Inlägg från: Anonym (Föräldrar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Föräldrar)

    Läxa på lovet?

    Barn och vuxna ska ju läsa varje dag. Föräldrar måste ta sitt ansvar och agera förebilder. Det är otroligt viktigt, framförallt att männen läser.

  • Anonym (Föräldrar)
    Anonym (Läsa) skrev 2024-03-05 17:56:41 följande:
    Absolut, men vad har det med frågeställningen att göra?
    Ja, att man slutar väl inte skita, borsta tänderna och äta när man har semester??? Läsningen är livsviktig 
  • Anonym (Föräldrar)
    Anonym (Läsa) skrev 2024-03-05 22:30:36 följande:

    Återigen. Jag är helt för att uppmuntra till läsning. Vi läser mycket. Vårt barn läser extremt mycket. Jag anser dock själv att lov bör vara läxfria. Därför undrade jag om andra också hade läxa på lovet. Beskriv gärna, var är gnället?


    Fast det är ingen läxa, det är något man behöver fortsätta att göra jämt. Barn som inte läser på sommaren får ett helvete sedan när sommarlovet är slut. Tycker du det är fel att barnen ska läsa på sommaren då? Ska man inte behöva göra jobbiga saker när man är ledig? 


    Typ duscha är inte en rolig aktivitet. Vem önskar att bajsa eller ens torka sig efteråt? Vore det inte riktigt härligt att slippa det? 


    Slippa att sova kan ju också läggas på tråkiga saker listan 

  • Anonym (Föräldrar)
    Anonym (Läsa) skrev 2024-03-05 22:44:14 följande:
    Fast nu har jag flera gånger uttryckt att jag verkligen tycker att man ska uppmuntra till läsning. Genom att smyga in på utmaningar till exempel. Ett läsbingo, boktips, låna hem en intressant bok från skolbiblioteket, samla lässidor i klassen. Jag är verkligen inte emot läsning, jag skriver själv skönlitteratur och vi i familjen konsumerar mängder med litteratur. Det jag är emot är obligatorisk läxa under lov.

    Men, tråden handlade inte om att diskutera lovläxans vara eller icke-vara. Jag ville veta om det var brukligt att man har lovläxa. Det verkar oerhört svårt att svara på den enkla frågan, men oerhört lätt att anta en massa saker om mig. Det är ju intressant, tycker du inte det?

    Men detta är ju ingen läxa om det är att läsa. Om man fått välja boken själv och man inte har en skriftlig inlämningsuppgift på detta, så är det ingen läxa. Då  det mer som att man ska borsta tänderna. Något som ingår i livet. 


     

  • Anonym (Föräldrar)
    Anonym (Läsa) skrev 2024-03-06 08:12:45 följande:
    Det mitt barn fått ÄR en läxa, med bifogad läsförståelseblad att fylla i. De har inte valt boken själva.  Återigen, jag är verkligen inte emot läsning och uppmuntran till läsning. 

    Det tycker jag inte är en okej uppgift. Läsläxan borde vara att just läsa. Om någon väljer Kalle Anka som tidning, Harry Potter som bok eller att läsa FASS tycker jag inte spelar någon roll. Man ska få ägna sig åt lustfylld läsning på lovet. Läsa böcker enbart för att det är kul. Det ska inte kännas som ett krav så jag håller helt med dig, dessa läxor ska bort! 


     

Svar på tråden Läxa på lovet?