Inlägg från: Anonym (Kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna)

    När går det över? Hur gör man efter otroheten?

    Ordinär Man skrev 2022-12-08 17:06:43 följande:
    Men nu är det inte någon diktatur, där en person kan bestämma innehållet eller råden i svaren.
    TS har uttryckt tydliga önskemål om vad som gäller honom personligen. Betyder det faktumet något för dig? Om inte, hur resonerar du då? 
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-08 17:21:31 följande:
    Japp och sen hade din otrogna kille knullat någon annan igen trotts att han lovat att inte göra det och då hade du ångrat att du inte lyssnade på skilj-dig-kvinna-råden, för det är ju ett ganska vanligt scenario med människor inte är speciellt pålitliga, eller hur?

    Och om man då vill bespara TS ytterligare lidande och förnedring är det inte ganska naturligt att man råder honom att dumpa trotts att han inte vill det?

    Ja, men du uppmuntrar TS direkt och indirekt att hoppa framför tåget och begå suicid för att avsluta sitt lidande. Eller hur menar du egentligen i din post #316? 
    Förklara dig! 


    Mitt privata delar jag i en konstruktiv omgivning. Allt jag kan säga om din ton är att den låter aningen bitter. Och att det är bra att sopa rent framför sin egen dörr.


     

  • Anonym (Kvinna)
    Ordinär Man skrev 2022-12-08 17:31:00 följande:
    Återigen äger inte TS tråden. Något du vid det här laget borde ha lärt dig! Du äger sen inte heller, vilket verkar behöva påpekas.

    Vidare kunde TS från början ha låtit bli att starta tråden, om han från början bestämt vilket råd kan vill ha.
    Svart-vitt tänk? Nyanser? 
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-08 16:44:58 följande:
    Om en person säger att han ska hoppa framför ett tåg för att han lider och vill inte höra talas om något annat så är ju premisserna att han tänker hoppa och då kan man säkert hålla sig till det och ge honom tips på hur han bäst hoppar framför ett tåg, men ibland händer det att människor tycker det är väldigt onödigt att hoppa framför ett tåg när det finns andra sätt att avsluta lidandet och råder honom att göra något annat istället... 
    - 1 
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Bka) skrev 2022-12-08 10:22:38 följande:
    Det finns ganska mycket skrivet om förlåtelse. Inte min definition även om jag gärna skulle ta äran för den. Det finns absolut den tron hos många, att den som blivit förlåten är ursäktad och kan fortsätta business as usual.

    Men ett av de vanligaste citaten är av Mandela tror jag. Det handlar om tron att dricka gift varje dag, ska förgöra vår fiende (den som behöver vår förlåtelse). Därav behovet av förlåtelse, att hålla fast mentalt vid en oförätt, skadar en själv, men inte den som skadat oss. Så visst är acceptans ett element, men inte bara, man måste släppa också. (Bättre uttryckt på engelska, let go). 

    Men många filosofer och kloka människor har diskuterat och närmar sig ofta förlåtelse ur det här perspektivet. 

    Självklart är vi kloka nog att välja bort dem som skadar oss. :) 

    Förlåtelse är att ta makten från den som gjort oss illa, och återta den själv..
    + 1
  • Anonym (Kvinna)
    Ordinär Man skrev 2022-12-08 18:13:51 följande:
    Du kan alltså inte se att det är precis just det jag har. Det är inte jag utan du som vill begränsa andras tyckanden.
    Begränsar ingens tyckande, men min lojalitet och min inriktning är alltid TS:s om jag skriver i trådar. Upplever TS h*n är traumatiserad efter partnerns otrohet tvivlar jag inte på h*n. Här inte det minsta. Kritiskt tänkande är bra, men så är oxå lojalitet mot huvudpersonen.
  • Anonym (Kvinna)
    Ordinär Man skrev 2022-12-08 18:50:23 följande:
    Nu är TS inte betjänt av att du klistrar diagnoser på honom han inte har.

    Ska vi även undvika svart-vitt tänkande och nyanser, så får du nog vara så god att acceptera andras åsikter än dina egna.

    Nu klistrar jag inte diagnoser på vår TS. En helt annan femma blir att lyssna in hur han känner. Två år har passerat efter fruns otrohet inträffade. Det är viktigt att lyssna till människor. Avstå bagatellisera deras känslor. Avstå påtvinga dem sitt eget tänk. I någon riktning. Sen att hårdra saker åt det andra hållet av spektrat (uppmuntra till offerkofta) blir precis lika fel. 


    Anonym (Bka) tolkar TS upplevelse trauma utlöst och jag ansluter mig till den bedömningen. Du får givetvis bilda dig din egen uppfattning. Alla parter behöver utrymmet. Basic respekt.

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-09 10:23:28 följande:
    Ehm, hur tänkte du nu? Om hoppa framför tåget innebär att vara kvar med sin otrogna partner och det personen bestämt sig för och att göra och att inte hoppa framför tåget innebär att inte vara kvar med sin otrogna partner... hur lyckas du få att råda TS att inte vara kvar med sin partner till detsamma som att hoppa framför tåget?

    Allt jag kan säga om din ton är att den låter som en aning hysterisk.

    På vilket sätt menar du att råda TS att lämna en trasig relation till detsamma som att vara bitter? Enligt det resonemanget är att enda sättet att inte vara bitter är att råda TS att vara kvar i sin trasiga relation.... låter det rationellt?Att 


    Att överhuvudtaget dra till med en hoppa-framför-tåg-för-att-avsluta-sitt-lidande liknelse i en otrohetstråd blir totalt fel, typ en våldsskildring. En person i gungning i samband med ett otrohetssvek kan läsa dig och din absurda liknelse helt fel; och därmed missförstå dig kapitalt. Vill du verkligen riskera din text missförstås i ett prekärt sammanhang? Nu har du iofs förtydligat vilket av alternativen du ger TS - och situationen som skulle kunna vara jämförbar med din hoppa-framför-tåg-alternativ/liknelse, men jag gissar du sitter på bättre jämförande exempel. Så varför inte istället använda sig av dem? Vari ligger hysterin i att mana till tydlighet i ett känsligt ämne?! Varför vill du på ett öppet forum (återkoppling och diskussion med berörd individ sker inte naturligt i dagliga och personliga samtal), riskera otydlighet och villfarelse med hårresande liknelser? 

    Det var din ton som jag uppfattade som bitter. Inget annat. Vad som är rationellt eller inte i förhållande till hustrun är TS beslut. Inte ditt, och såklart inte mitt.
  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (jaha) skrev 2022-12-12 12:10:44 följande:
    Fel, en person som hoppar framför ett tåg är självmord inte våld. Och syftet med liknelsen var att belysa att bara för att en person bestämt sig för en sak så betyder inte det att alla måste hålla med om att det är en bra lösning... ex hoppa framför ett tåg.

    Vad jag väljer att använda för liknelser är upp till mig, inte dig. Sen kan du såklart ha vilka åsikter du vill om det.

    Hysterin ligger i att låtsas inte fatta poängen med liknelser och lägga all fokus på andra saker än huvudpoängen. Det är ju verkligen ett sätt att medvetet göra saker otydliga och projicera det på andra. Så om det är tydlighet du vill ha så kan det ju vara bra om du lägger mer fokus på poängen i det andra skriver än på hur "hårresande" det är.

    Frågan handlar ytterst om etik och moral.

    Deltagare på ett öppet forum har ett gemensamt etiskt ansvar. I ansvarstagandet ingår att uttrycka sin intention klart och tydligt. Speciellt i trådar där huvudpersonen - det vill säga TS - läser en text och är i behov av att förstå exakt vad du menar. Word sallad är inte rekommendabelt. 

    Din tågliknelse passar mindre bra för TS som har utsatts för ett otrohetssvek, vilket ännu processas. Moderator har raderat ditt inlägg #316 där hoppa-framför-tåg liknelsen presenterades.


     


     

  • Anonym (Kvinna)
    Anonym (Allvarligt skämtat) skrev 2022-12-12 18:20:11 följande:
    Host...."-klart och tydligt"?. Vad är "word sallad" i så fall?  Ett vedertaget uttryck inklusive särskrivning? 

    Hahaha. just det! Word salad eller ordsallad ska det visst va. 


    Word salad = grammatiskt korrekta meningar, utan begriplig innebörd. 


    Hoppa-framför-tåget liknelse i en otrohetstråd? Malplacerat? Fantastisk input? Ja, läs och avgör själv. En omröstning på forumet kanske avgör vår sandlåde-dispyt! Skrattande Vad tror ni grabbar om den idén?! Allvarligt skämtat!

Svar på tråden När går det över? Hur gör man efter otroheten?