Inlägg från: Litet My |Visa alla inlägg
  • Litet My

    Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.

    Du är inte ensam TS, det finns många många adopterade som känner som du. Är också starkt emot adoption just för att det inte sköts bra och i synnerhet inte som de idag mestadels handlar om barnlösas rätt, inte barnets. Det finns många hemska fall där adoptioner gått riktigt illa. Kram på dig.

  • Litet My

    Dessutom räcker det att läsa flera av en del säkerligen välmenta kommentarerna för att förstå varför TS mår dåligt. Det blir så fel att som ickeadopterad sits och jämföra med sig själva.

  • Litet My

    Freshroses: Om du syftade på mig ser jag hellre skärpta lagar kring adoption fördom det är idag är det inget bra. Det finns många fall där det mer handlat om pengar än om barnets bästa, fall där bioföräldrarna aldrig godkännt adoption men man adopterat bort barnet ändå, att adoptivbarn inte får hjälp att söka rötter, fall där barnet kunnat stanna i hemlandet men ändå skickats iväg, mer stöd till adoptivföräldrarna och även adoptionskunnigt stöd även till barnen under uppväxten om det behövs, idag finns det väldigt få adoptionskunniga vilket ofta gör mer skada än nytta. Nu kan jag inte mycket om Östeuropa men handlar det om handikappade barn ingen vill ta så är adoption okej MEN även dessa barn bör få hjälp att få veta sitt ursprung om de vill. Idag handlar många adoptioner mer om pengar och barnlösas rätt till barn mer än adoptivbarnets rättigheter vilket är väldigt fel. Ser man till grannlandet Danmark finns det just nu två aktuella fall mycket gått fel i, Sverige har också ett par där totalt vidriga människor fått adoptera utan att någon haft koll eller frågat efter hur det gick, mycket dåligt med tanke på den omfattande utredning som görs.

  • Litet My

    Tycker inte heller adoption skall var en första utväg, tex i Östeuropa, vad hade behövts för att få till bättre barnhem? Kunde man gjort något på plats?

  • Litet My

    Rymdlejon: Kan bara instämma. Att jämföra identitetskris med ett barn som lever med sina föräldrar är inte riktigt jämförbart.

  • Litet My

    Vildrosen: Kan du inte tala om det med lyxtankar för alla de adopterade som tagit sina liv? Risken är 4-5 gånger högre hos dessa. Även om jag förstår hur du tänker om att "rädda liv" är ditt inlägg otroligt respektlöst mot de ganska många adopterade som mår otroligt dåligt pga sin adoption. Det är också såna åsikter som får många att må dåligt att indirekt påtala att de är lycklig lottade/haft tur/borde vara tacksamma. Det fanns en pojke för några år sedan som adopterades till Sverige trots kontakt med biologiska mamman, trots att barnhemsföreståndaren som brukade ta hem honom ville adopterat honom. Hans svenska adoptivföräldrar vanvårdade ihjäl honom efter några månader och torterade honom tex fick han slicka upp kiss från golvet, fast det är väl heller "inget att ödsla energi på"? Jag tror inte hans biologiska mamma håller med.

  • Litet My

    Knota: Jag vet ärligt talat inte om du driver med mig med dina frågor. Ta och läs P lite om adoption och kom tillbaka sedan.

  • Litet My
    Knota skrev 2014-03-01 18:10:30 följande:

    Nej, jag frågae dig. Är det alltid värre att vara adopterad, i alla lägen?
    Givetvis inte i alla lägen, men googlar du på tex adopterade-självmord så ser du snabbt att dessa är en grupp som har det många många gånger jobbigare än svenska barn generellt.

    Det räcker att bara läsa denna tråden med kanske "välmenande råd" men som helt tar ifrån TS rätten till sin upplevelse.
  • Litet My

    Ang pojken som dog så självklart är det inte bättre om han varit med sina biologiska föräldrar, jag tyckte frågan var så dum att jag undrade om du var på riktigt.

    Däremot är skillnaden att pojken hade det bra innan och var önskad på flera håll, han tas ändå till Sverige, till nya föräldrar som skall vara utredda och granskade på längden och tvären, till sist dör han av vanvård trots alla dessa nogranna kontroller och ingen tar ansvar.

    Dessa kontroller har inte biologiska föräldrar på sig. Dock är det värt att ifrågasätta hur nogranna dessa kontroller är och varför ingen tar ansvar över de barn som "exporteras" över hit för att få nya föräldrar.

  • Litet My
    ajris skrev 2014-11-24 00:34:24 följande:

    Det som väljer att adoptera bort sina barn gör det väl knappast utav bristande kärlek till barnet utan snarare för att de älskar barnet så mycket önskar barnet ett bättre liv? Känner en som adopterades bort pga av att mamman bodde på gatan och försörjde sig på prostitution. Om hon hade haft ett bättre "jobb" och bott bättre hade hon såklart behållit barnet. 

    Tänk inte att du inte var oönskad och oälskad av dina föräldrar. Tänk istället att de älskade dig så mycket att även om det gjorde jätteont att lämna bort dig till någon annan så valde de att göra det för att deras kärlek till dig var starkare.


    Nja, sanning med modifikation. I många länder handlar det om gamla uråldriga traditioner, fel kön, tvång, våldtäkt, ettbarnspolitik,missbruk, vanvård mm. Många barn är även hittebarn lämnade utanför barnhem, i brunnar, i skogen, på soptippen mm Att barn alltid lämnas bort av kärlek eller för att barnen skall få ett bättre liv är något vi här i Sverige hittat på/gärna vill tro även fast de såklart finns. Tror några adoptionsidor tar upp vanliga orsaker beroende på land då det kan skilja en del beroende på kultur.
  • Litet My
    Minfina skrev 2014-11-24 10:16:49 följande:
    Tråkigt att du lägger ner så mkt tid på vad andra tro o tänker! Är ju själv adopterad men skiter fullständigt i vad folk tro o tänker. Låter som lite självömkan o nästan som du vill att det ska va synd om dig! Varför? Är det inte bättre att fokusera på de bra sakerna i livet? ngt måste väl vara bra ändå?
    Vad är vitsen att sitta och hugga på ett 4 år gammalt inlägg och på en person som uppenbarligen mår dåligt av sin adoption? TS ville för 4 år sedan uppenbarligen berätta hur hon uppfattade det, och hur hon mådde, inte skriva adopterade som mår bra på näsan. Med tanke på hur statestiken ser ut hos adopterade är det inte så konstigt att man stöter på adopterade som mår dåligt en del, varför provocerar det dig så?
  • Litet My
    Minfina skrev 2014-11-25 07:09:49 följande:
    1. Såg inte att et va ett 4 år gammalt inlägg! 2. Det provocerar mig inte alls.
    3. Tror nog att det är du som blir provocerad Ha en nice dag nu!
    Inte det minsta provocerad, undrade mest varför du verkade så arg när TS berättade om sina upplevelser.
  • Litet My
    Minfina skrev 2014-11-25 09:51:12 följande:
    Du tolkar nog lite väl mkt! Är inte det minsta arg. Är själv adopterad.
    Har du läst dina egna inlägg? Om inte gör det. Uppenbarligen blir du provocerad av att TS syn på saken som adopterad är en annan än din. Ingen som ifrågasatt om om du är adopterad eller inte heller
  • Litet My
    Minfina skrev 2014-11-25 12:33:04 följande:
    Men lilla du tagga ner nu! Hetsa inte upp dig så mkt det är inte bra :)
    Inte det minsta upprörd. Den biten står du för så bra själv
  • Litet My
    Viktor.DTL skrev 2015-07-23 02:43:56 följande:

    Hej!

    Till alla er som INTE är adopterade, kan ni snälla sluta försöka relatera till våra känslor och hur vi adopterade känner sig? Visst jag förstår att det är för att ni vill försöka hjälpa oss men det är riktigt störande ibland när ni inte vet ett dugg om hur det känns att vara bortlämnad ifrån sina biologiska föräldrar. Och jag tror att jag talar för NÄSTAN alla som är adopterade. Jag är själv adopterad från Vietnam och vet att min mamma födde mig men sedan stack och skrev in sig på sjukhuset under ett falskt namn och jag vet att jag ALDRIG kommer kunna hitta mina biologiska föräldrar. Men jag lever världens bästa liv med världens bästa föräldrar som älskar mig och min syster ( också adopterad ) mer än något annat i världen. Men bara för att vi har ett underbart liv på utsidan betyder det inte att vi har det på insidan.

    Så snälla sluta försöka att relatera till våra känslor, vi är ALLA tacksamma för ert stöd det är vi men som sagt så blir det irreterande när ni inte vet någonting om oss.


    Instämmer.
  • Litet My
    Libe08 skrev 2016-09-08 14:50:50 följande:

    Hej alla i den här tråden!

    Ts är ett troll och har med samma användarnamn blivit avstängd från Flashback många gånger för grovt rasistiska uttalanden mot svenskar (svenskor). Han älskar uppenbarligen att hetsa människor mot varandra och att sprida elaka historier. Samma trådstart som den här finns också på Flashback och där finns också mänga trådar kring att svenskar bör utrotas etc. Snälla alla ni som tänker adoptera, ta inte åt er av detta!!! Det är fingerat och enbart till för att hetsa!


    Hittar inget alls sådant på Flashback mer än samma trådstart, du får gärna länka.
  • Litet My
    Smulan_88 skrev 2017-01-07 12:20:53 följande:

    Jag har inte läst de övriga svaren i tråden. Och jag tycker att det är jättesynd att du ser på adoptionen och ditt öde på det viset som du gör. Jag är själv en tänkare och funderar allt för mycket. MEN man får inte lägga för stort fokus på det negativa, det mår ingen bra av.

    Du får istället vara GLAD för det du fick, och att det var ditt öde. Ja någon la dig i en sopkorg, men ditt öde var inte att DÖ. Ditt öde var att bli hittad av någon som faktiskt brydde sig om det lilla spädbarnet (du). Att du hamnade på ett barnhem där andra "oälskade" barn befann sig är i sig hemskt. För inga barn borde bli satta till värden och känna sig oälskade, men det enda alternativet annars has kanske varit att "inte finnas". Och nej, din biologiska mamma kunde inte behålla dig, av själ du inte vet om. Men din alternativa uppväxt kanske hade varit fruktansvärd.

    Men en sak vet jag, och det är att varje addoptionsprosess är vägen till ett mycket efterlängtat och älskat barn! Du har en mamma och pappa och de valde dig! Det är det som räknas. Det svåraste jobbet i livet är att vara just mamma och pappa, och ja tyvärr finns det somliga som är "lite sämre och bryr sig lite mindre" om sin roll än andra.

    Jag kan absolut förstå när man står där som barn att man känner sig ensam och inte hör hemma någon stans, men det är ändå ett kort kapitel i ens liv. Du lever i Sverige och har alla möjligheter till en bra framtid framför dina fötter. Den dagen du själv står där med ett litet barn i dina händer som kallar dig mamma/pappa och som älskar dig för den du är, så börjar nästa kapitel. Man får en bas och bygger sedan på med egna byggstenar. Man kan bli precis vem man vill, men då får man ibland lägga om negativa fokus och istället fokusera på de ljuspunkter som finns i livet.

    Med motivation och engagemang kommer man långt i livet, ibland behöver man släppa det fruktansvärda som varit i livet och blicka fram istället.

    Jag miste själv min bror i leucumi när han var 6 år, och hade gjort allt för att få honom tillbaka. Men det går inte. Jag har lagt många år på sorg och saknad och negativa tankar om döden (som är det värsta i mina ögon) men har med tiden lärt mig att jag måste försöka att vara glad för det JAG har och lägga positiv energi på min framtid, för jag kan inte förändra det som hänt, men det som komma skall.

    Ibland vill ödet bara lite annorlunda


    Å där kom "tacksamhetstänket" och "tänk vilken tur du hade" igen...varför tror du att alla adoptioner är vägen till ett älskat och efterlängtat barn? Det finns en stor överrepresentation av adopterade som lämnas bort ännu en gång eller som i USA, annonseras ut återigen ibland flera gånger. Och livet på barnhem måste inte alltid vara dåligt eller att barnen inte är älskade, det finns många olika slags barnhem som inte alls är som de värsta vi ser från Kina och Rumänien.
  • Litet My
    Smulan_88 skrev 2017-01-08 12:19:05 följande:
    Men likväl så är det "bara" adopterade själviska jävlar som gnäller. Då är det väll bättre att låta barnen ligga kvar i soporna och dö?

    Du skriver i en tråd i Sverige, ingenting i världen hindrar dig från att åka tillbaka till ditt födelseland.

    Och varför ska man inte vara tacksam? Är det då bättre att deppa ihop totalt och mer eller mindre gräva sin egen grav av depressioner?

    Ja ja må va tacksam, men är det bättre att vara arg och bitter och en otacksam jävel för det man har? Då mår man nog väldigt bra i längden. Du vet dessutom inget om mig och min uppväxt, så vad säger att min väg varit spikrak.
    Det jag reagerar på är det eviga tacksamhetstjatet från icke adopterade. Tacksamhet kommer inifrån, det är inget som skall pådyvlas någon. Ändå pådyvlas adopterade det nästan alltid, som om att enda alternativet hade varit att ligga och ruttna på en sophög eller bo på ett misserabelt barnhem vilket inte alls behövt vara det som hänt om inte adoptionen skett. Många adopterade har förfalskade papper, många har stulits, skall de också vara tacksamma. Depression är en sjukdom, brukar du säga åt sjuka människor att rycka upp sig och vara tacksamma? Att adoptera från utlandet är inte oproblematiskt, sjäkvmordstatestiken är skyhög jämfört med svenskfödda barn, fast det beror väl enligt dig på att de är otacksamma. Varför skulle jag åka tillbaka till mitt födelseland öht? För att du tycker det eller vad? Det spelar ingen roll vad du varit med om, uppenbarligen är du inte adopterad och kan känna in vad TS och många andra adopterade känner och tänker.
  • Litet My
    Smulan_88 skrev 2017-01-08 21:02:15 följande:
    Du vet inte varifrån jag kommer eller om jag är adopterad eller inte. Alla gall är unika, och JA jag har svårt att förstå varför i hela friden man väljer att fokusera på allt negativt i livet. Gå til vilken psykolog du vill, i slutändan hur du ön vrider och vänder på det så kommer du att bearbeta det negativa och fokusera på det positiva.

    Anledningen till att jag ber otacksamma att åka tillbaka till sina födelseländer har att göra med; och jag drar inte alla över en kam och ja jag vet att det förekommer barnstrafficking till folk som på fel väg kringgår när det kommer till adoptioner. Jag kan också erkänna att jag liksom du och alla andra har förutfattade meningar om andra människor, men JA jag kan också läsa och ta till mig fakta.

    Dom som skriver i forum är i regel människor som har ett hem och tak över huvudet, har mat på bordet och en mobil eller dator att se och ta teda på och även skriva negativa saker till och om andra på. Och när man reser tillbaka till sitt hemland, alla kommer vi från olika länder men många av oss kommer från betydligt fattigare länder än landet Sverige. Då behöver man öppna ögonen och vara ödmjuk, jag är tacksam att jag har det jag har och gör mycket för att andra ska få det bättre.

    Många (inte alla ställen) där adoptioner är ifrån är fattigare länder, betydligt fattigare än ert land du och jag vistas i. Länder med hög dödlighet, pga vanliga sjukdomar som du och jag skulle kunna få och överleva oavsett vilken dag på året det är. Vi dricker klart vatten, och ja vatten "finns det ju överallt", men faktum är att i vissa länder sliter de arslet av sig bara för att få fram drickdugligt vatten till sin familj och sina barn. Och kollar du på statistik över barnadödlighet så hör inte Sverige till några topplistor då barnen här överlever från v.24.

    Jag säger inte åt alla att vara Goa och glada hela tiden, livet är en berg och dalbana, men man behöver se ljuspunkterna för att ta sig upp ur de djupaste mörkrena.

    Jag förstår att det är tufft och jävligt jobbigt att skilja sig från mängden, men jag är väldigt glad att alla i Sverige är på väg åt rätt håll, vi bor ändå i ett land som är otroligt öppet och tolerant mot det mesta, och vi har det tryggt i vårat land och möjlighet att välja våran framtid.

    Och varför inte fokusera framemot och satsa på en ljus framtid om man vet sin bakgrund och sitt förflutna som tynger en. Det bästa i mitt liv och många andras är mina barn som är en bit av mig, och kanske är det betydligt bättre än det som varit.?
    Fet är ganska tydligt att du inte är adopterad och uttalats IF om något du absolut har noll koll på. Vad skall alla otacksamma svenskar ta vägen tänker du? Om du haft någon som helst koll hade du också vetat att de flesta adopterade inte alls har möjligheten att flytta tillbaka, samt att det i många fall inte alls gett tillbaka en stulen barndom. Brukar du be folk med Cancer att lämna landet också? Depression är precis som Cancer en dödlig sjukdom.
Svar på tråden Jag är adopterad och vill berätta för er om de problem jag själv haft.