jag är en sån som tycker det är läskigt med förändringar och barn är ju verkligen en stor grej även om jag önskar det. + lite förlossnings- och graviditetsrädsla på det. Många känslor och tankar. 

    Hoppas det går bra för oss alla som längtar och kämpar. 

Svar på tråden Letrozol 2024 - följas åt?